Skocz do zawartości

sprzeaglo mz etz250!!

etz250
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam powazny problem mojej etli robilem remont w niedziele zlozylem w 100% juz wczoraj chcialem sie karnac odpalilem sprzeaglo wcisnelem potem jedynke i tylko szarpnelo i zgasl;/ sprzeaglo normalnioe odbija tak jakby bylo a wogle nie dziala nie wiem co zrobic pomozcie;(

Bóg cie pokaral bo w niedziele nie wolno pracowac :wink:

Jestes pewny ze dobrze dokreciles kosz sprzeglowy?

hehe w niedziele tylko pokrywe zasylikonowalem i zlozylem sprzeaglo:P kosz sprzeaglowy mialem luzny bo sie wytarl ale napawalem go sapwareczka i w 100% moge powiedziec ze sie bardzoooo dobrze trzyma

Co napawales ? Chyba nie stozek w koszu ? Jezeli we wlasnym zakresie poprawiales to polaczenie stozkowe - spawarka, to raczej to dlugo nie wytrzyma.

Tacze sprzeglowe dawales nowe, czy zalozyles stare ?

Edytowane przez ural_zgora

Co napawales ? Chyba nie stozek w koszu ? Jezeli we wlasnym zakresie poprawiales to polaczenie stozkowe - spawarka, to raczej to dlugo nie wytrzyma.

Tacze sprzeglowe dawales nowe, czy zalozyles stare ?

napawalem stozek na wale ;] i napewno dlugo wytrzyma bo sie dosc napocilem zeby wbic to;) tarcz nie zmienialem bo przed remontem sprzeago chodzilo. a jest mozliwosc ze sie tarcze skleily bo stal rozebrany dwa tygodnie...

hehe. To nie jest gwozdz ze go wbijesz i trzyma.

Szczerze zycze powodzenia z tym stozkiem :wink:

Czy po tym wbiciu kosza na wal sprzeglo jest w tym samym polozeniu? tzn odleglosc, zalozmy od walu jest taka sama ?

Jezeli sprzeglo faktycznie sie skleilo to wlacz najwyzszy biegi proboj rozlkeic.

Edytowane przez ural_zgora

podłacze sie do tematu.

jak wy zakładacie sprzegło w etz. bo gdzies wyczytałem ze je sie jakos dociska a nie nabija??? jak to zrobic?? trzeba dac jakas tulejke miedzy sprzegło a slimak obrotomierza i dokrecac ten slmak czy jak?????

pzdr.

hehe. To nie jest gwozdz ze go wbijesz i trzyma.

Szczerze zycze powodzenia z tym stozkiem :wink:

Czy po tym wbiciu kosza na wal sprzeglo jest w tym samym polozeniu? tzn odleglosc, zalozmy od walu jest taka sama ?

Jezeli sprzeglo faktycznie sie skleilo to wlacz najwyzszy biegi proboj rozlkeic.

kurde teraz to juz wogle masakra jest nie wiem co robic przy 3 tysiacach obrotow i wyzej przerywa strasznie czemu??

podłacze sie do tematu.

jak wy zakładacie sprzegło w etz. bo gdzies wyczytałem ze je sie jakos dociska a nie nabija??? jak to zrobic?? trzeba dac jakas tulejke miedzy sprzegło a slimak obrotomierza i dokrecac ten slmak czy jak?????

tak to wlasnie sie robi, spotkałem sie jeszcze z opcja podgrzewania kosza sprzeglowego po to aby ta tuleja sie rozeszla i mocniej trzymała

kurde teraz to juz wogle masakra jest nie wiem co robic przy 3 tysiacach obrotow i wyzej przerywa strasznie czemu??

Moze paliwa Ci brakuje. Sprawdz kranik (jak paliwo z niego leci) oraz poziom paliwa w komorze plywakowej, a takze zobacz jak jest ustawiona iglica w przepustnicy.

Moze paliwa Ci brakuje. Sprawdz kranik (jak paliwo z niego leci) oraz poziom paliwa w komorze plywakowej, a takze zobacz jak jest ustawiona iglica w przepustnicy.

no to moge napisac ze sprzeaglo juz dziala ptuz pomiedzy tarczami jest cos w rodzaju podkladek na czym sie slizgaja tarcze i pierwsza z gory wyszla z zabkow podtsawy sprzeagla dlatego sprzeaglo odbijalo ale tarcza nie dociskala reszty;) aaa a paliwo jest napewno az za duzo bo jak czasem niechce odpalic to sie przelewa z gaznika. myzle ze moze trza zaplon ustawic

ustaw plywak. wyreguluj gaznik i zaplon ale to jese zapewne wina zaplonu ja tak mialem w simsonie tylko ze przy okolo 3-4 gazu mi zaczol przerywac przestawilem delikatnie zaplon i wyregulowalem wszystko i chodzi jak pszczulka

gaznik ustawilem juz nic nie zalewa ale jeszcze troche musze zaplon ustawic