Skocz do zawartości

Co z kaskiem

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mm problem nie wiem co zrobić z kaskiem w sprzęcie bez kufrów jeśli np. jade po kogoś gdzie wtedy zabrać 2 kask i gdzię go schować jeśli jest to kask szczękowy można go zapiąć do opony przedniej ulockiem ale jeśli jest to orzech lub bezszczękowy ?? jakie macie patenty

podczas jazdy - siatka gumowa za kilka zeta

jak zostawiasz motocykl... łapka i noszenie z sobą. przykre to, ze jak zostawisz ryzykujesz że albo ktoś ukradnie, albo np. kopnie dla zabawy. taki kraj :/

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Jesli to jest kask typu Jet i nie masz zamykanego kufra to pozostaje Tobie tylko nosic go ze soba. Jesli kask to integral zawsze mozesz go przypiac linka do sprzeta czego nie polecam bo ktos kopnie, albo zniszczy z zazdrości. Dlatego kaski najlepiej nosić przy sobie.

Mam jeszcze jeden pomysł jak masz drogi kask to mozna kupic sobie tanszy jakiegos probikera, uzywane osbe czy nitro. I jak wiesz ze musisz cos zalatwiac np. na miescie to wtedy przypinasz go do sprzeta bo w razie czego nie bedzie go tak szkoda.

Jeszcze jedno co moge polecic to czesto z kaskami daja takie worki, wkladasz kask do tego worka i wieszasz go przez ramie. Moze to nie za wygodne ale przynajmniej rece masz wolne no i kask przez przypadek nie spadnie.

pozdro

do tej pory to nie miałem problemu jeździłem do miejscowośći gdzie wszyscy wiedzieli co i jak i niejednokrotnie kask przypinałem tylko do oparcia pasażera ale są wakacje i pora na dłuższe dystanse i kłopoty z kaskiem się zaczną ale czego sie nie robi dla moto

Jak idziesz do markietu to możesz zostawić w przechowalni, jeżeli jest...

Jak parkujesz na parkingu strzeżonym, to możesz zostawić u parkingowego w budce.

Jak idziesz do jakiegoś urzędu, to też często jest tam jakiś portier, zostawiasz u niego.

itd, itp.

Mm problem nie wiem co zrobić z kaskiem w sprzęcie bez kufrów jeśli np. jade po kogoś gdzie wtedy zabrać 2 kask i gdzię go schować jeśli jest to kask szczękowy można go zapiąć do opony przedniej ulockiem ale jeśli jest to orzech lub bezszczękowy ?? jakie macie patenty

jak jade na moto to z reguly biore plecak (bo dokumenty, portfel, inne duperele). Kask wioze z tylu z wykorzystaniem 'pajaczka' a jak nosze ze soba to przypinam do szelki plecaka lub innego elementu z tylu plecaka, potem sciagam pasek w kasku (zeby nie dyndal) i jest OK.

TasmaN

Ogar205 -> WSK125 -> XJ600S -> GSXF750 -> CBR900RR

www.everydaybikerslife.pl

Koleś kiedyś miał kask przypiety siatką do tylnego siedzonka i po dojechaniu na miejsce okazało się, że kasku NIE MA!! Są za to siatki o gęstych oczkach. Takie "pończochy". Są o niebo lepsze, bo spod niej kask nie wypadnie.

http://www.moto-akcesoria.pl/product_info....roducts_id=1196

polecam

Zaś nie polecam tego:

http://www.moto-akcesoria.pl/product_info....oducts_id=14398

Pozdrówka