Nab Opublikowano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Dzisiaj wsiadłem , odpaliłem i pojechałem... Gdy przymykam gaz z 4 - 4,5 tys obr to strzela w tłumiku. Gdy silnik się nagrzeje problem znika ( nie, nie będę grzał silnika na postoju ). Czy to źle ? Czy muszę to naprawić jak najszybciej ? Orientacyjne koszty naprawy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaszpir Opublikowano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 U mnie przyczyną strzelania była nieszczelność w układzie wydechowym, konkretnie pomiędzy kolektorem, a tłumikiem. Naprawa: 50 PLN za nową uszczelkę.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Stary, nie szukaj problemu. niech sobie strzela ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Nie masz sie czym przejmowac. Tez gdy ujezdzalem GS-e strzelal przy schodzeniu z obrotow i to zawsze nie tylko na zimnym i to bylo calkiem przyjemne dla ucha ;) Bardzo pomagalo w korkach, wystarczylo zamknac przepustnice i juz wszyscy sie rozgladali co sie dzieje i ustepowali miejsca :lapad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Don_Corleone Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 strzelanie jest fajne :wink: chociarz zalezy kto co lubi ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 Najczestszy powod oprocz nieszczelnosci miedzy tlumikiem i kolektorem, nieszczelnosc kolektora w glowicy silnika ( wypalone podkladki azbestowo miedziane ). Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 Niech strzela tyle, czy potem nie bedzie żadnych problemów z silnikiem? Różne opinie słyszałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi