BUSHMAN Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 Witam.Mam male pytanko..chodzi o wlacznik rezerwy.Jest pozycja'RES' i 'ON',ktora wlacza rezerwe?Kiedys mi zgasl,paliwo niby jeszcze bylo,ale w zadnej pozycji przelacznika nie odpalil.Dopiero po tankowaniu...Moze cos sie poprostu zapchalo,albo odwrotnie wlaczam... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niemand Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 Res - Rezerwa :) :icon_question: :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUSHMAN Opublikowano 10 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 A co w takim razie znaczy 'ON'?Nie,ze wlaczone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niemand Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 ON...... wlaczone? :) ;) Czyli nie rezerwa :notworthy: :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUSHMAN Opublikowano 11 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2006 Sprobuje wyjezdzic paliwko w pozycji 'ON'.Jak znowu bede go pchal,to zalamka:-)A wiesz moze dlaczego nie zapala sie kontrolka rezerwy?Zarowka bedzie w porzadku,bo przy pracy rozrusznika sie zapala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_o Opublikowano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2006 Sprobuje wyjezdzic paliwko w pozycji 'ON'.Jak znowu bede go pchal,to zalamka:-)A wiesz moze dlaczego nie zapala sie kontrolka rezerwy?Zarowka bedzie w porzadku,bo przy pracy rozrusznika sie zapala... Ustaw od razu na RES i zobacz czy można jeździć. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niemand Opublikowano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2006 .....Zarowka bedzie w porzadku,bo przy pracy rozrusznika sie zapala...Przy pracy rozrusznika zapala sie najprawdopodobniej kontrolka cisnienia oleju-niektóre yamahy tak maja np.51j(XJ)-sprawdz to!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bread Opublikowano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2006 Witam.Mam male pytanko..chodzi o wlacznik rezerwy.Jest pozycja'RES' i 'ON',ktora wlacza rezerwe?Kiedys mi zgasl,paliwo niby jeszcze bylo,ale w zadnej pozycji przelacznika nie odpalil.Dopiero po tankowaniu...Moze cos sie poprostu zapchalo,albo odwrotnie wlaczam... :notworthy:Miałem to samo, weź przeczyść przełącznik, bo zaśniedział, będzie ok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek1 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 Od przełącznika pod owiewką są dwa kabelki spięte małą kostką. Zobacz czy kostka się nie rozłączyła. Jeżeli kostkę się rozłączy rezerwa nie działa. :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaszpir Opublikowano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 (edytowane) Przy pracy rozrusznika zapala sie najprawdopodobniej kontrolka cisnienia oleju-niektóre yamahy tak maja np.51j(XJ)-sprawdz to!! Jeżeli XJ to poziomu oleju, a nie jego ciśnienia :biggrin:Pozdro Edytowane 12 Czerwca 2006 przez Kaszpir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niemand Opublikowano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 Jeżeli XJ to poziomu oleju, a nie jego ciśnienia :clap:PozdroKolego w XJ- 51j do kontroli poziomu oleju masz "okienko" w korpusie silnika :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaszpir Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Kolego w XJ- 51j do kontroli poziomu oleju masz "okienko" w korpusie silnika :biggrin:Oczywiście i kontrolkę też. Polecam serwisówkę do XJPozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niemand Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Oczywiście i kontrolkę też. Polecam serwisówkę do XJPozdroRacja :biggrin: zwracam honor :wink: juz 8lat mineło od rozstania z moja XJ i chyba pamiec tez juz nie ta :flesje: :) :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 Witam.Mam male pytanko..chodzi o wlacznik rezerwy.Jest pozycja'RES' i 'ON',ktora wlacza rezerwe?Kiedys mi zgasl,paliwo niby jeszcze bylo,ale w zadnej pozycji przelacznika nie odpalil.Dopiero po tankowaniu...Moze cos sie poprostu zapchalo,albo odwrotnie wlaczam... :wink:Tam się nie ma co zapchać, bo nie ma oddzielnej rurki do rezerwy. Jeżeli chodzi na ON, to tylko elektryka... To działa w ten sposób, że jeśli czujnik poziomu paliwa w zbiorniku odnotuje niski poziom, to sterownik pomki paliwa odcina zasilanie na niej. Po przełączeniu na RES załącza. Tak jak poisali koledzy: sprawdź przelącznik, wszytkie połączenia elektryczne...Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUSHMAN Opublikowano 27 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 Sprawdzalem,motorek chodzi na jednej i drugiej pozycji przelacznika.Wyjezdzilem paliwko w pozycji 'ON',kiedy zaczol juz szarpac przelaczylem na 'RES' i zadnej roznicy.Po chwili zgasl.Kontrolka rezerwy wczesniej(z 20km)tylko pomrugala....... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi