Skocz do zawartości

Relacja supermoto z Radomia

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystkim, którzy byli w Radomiu na III rundzie MP supermoto, jak również tym, którzy tam nie byli a chcieliby zobaczyć, co się działo, dedykuję tę relację:

http://www.scigacz.pl/III,Runda,Mistrzostw...lacja,2046.html

Mam nadzieję, że 100 fotek i krótki prosty tekst pozwoli zorientować się, co się tam działo.

Lovtza

www.scigacz.pl

Ścigacz.pl - www.scigacz.pl | California Superbike School w Polsce - www.sbkschool.pl

Hmm...to też "ładne" :cool: Ale stanowczo za czyste :Phehe

A tak na poważnie to zajebista sprawa ten supermoto..taki niby ścig/niby cross, a po szutrze zapiepszają :) ELEGANCKIE :lapad:

PoZdRaWiAm

Edytowane przez ptasiorr

A ja mam takie pytanie: Na ile umiejętności zdobyte powiedzmy w motocrossie wpływają na jazde w supermoto? Czy technika na zakrętach w tych dyscyplinach jest podobna? Czy lepeij poradziły sobie zawodnik MotoGP pierwszy raz na supermoto, czy zawodnik MX?

A ja mam takie pytanie: Na ile umiejętności zdobyte powiedzmy w motocrossie wpływają na jazde w supermoto? Czy technika na zakrętach w tych dyscyplinach jest podobna? Czy lepeij poradziły sobie zawodnik MotoGP pierwszy raz na supermoto, czy zawodnik MX?

Dobre pytanie. Wydaje mi sie ze zawodnik MX lepiej radzilby sobie na SM. Bo w MotoGP tam nie mogą pozwolic sobie na zadne "boki" bo scigiem nie wyjdzie z tego. A z koleji na sm jak dochodza do winkla wala redukcje i kawalek tym bokiem leci. Tak samo jak zjezdzaja z asfaltu i jadą kawalek po glinie/zwirze to tam napewno zawodnicy MX lepiej sobie poradzą.

Też mi się tak wydawało, ale nie przez te boki tylko przez to, że cross i sm maja tak samo wysoko środek ciężkości i zawodnicy mx mają to raczej opanowane :cool: Wydawało mi się też tak dlatego, że na filmie "Supercros" motocrossowcy lajtowo jeździli na SM :lapad: