ruso Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) SiemkaPo zdanym egzaminie na prawo jazdy wszyscy słyszą od egzaminatora "gratuluję i zapraszam po odbiór dokumentu za 3 tygodnie". Okazuje się, że można skrócić okres oczekiwania nawet do 1 tygodnia. Trzeba tylko w dzień po zdanym egzaminie zorganizować kuriera żeby do godziny 14:00 odebrał Twoje dokumenty z ul.Odlewniczej i zawiózł do Twojego Urzędu Gminy. Normalnie WORD wysyła Twoje dokumenty właśnie tam, ale różnica polega na tym, że kurier dostarczy je w 30 minut a WORD wysyła zwykłym listem i trwa to nawet tydzień. Kurier musi mieć przy sobie kopertę zaadresowaną do Urzędu Gminy, identyfikator służbowy i znać Twoje dane- inaczej nie wydadzą mu dokumentów. Kurier zgłasza się do pokoju nr 8. Trzeba jeszcze zapłacić kurierowi do ręki przy nadawaniu przesyłki (no chyba że zlecasz to przez firmę i zrobią ci to na fakturę). Koszt to ok. 30zł. Potem się wczesujesz na stronę www.kierowca.pwpw.pl -tam dowiesz się kiedy odebrać prawko - i fruwasz motylku... >>>>>-------> Edytowane 13 Czerwca 2006 przez ruso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar_Cin Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 No tak. To cenne informacje. Wielkie dzięki. P.S. Może masz namiar na jakąś f-mę kurierską? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartic Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 a ta odlewnicza to w każdym mieście jest? czy specjalnie do warszawy chłopinę wysyłać muszę? :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unek Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 a ta odlewnicza to w każdym mieście jest? czy specjalnie do warszawy chłopinę wysyłać muszę? :clap:Bartic odlewnicza jest tylko w Warszawie( w sensie jest tam Word) nasz odpowiednik odlewniczej jest przy armii krajowej( tam gdzie egzaminuja) wiec jak ktos zdaje prawko we wroclawiu to tam ale nie jestem pewien czy i tak papiery nie ida do Wawy. Wiec jesli tak to musisz tak czy inaczej "chlopine" wyslac do Wawy. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBOOL Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 A w Pozananiu :biggrin: bo zdaje 13 lipaca :clap:pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Wszędzie tak jest od paru lat z tego co wiem, bo jak mój brat zdawał parę lat temu to już była taka możliwość. WORD nie wysyła dokumentów do mennicy tylko do gminy a gmina dopiero do mennicy.Najlepiej dowiedzieć się kiedy wysyłają dokumenty do gminy, zazwyczaj jest to w ustalony dzień. POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruso Opublikowano 13 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 ... jak dzieci... :biggrin:jeszcze nie pytaliście o Gdańsk, Rzeszów i Ostrołękę... :clap: >>>>-----> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) A gdańsk ? :wink:Czyli w końcu jest to ZAWSZE wysyłane do Warszawy ? Edytowane 13 Czerwca 2006 przez QóBa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micza 125 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) hmmm, z tego co wiem to można je wziąć i samemu się z nimi udać do urzędu więc nie wiem po co ten kurier, i w ogóle samemu też bez sensu, mój sąsiad, tak jak stał tak wyszedł z WORDu a prawko odebrał po 5 dniach w urzędzie... Edytowane 13 Czerwca 2006 przez micza 125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 człowiek czeka 18 lat na to prawko to poczeka i tydzień dłużej :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 Ja bym to sprawdził dzowniłem np do Płocka do WORDU i nic takiego nie można zrobić:wink: a szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 a ja PJ odebralem w tydzien :wink: a jakims sposobem nie powiem:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 (edytowane) Ciekaw jestem czemu zamiana prawka ze starego na nowe trwa min. 2 tygodnie?!?!?!?! :wink: Edytowane 14 Czerwca 2006 przez klaudiusz Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruso Opublikowano 14 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 człowiek czeka 18 lat na to prawko to poczeka i tydzień dłużej :wink: ja się nie mogłem doczekać prawka bo motocykl miałem od lutego. każdy dzień był katorgą. kiedy wyjeżdżałem w miasto czułem się jak złodziej. kryłem się przed policją i jeździłem w stresie... 2 tygodnie to dużo czasu dla kogoś tak niecierpliwego jak ja. >>>--------> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 hmmm, z tego co wiem to można je wziąć i samemu się z nimi udać do urzędu więc nie wiem po co ten kurier, i w ogóle samemu też bez sensu, mój sąsiad, tak jak stał tak wyszedł z WORDu a prawko odebrał po 5 dniach w urzędzie...NIEMA TAKIEJ OPCJI ŻEBY DOSTAĆ DOKUMENTY Z WORDU DO RĘKI !!!Kto takich głupot Ci naopowiadał ?? POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi