KLEkot Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 (edytowane) Noszę się z zamiarem kupna fabrycznie nowego motocykla, nie jestem jeszcze zdecydowany, jego typu. Chciałbym firmy takiej, która nie produkuje samochodów (widzimisię). W grę wchodziłaby więc przede wszystkim Kawasaki (ceny) albo Yamaha (renoma).Co byście mi poradzili, a raczej jaki sklep w Warszawie?Czy na przykład na MCS i Probike nie 'przejadę' się?Z góry dzięki, pozdrawiam,KLEkot. Edytowane 31 Maja 2006 przez KLEkot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 Jak nowy to w Yamaha Motor Poland na Połczyńskiej. Chyba że tamci dają jakieś upusty lub graty dodatkowo. Pojechać, zapytać, ponegocjować. Nie przez telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLEkot Opublikowano 31 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 Dziękuję Hun!Będę bardzo wdzięczny za kolejne opinie Forumowiczów.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szopen Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 Najlepsze Honda i Yamaha :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YARECK Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 Jeżdże drugą Yamahą i jak dotąd jestem zadowolony więc oczywiste,że będę polecać właśnie tą markę. Co do salonu, to ja kupiłem w Uhma-Bike (wiem niektórzy powiedzą że jestem tendencyjny), ale popytaj w różnych salonach, bywa że ubezpieczenie masz już w cenie moto, może jeszcze jakieś "prezenty" dają jak u danego sprzedawcy kupisz. W Warszawie masz duże pole do popisu więc nie pozosteje nic innego jak życzyć udanego zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadek Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) yamaha!!! XJR 1300 - lux moto na forum ma jeden(pewnie z wielu) motonita takiego sprzeta, ladnie zrobiony, Charon sie nazywa (motocykl), wiec poszukaj, popytaj a sie zakochasz ;>pozdrawiam Edytowane 1 Czerwca 2006 przez Sadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLEkot Opublikowano 1 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) Dzięki Jarek!Widzisz, te niby gifty, sralis mazgalis itd... były powodem moich ostatnich kłopotów. W skrócie i nie wdając się w szczegóły, tak naprawdę, będąc od samego początku bardziej niż w porządku, czuję się bezczelnie oszukany i okradziony. Handl(owiec)arzyna niestety zawsze pozostanie handlarzyną. Mniejsza z tym...Na przyszły sezon planuję YAMAH'ę. Tym razem, zgodnie z podpowiedzią Hun'a, zacznę od Połczyńskiej. Chcę wygodny, duży motocykl, raczej turystyczny, zbliżony do sportowego, ale nie typu 'sport', który będzie miał wściekłe parcie, niezły skręt, a przede wszystkim będzie możliwie jak najcichszy (moje widzimisię). Robi coś takiego YAMAHA?Szopenie, doczytaj mojego pierwszego posta. Honda odpada, bo robi i auta...P.S.1. Dzięki Sadek!P.S.2. Do Administarcji: - A któż to tak nagminnie, w dopełniaczu, z 'posta' robi 'post'? Edytowane 1 Czerwca 2006 przez KLEkot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aadamuss Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 Może FJR, super komfortowy turystyk. Tylko trochę za mało się określiłeś, więc trudno doradzać. Jakie jazdy planujesz, samotnie czy w duecie? Pozdr Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) Nie spisuj Hondy na straty od razu. Akurat w samochodach stosują to co zrobili w motocyklach, np. układ V-tec. Ja do tej pory jeździłem Yamahami ale trafiłem akurat swoje Varadero (używane ze Szwajcarii) i twierdzę że Honda nie jest gorsza niż Yamaha.Natomiast jeżeli koniecznie chcesz nowy to może warto zorientować sie ile kosztują np nowe w Niemczech w tamtejszych salonach. Kupisz tam, dostajesz eurogwarancję i każdy autoryzowany dealer w Europie musi Ci ew. naprawić. "Chcę wygodny, duży motocykl, raczej turystyczny, zbliżony do sportowego, ale nie typu 'sport', który będzie miał wściekłe parcie, niezły skręt, a przede wszystkim będzie możliwie jak najcichszy (moje widzimisię). Robi coś takiego YAMAHA?" Robi, robi. To właśnie FJR1300, duży,obudowany, na wtrysku, z wałkiem Kardana. Ja się zmieściłem w owiewki -mam 194 cm. Ewentualnie nowy Fazer1000 , tańszy o 10 tyś.Przypomniało mi sie że na Połczyńskiej bez problemu umówisz się na jazdy próbne. Zresztą robili co roku dni otwarte. Sprawdź na ich stronie www.http://www.yamaha-motor.pl/ Edytowane 1 Czerwca 2006 przez Hun996 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLEkot Opublikowano 1 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) Hunie, nie spotkaliśmy się przypadkiem ze dwa tygodnie temu w 200?Adamus, mój wiek jest prawdziwy, choć podobno nie wyglądam... :bigrazz: Jak mam się 'bardziej określić'?Głównie jeżdżę sam, powodów jest wiele...A dla kontrastu, jest już w drodze do mnie zapieczętowana skrzynka z: www.wariant2.com.pl/model.php?id=418 :icon_mrgreen:Pozdrawiam,KLEkot. Edytowane 1 Czerwca 2006 przez KLEkot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 Nie bywam w 2oo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarianKa Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 Chcę wygodny, duży motocykl, raczej turystyczny, zbliżony do sportowego, ale nie typu 'sport', który będzie miał wściekłe parcie, niezły skręt, a przede wszystkim będzie możliwie jak najcichszy (moje widzimisię). Robi coś takiego YAMAHA? Chłopie, oczywiście! TDM 900! Cytuj Nie ma co płakać nad rozlanym szambem. Wsiąknie i smród minie [michoa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLEkot Opublikowano 1 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 Marian, za mało napisałem, moja kulpa...Chciałbym wysokoobrotowe 4 cylindry w rzędzie, na wtrysku, obudowany, ABSy na moją odpowiedzialność niekonieczne i moc co najmniej 150KM, ale to co najmniej... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 A co ma robienie samochodów do motocykli ?? Ja najbardziej cenię właśnie Hondę i Suzuki, które produkują "puszki" (nie tylko jako kierowca, ale też jako mechanik). Pawel PS. Z tego co piszesz o swoich wymaganiach (zakładam, ze typowe "sporty" nie wchodzą w rachubę) - ja proponuję FJR (jak więcej turystyki) lub Hondę CBR 1100 XX jak chcesz zaznać "nutkę" sportu. Nie wspominam już o Hayabusie :bigrazz: - bardzo fajny motocykl do wszystkiego, tutaj moje wrażenia z jazdy tym sprzętem : http://serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,56426,3139372.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit_1 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 poszukaj coś hondy... naprawde nie mają sobie równych...a wybór tez mają dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi