Pimpek Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 Witam! Kilka dni temu poskladalem mojego komarka włozylem mu nowy tłok i pierscionki wszystko bylo oki ;) Wsiadlem na komarka by wybrać sie na przejazdzke próbną. Pojechalem moze 10km od domu i komarek nagle stracil moc (aha jechalem powoli bo docieram i mieszanka tez jest dobra) jak zapalałem go to komarek nie potrafi wbić sie w obroty. Potem kumpel przyjechal skuterkiem i pociagnoł mnie na lince do domu. Dziś probowalem komarka zapalić i nic kaplica :icon_twisted: :icon_mrgreen: :biggrin: probuje go na pycha to komareczek tak jakby łapał pyrkał i nic :icon_mrgreen: Gaźnik nawet wyczyscilem dzis w nim no poprostu kaplica :icon_mrgreen: Powiedzcie co moglo mu sie stać :icon_arrow: w najblizszym czasie podesle fotki :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 kondensator, przerwa na przerywaczu, kulawa swieca ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miclaw Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 Ja bym zobaczył do cylindra ... nigdy nie wiadomo co komarowi odwali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 moze simmering.To moze byc wszystko :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek20 BSA A65 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 wymień świece, to po pierwsze, po drugie gaźnik możesz mieć iglice wyrobioną albo dysze nie tak no i poziom paliwa za wysoki.... powodzenia w drodze przez męke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 3 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 juz chyba wiem w czym tkwi problem. Odkręciłem swiece i patrze a ona cała zaolejona to czyli padły simeringi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 (edytowane) Jezeli komarzyna stal jakis czas nie ruszany to calkiem mozliwe ze uszczelniacze siadly.Druga sprawa to czy nie przesadziles z tym olejem w mieszance.Po trzecie czy swiece zalozyles odpowiednia ?Po czwarte poziom oleju w skrzyni ? Nie wlales od serca ? Edytowane 3 Czerwca 2006 przez ural_zgora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 3 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 Jezeli komarzyna stal jakis czas nie ruszany to calkiem mozliwe ze uszczelniacze siadly.Druga sprawa to czy nie przesadziles z tym olejem w mieszance.Po trzecie czy swiece zalozyles odpowiednia ?Po czwarte poziom oleju w skrzyni ? Nie wlales od serca ? Poszedlem do piwnicy. Rozebrałem sprzegło. a simering był juz tak zuzyty ze nie przylegał do wału. Zdjełem go a z przestrzeni pomiedzy łozyskiem a simeringiem wylał sie olej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Poszedlem do piwnicy. Rozebrałem sprzegło. a simering był juz tak zuzyty ze nie przylegał do wału. Zdjełem go a z przestrzeni pomiedzy łozyskiem a simeringiem wylał sie olej to wiesz co masz zrobic w pierszej kolejnosci wymien odrazu wszystkie bo ten od strony magneta jak bedzie walniety to bedzie przepuszczal powietrze :flesje: tma sa chyab 3 z tego co wiem albo 4 niepamietam juz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smok Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 ja do swojego przyszłego pedałowca zdobyłem fabryczny tłok cylinder i wał hehe ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciops Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Mam Ogara 205I w moim kiedys bylo podobnie i okazalo sie ze przy zakladniu uszczelka pomiedzy karterami silnika dokladnie tuz przy komrze sprezania zostala uszkodzona.Zycze powodzenianajlepiej sprawdzaj wszystko po kolei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniano wfm Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 To beda na 100% simmeringi albo swieca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi