Skocz do zawartości

jazda próbna i komarek umarł

Pimpek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Kilka dni temu poskladalem mojego komarka włozylem mu nowy tłok i pierscionki wszystko bylo oki ;) Wsiadlem na komarka by wybrać sie na przejazdzke próbną. Pojechalem moze 10km od domu i komarek nagle stracil moc (aha jechalem powoli bo docieram i mieszanka tez jest dobra) jak zapalałem go to komarek nie potrafi wbić sie w obroty. Potem kumpel przyjechal skuterkiem i pociagnoł mnie na lince do domu. Dziś probowalem komarka zapalić i nic kaplica :icon_twisted: :icon_mrgreen: :biggrin: probuje go na pycha to komareczek tak jakby łapał pyrkał i nic :icon_mrgreen: Gaźnik nawet wyczyscilem dzis w nim no poprostu kaplica :icon_mrgreen: Powiedzcie co moglo mu sie stać :icon_arrow: w najblizszym czasie podesle fotki :wink:

Jezeli komarzyna stal jakis czas nie ruszany to calkiem mozliwe ze uszczelniacze siadly.

Druga sprawa to czy nie przesadziles z tym olejem w mieszance.

Po trzecie czy swiece zalozyles odpowiednia ?

Po czwarte poziom oleju w skrzyni ? Nie wlales od serca ?

Edytowane przez ural_zgora

Jezeli komarzyna stal jakis czas nie ruszany to calkiem mozliwe ze uszczelniacze siadly.

Druga sprawa to czy nie przesadziles z tym olejem w mieszance.

Po trzecie czy swiece zalozyles odpowiednia ?

Po czwarte poziom oleju w skrzyni ? Nie wlales od serca ?

Poszedlem do piwnicy. Rozebrałem sprzegło. a simering był juz tak zuzyty ze nie przylegał do wału. Zdjełem go a z przestrzeni pomiedzy łozyskiem a simeringiem wylał sie olej

Poszedlem do piwnicy. Rozebrałem sprzegło. a simering był juz tak zuzyty ze nie przylegał do wału. Zdjełem go a z przestrzeni pomiedzy łozyskiem a simeringiem wylał sie olej

to wiesz co masz zrobic w pierszej kolejnosci wymien odrazu wszystkie bo ten od strony magneta jak bedzie walniety to bedzie przepuszczal powietrze :flesje: tma sa chyab 3 z tego co wiem albo 4 niepamietam juz :)

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Mam Ogara 205

I w moim kiedys bylo podobnie i okazalo sie ze przy zakladniu uszczelka pomiedzy karterami silnika dokladnie tuz przy komrze sprezania zostala uszkodzona.

Zycze powodzenia

najlepiej sprawdzaj wszystko po kolei

• 2 tygodnie później...