zajc Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 jakos w naszym kraju ostatnio zrobilo sie modne jezdzenie na skuterach. Nic do tego nie mam, fajny srodek transportu do miasta, a i wiecej uzytkownikow na dwoch kolach jezdzi po drogach. wszystko fajnie, dopoki uzytkownicy tych pierdopedow(bo chodzi mi tutaj o silniki 2 T) nie zaloza "sportowego" wydechu. Noszkurwafak-jazgot jak na szkoleniu pilarzy motorowych, o niesamowicie wkurwiajacej czestotliwosci dzwieku. Dla mnie sto razy gorszy od ryczacych wydechow motocyklowych-bo tamte jak rycza to sie chociaz szybko oddalaja. A te male gowna robia tyle halasu,a jechac dalej nie chca. Dzis takie przyglupy jezdzily po plazy nad jeziorem gdzie spedzalem milo czas-predkosc rowera dziecego, a halasu co niemiara. e mi ktos wytlumaczy o co w tym chodzi, i w ogole jak mozna sie "upajac" takim jazgotem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 Kij w mrowisku ;) Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 Primo - jadąc takim pierdzącym wozidełkiem jego kierujący nie słyszy tego dźwięku tak jak ludzie na chodniku ;) Moja DT jest w sumie cichutka, ale jak jade na niej to nie słysze brzęczenia, natomiast jeśli patrze z boku jak ktoś nią jedzie to już jest inaczej ;) To raz. Dwa, że mając ledwo jadące brzęczydło trzeba sie łapać czego popadnie a PRZELOTOWY :D wydech podobno sporo daje :lalag: A głośny wydech + silnik który oddaje moc dopiero na wysokich obrotach = brzzzzzzzzzz :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 14 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 Dwa, że mając ledwo jadące brzęczydło trzeba sie łapać czego popadnie a PRZELOTOWY :D wydech podobno sporo daje ;) A głośny wydech + silnik który oddaje moc dopiero na wysokich obrotach = brzzzzzzzzzz ;)Akurat to jest totalna bzdura-bo w wydechu silnika 2 T musza zachodzic zjawiska falowe, by mogl on rozwijac maksymalna moc, wiec przelotowy tlumik moze jedynie zmniejszyc ta moc-ale na pewno nie zwiekszyc :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Mefisto=- Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 Witam, ja tymczasowo sam pocinam bzykiem (jeszcze tylko do końca sezonu ;) ;) ) i mam standartowy wydech od Piaggio...a i tak nie jestem miłośnikiem dźwięku mego skuta...najbardziej kocham mocne basowe dźwięki (Yamaha MT 01 :lalag: :D :D ) oraz ostre dźwięki 600 i 1000 mnie mówiąc już o charakterystycznym dźwięku motocykla schodzącego z obrotów !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 (edytowane) ostatnio ktoś zapalił kosiarkę ale nie - to był skuter 2 suw, z wyczyszczonym wydechem i podgietą blachąnormalnie pełen lans -=Mefisto=- - dźwięk schodzenia z obrotów - najlepiej jak się hamuje jak ktoś z lewej wchodzi na pasy, ja hamuję żeby przepuścić a dźwięk silnika robi swoje - ludzie się cofają ;) Edytowane 14 Czerwca 2006 przez qdlaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 14 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 Mefisto o co chodzi w Twoim podpisie? Smigasz na Cytadeli na MTB? Ja tam na roleczkach czesto pocinam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 Akurat to jest totalna bzdura-bo w wydechu silnika 2 T musza zachodzic zjawiska falowe, by mogl on rozwijac maksymalna moc, wiec przelotowy tlumik moze jedynie zmniejszyc ta moc-ale na pewno nie zwiekszyc ;) Tak, ale seryjne tłumiki są zatykane blokadami które mulą taki skuterek i dlatego jak ktoś wywala to zmienia od razu na tzw. sportowy tłumik :lalag: Co do tego czy on coś daje to zapytaj w dziale enduro albo motorowery - tam są ludzie doświadczeni ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaroImage Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 co jak co ale dzwiek skuterka jest naprawde bardzo słaby w porównaniu do czterosuwowego większego silnika, mnie osobiscie wkurza .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awful Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 o co wam chodzi? to jest fajne ;) silnik pracuje na wysokich obrotach- a wysokie podkrecają adrenalinkę,nie? (ja zeby nie przyspieszac musze jechac na 3500obrotów, bo wyzsze niz 5k same nakręcają mnie na odkręcanie dalej) a w skuterku- masz obroty na maxa... i prędkość bezpieczna :lalag: to mi przypomina czasy jak smigałem bzyną :D wiatr we włosach,silnik wyje, ale tego nie słychac bo uszy kolanami zatkane :D. hehe zdarzyło mi się tłumik odkręcić :crossy: sąsiedzi nie byli szczęśliwi...ech to były czasy ... a tak bardziej na powaznie- to gdybym jeździł skuterem to bym sie starał go wytłumić na maxa...co by wstydu nie było... zeby silnik miał fajny dzwięk to musi mieć chociaż 150ccm na każdym garze ;)... a najlepiej mieć 500 na każdym :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Mefisto=- Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 Witam, hehe Zajc..rowerek to moja druga pasja zaraz po motocyklach !!!!!!!! Nom śmigam sobie na cytadeli, malcie, WLKP Parku Narodowym nie wspomninając już o trasie z Poznania do Puszczykowa wzdłuż Warty !!!!! ;) ;) :lalag: :D ...chodź ostatnio przeżuciłem się na długie trasy (powyżej 100km) ale nadal odwiedzam cytadelkę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzwa2 Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 Nio jak dla mnie to obciach w 2T i to jeszcze skuterze jakiś rozbebeszony wydech to pierdoloty przecież (bez obrazy) ale po co ten wydech otwarty? to tuning czy co? Tak naprawdę to działa na nerwy, rozumiem poj 500 600 itp ładny basik to robi wrazenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 Ja mam serie, ale słyszałem jak chodzą LEO VINCE - mi sie nie podoba ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 (...)zeby silnik miał fajny dzwięk to musi mieć chociaż 150ccm na każdym garze ;)... a najlepiej mieć 500 na każdym :lalag: Żeby miał fajny wystarczy 50cc w singlu - byle czterosówowe ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Neo Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 Jak to po co???W 95% przypadków chodzi o polepszenie osiągów.Sportowy wydech może o 10-15 km/h poprawić osiągi!!!!!!!!!!!!!!!!niby wydaje się mało ale dla 50 to olbrzymia różnica.potem wymienia się wariator, dysze, filtr, i mamy ok 100-110 km/h ;) A że wydech jest głośny mówi się trudno.Po co wyciszać ??? żeby go zblokować -bezsensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi