bronx Opublikowano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 i zas powracaja wspomnienia z 04 jak sie po angli jezdzilo :)z tymi rondami to prawda ale 2sec i juz jest ok :Da wrecz jakos lepiej sie nawd czulem po lewej stronie :icon_mrgreen: W-max swieta racja z tymi skrzyneczkami na szczescie w wiekszoswci widac je z daleka , i ja nie mialem problemow policjanatami (okolice brighton)baw sie dobrze i daj znac jak bylo (jakim promem plyniesz?? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ona w Czerwonych Kozakach Opublikowano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zbyhu, widzę, iz po zaprawie u Sołtysa, daleko Cię wywiało.Melduj z trasy , jak się miewasz. Pa,pa,Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 spoko powodzonka ja tez jade ,a racze lece. Podobno juz 2 mln ludziów wyjechało i roboty nima, ale jak ktoś ma sie gdzie zachaczyć i cos z englisza kuma to zawsze na swoje wyjdzie.pzddr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astarte Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 I jak tam zbyhu... na wyspy już dotrzeć powinieneś :D Jak tam droga - szybko wam zleciała, ile godzin... :D itp. itd. pzdr @starte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 27 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 (edytowane) Czolem! No i zyje, jestem w Anglii, pod Manchesterem w Dukinfield. Od czwartku zaczynam robote 30km od miejsca zamieszkania, wiec dojazdy co dzien, ale grunt ze robota :D. Dojazd...Pierwszy dzien - 700km az do miejscowosci Gotha, gdzie w lesie rozbilismy namiot.Nastepnego dnia w niedziele wyjazd z lasu, jazda przez Niemcy, Holandie i Belgie az do Ostendy. Od Antwerpii deszcz - 200km. Przemoczeni do majtow. I wlasnie mysl o spaniu na mokro i ubieraniu mokrych ciuchow, byla bardziej straszna, od jazdy dalej. O 20 w Ostendzie, po 700km postanowilismy jechac do oporu.O 22 wpakowalismy sie na prom w Dunkierce i o 24 bylismy w Dover.Pierwsze wrazenie po zjechaniu z promu - masakra! Tragedia, nie wiedzialem, co sie dzieje. TIRy, samochody, wszystko jedzie po lewej, znaki po lewej, deszcz, ciemno, zimno, wszystko nas wyprzedza i oslepia, a my zmachani juz troche. Hardcore. Ale udalo sie.Pod Londynem Virowka Jacka zaniemowila, ale po godzinie udalo nam sie ja zreanimowac (luzny kabel na akumulatorze :buttrock:).No i jakos dotelepalismy sie do Dukinfield. 26 godzin jazdy, 1200km na raz (w sumie 1900km). Ufff. Teraz nie mam czasu pisac, wiec zamelduje sie kiedy indziej. Grunt ze jest robota. Szkoda, ze okupiona mandatem za parkowanie (60 funtow), ale w sumie moga mi naskoczyc - nie zaplace :biggrin:. Musza mnie najpierw namierzyc :buttrock:. 3majsie sie! Pozdro Edytowane 27 Czerwca 2006 przez zbyhu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarianKa Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 No toś ładnie zaczął!3m sie! i powodzenia Cytuj Nie ma co płakać nad rozlanym szambem. Wsiąknie i smród minie [michoa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W-max Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 HeY!Mandat wyrzuć, nie przejmuj sie nawet!Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astarte Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 A zamawialiście wcześniej bilet na prom?? Czy jechaliście i dopiero tam kupiliście i czy jest wtedy jakaś różnica w cenie?? Fajnie że już jesteś i robota się znalazła :D pzdr @starte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zosia_ Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 Trzymaj się zbyhu :D Fajnie, ze masz robotę :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy600 Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Do Kanału nie wpadłeś :lapad: a na miejsce i tak zajechałeś mokry :icon_mrgreen: Czymaj sie i pisz często :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2006 Szkoda, ze okupiona mandatem za parkowanie (60 funtow), ale w sumie moga mi naskoczyc - nie zaplace :wink:. Musza mnie najpierw namierzyc :icon_mrgreen:. Zapłacisz, zapłacisz przy opuszczaniu UK a jak nie to przyjdzie ci mandat do PL. Anglicy robią teraz akcję ściągania mandatów od polaków zakrojoną na dużą skalę, jest podobno już 10 tys pojazdów :biggrin: zalegających ze spłatą mandatów. Głównie mowa tutaj o mandatach za parkowanie i wjazdy do pierwszej strefy bez uiszczenia opłaty. Uważaj na kamerki bo można się zagapić i stracić kilkadziesiąt funtów, jest jeszcze jeden problem. Stawiają zwykłe nie oznakowane auta na poboczu z umieszczonymi kamerami w środku, i z tym już lipa bo ciężko to wyczaić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 1 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 Czolem! A tam, wale ten mandat. Malo to takich rejestracji na swiecie? Jak smigalem po Szwecji to tam mnostwo samochodow mialo rejestracje SR cos tam. A skad maja wiedziec, ze to wlasnie moja z Polski :biggrin:?A zreszta, najwyzej zaplace, jak bede wracal. Teraz mnie nie znajda. Jak sie na granicy upomna, to pomyslimy. Jestem po dwoch dniach pracy. Zbijam drzwi z drewna w duzej fabryce drzwi :icon_mrgreen:. Jest tu jeszcze przynajmniej dwoch Polakow w tym zakladzie. Szczegolow roboty nie ma co opisywac... Dojazd jednak jest nieco krotszy. 17km, ale zato jest to tak cholernie typowa angielska droga, ze chyba bardziej typowej nie ma :bigrazz:. Strome podjazdy, i zjazdy, wijace sie zakretasy, ciasne drogi, biegnace przez miasteczka i wzgorza. Po bokach standardowe murki z ciemnego kamienia :buttrock:. Full wypas :D. Tylko jak sobie to policzylem, to ja tu natrzaskam ze 2tys.km na same dojazdy do roboty :D. Jezdzimy na moim motocyklu, bo wiekszy, wygodniejszy, tanszy (o dziwo) i ma kufer na jedzenie do pracy. Poza tym bardzo ciezko jest wyciagnac motocykle z miejsca, gdzie je trzymamy. Ciasno jak cholera - musze do tego zdejmowac kufer i zawsze skladac lusterka. A tyl motocykla trzeba podnosic i przenosic, zeby wyjechac :wink:. W sumie teraz niewiele sie wydarzylo. Od mandatu zadnych atrakcji, poza kilkoma defiladowymi, europejskimi wyjazdami na skrzyzowaniach :crossy:. Ale juz jestem raczej przestawiony na ruch angielski... Astarte: nie zamawialismy biletu na prom. Przyjechalismy po prostu, podeszlismy do kasy i znalazlo sie miejsce :buttrock:. Bez klopotow zadnych. Bede sie staral tu zagladac w miare czesto, ale nie wiem jak to bedzie, bo po pracy jest ciezko zdazyc do biblioteki. Nic, 3majcie sie! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 2 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 powodzeni, i melduj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browar Opublikowano 3 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 ;) Nooo Zbyhu SZacun JAK BYK !! Dobrze że dojechałeś i że masz robote !! baw sie dobrze i pij dużo piwa bo mają w czym wybierać Angole cholerne :icon_biggrin: :banghead: :cool: Pozwodzenia i Pozdro z Rybnika !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rock Opublikowano 3 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 Zbyhu mam nadzieję, że wszystko opisujesz codziennie, tak jak w Skandynawii i że we wrześniu doczekam się kolejnej opowieści. pozdro 3maj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi