Andi Opublikowano 15 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2003 Czesc czy to jest normale taki szum na luzie dodam ze jak wlacze sprzeglo tego nie ma w samochodzie to moglo by byc lozysko na sprzegle ale nie koniecznie Moja Honda CBR 600 F ma dopiero 2200 km i nie sadze zeby cos sie zepsolo ale przypadki chodza po ludziach ( przebieg prawdziwy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 15 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2003 Ja tam bym się nie przejmował,najlepiej znajdź podobną Cebrę i sprawdź, czy nie jest to charakterystyczne dla modelu :D Pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speed Opublikowano 15 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2003 Nie masz sie czym przejmowac to jest normalne w japonskich motocyklach( przynajmniej w rzedowych), w R1 mam dopiero 1200mil i silnik pracuje identycznie jak w twoim motocyklu po nacisnieciu sprzegla. W Suzuki i Kawasaki mialem taka sama sytuacje. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 15 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2003 Można by powiedzieć, że skrzynia ma dośc - bo jak szumi na ludzie - taka może być pierwsze, pochopna opinia, ale nie przy takim przebiegu. Musisz założyć, że ten typ tak ma. W XJ600 taki dźwięk na ludzie wydaje sprzęgło, podobnie w niektórych Kawasaki - wydaje się, że zaraz się rozleci. Ale mistrzem w tej kategorii gestr suche sprzęgło w Ducati :D . Pozdrawiam, Paweł PS. Patrz w jakich działach umieszczasz poisty, bo to już drugi dxzisiaj wieczorem, który muszę przenieść. To idze do mechaniki ogólnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 18 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2003 Jak Paweł napisał szum wskazuje na skrzynie biegów.Jak wciskasz sprzęgło skrzynia sie rozłącza i przestaje hałasowac.Proste.Ale przy takim przebiegu 8O Troche dziwne. Mój motocykl ma na liczniku 22tysiace mil (x1609 metrów) i skrzynia troche szumi ale bardziej hałasuje przeniesienie napędu z silnika na sprzegło.Wlałem ostatnio Militecu i zdecydowanie pomogło.Może warto zastosować? Koszt niewielki i niczym własciwie nie ryzykujesz Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 18 Maja 2003 Administrator Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2003 Raczej bym się nie przejmował - po prostu kosz sprzęgłowy wali i tyle. Gorzej, jakby się sprzęgło ślizgało albo cóś. A jak chcesz sobie posłuchać, co się dzieje z koszem sprzęgłowym na jałowym biegu w Duce to zapraszam na spotkanie. Wtedy dopiero byś usłyszał, jak wygląda coś "naprawdę niepokojąco stukającego w silniku, hehepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi