Skocz do zawartości

600 ktora nie duzo pali

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam w niedlugim czasie zmienic sobie motocykl. Chodzą mi po glowie motocykle klasy 600ccm tylko musi motocyl nie duzo palic. Dokladnie moto ma byc japonskie z lat 80tych i niedrogie do 5000zl.

Znacie jakies modele o tych wymogach?

No tak , byla to xj600.

Jak za taka kase to bardzo fajny motocykl. Maja wytrzymale silniki.

Wmiare komfortowy i wlasnie nie duzo pali.

Jesli byla z Ameryki to moze byla i Yx 600 a jak z Niemiec to Xj 650(72 KM), ale rzeczywiscie zadbany potrafi cieszyc wlasciciela(sporo jeszcze podobno jezdzi w Germanii), ma pare slabych punktow, ale do przelkniecia. Pozdrawiam.Janek.

No tak , byla to xj600.

Jak za taka kase to bardzo fajny motocykl. Maja wytrzymale silniki.

Wmiare komfortowy i wlasnie nie duzo pali.

Jesli byla z Ameryki to moze byla i Yx 600 a jak z Niemiec to Xj 650(72 KM), ale rzeczywiscie zadbany potrafi cieszyc wlasciciela(sporo jeszcze podobno jezdzi w Germanii), ma pare slabych punktow, ale do przelkniecia. Pozdrawiam.Janek.

NIe, to byla dokladnie xj600 nie 650 a ni nic takiego.

To byl rocznik 88 i do tej pory takie jezdza.

Chodzą mi po glowie motocykle klasy 600ccm tylko musi motocyl nie duzo palic. Dokladnie moto ma byc japonskie z lat 80tych i niedrogie do 5000zl.

W kryteriach, ktore narzuciles calkowicie miesci sie Yamaha XT600 lub XT600Z Tenere.

Nie napisales, ze to nie maja byc enduro wiec przytaczam wlasnie te modele.

Oba japonskie, oba z lat 80, oba kupisz w okolicach 5000 zl.

No i jezeli chodzi o ekonomie to obydwa pala 4,5-5,5 litra.

Poza tym przyjemnosc jazdy 4-suwowym singlem... miodzio (choc niektorzy pewnie sie z tym nie zgodza)

Pozdrawiam

Miałem Xj-600 Diversion i spalała 4,5 na trasie przy prędkościach rzędu 120-130. Jak wracałm z bratem ze zlotu, to przy podobnej prędkości spaliła 4,9. W mieście nie przekraczała 6 (ale jej za bardzo nie wciskałem)-to był najnowszy model, ale starsze tez nie paliły dużo! Czytałem, że przy jeździe 80-90km/h można zejść poniżej 4l.

• 2 tygodnie później...
  • 4 lata później...

Zamierzam w niedlugim czasie zmienic sobie motocykl. Chodzą mi po glowie motocykle klasy 600ccm tylko musi motocyl nie duzo palic. Dokladnie moto ma byc japonskie z lat 80tych i niedrogie do 5000zl.

Znacie jakies modele o tych wymogach?

Polecam XT600 -mało pali , fajna praca silnika-efekty brzmieniowe ,zwrotny w lekkim terenie jak na swoja mase 155kg a i po asfalcie fajnie sie pyra.

polecam Kawasaki GPX600 cztery gary, silnik prosty i niezawodny a przy tym ma niezlego kopa! no i spalanie o ktore ci chodzi jest male(spokojnie spali ponizej 5 litrow) za tą kase jak napisales spokojnie znajdziesz jakiegos GPXa

Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie!

Każda pliszka....

Cb 650 albo CBX 650 - ja swoją robię 4,5 w mieście bez problemu. TYlko że czymś takim 180 nie pojeździsz....

A w tej cenie się zmieścisz. Do tego proste silniki, samemu można wszystko robić, i no małoawaryjne - dopracowane są.

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals