Skocz do zawartości

Przerobiony Ural M63 - wkrótce

nowy891
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Standardowy Ural z koszem w kolorze khaki, kupiony od ruskich. po 18 miesiącach współpracy mojej i właściciela-sąsiada powstał nowy motocykl.

Zaczynając od przodu:

-przednia felga Harley, chromowana, szprychy chrom, bęben polerka, tarcza hamulcowa MZ, pokrywy felgi: przerobione i pochromowane kołpaki od garbusa.

-przód: widelec MZ, wycięte zbędne rzeczy, wypolerowany, sprężyny od Urala

- półki dorobione, chromowane

-kierownica poszerzona

- wysięgniki do kierownicy dorobione, chrom

- pompka przedniego hamulca Aprilla RS50

- zbiornik od Junaka poszerzony z licznikiem i dorobionym wlewem

- siedzenie kierowcy na sprężynach od AWO

- siedzenie pasażera ze stelażem Iż 49

- silnik Ural M-63

- tylny błotnik Iż otwierany

jaK mi się przypomni co jeszcze to napiszę...

Nowy891

Mam nadzieję, że dobrego zbiornika od Junaka nie cieliście, jak tak to życzę by ciekł...

A czy ta przeróbka rusa Wam się opłacała? Jakie macie z tego korzysci poza ładnym motocyklem, wywalonej kasie i osiągach dalej ruska? Nie lepiej było zainwestować w lepszą japonie, niż ciać i przerabiać?

Moze i to fajne będzie, ale szczerze najbardziej lubie orginalne motocykle

Ja też :D Są piękne same w sobie.

to ja teraz z grubej rury przywale

dla mnie to ani nie bedzie jezdzic ani wygladac zabiliscie ducha tej maszynki

szkoda tych wszystkich czesi ktore poniszczyliscie zeby zkundlic taki piekny motocykl

poza tym chromawany ruchol to wstyd ruchol ma byc caly czas uwalony w blocie a brud o grubosci wiecej niz 1 cm sam odpadnie

Pozdrawiam

Z tego co się domyślam autor tego tematu ma wychuchaną Kaśkę (poznaliśmy się na Kulikowisku?), więc nie odbierajcie go jako wiejskiego tjunera. Fakt, poszerzony bak Junaka trochę boli, ale nalezy pamiętać, że baki Junaka to poszerzane pasem blachy zbiorniki z -W-F-M- (może nie wszystkie, ale były i takie).

M63 to jeszcze nie jest wielkie coś. To jedynie mniej lub bardzej udany rusek. To nie Junak. Przeróbki tutaj wymienione nie wymusiły chyba przeróbek ramy, więc do orginału wrócić się da. Zatem czekam na fotki. Wtedy będę mógł napisać, czy mi się podoba, czy nie :biggrin:. Pozdrawiam!

Edytowane przez wieczny student

Spoglądam na temat i widzę

artykuł w sam raz do gazety

nowy891 gdzie ten artykuł?

Jak dla mnie nic nadzwyczajnego a miałem już nadzieje, że będzie coś w stylu Ruska Pipcyka który był opisany w ŚM

Podzespoły od MZ do tak ciężkiego sprzęta, zbiornik Junaka (oby nie od M07) ogólnie patrząc na opis to zapowiada się WT

ale nalezy pamiętać, że baki Junaka to poszerzane pasem blachy zbiorniki z -W-F-M- (może nie wszystkie, ale były i takie).

Legenda głosi że tak powstały zbiorniki do pierwszych M07.

Miałem zbiornik od M07 i zupełnie nie podchodził pod poszerzony zbiornik WFM

Z tego co się domyślam autor tego tematu ma wychuchaną Kaśkę (poznaliśmy się na Kulikowisku?), więc nie odbierajcie go jako wiejskiego tjunera.

Źle sie domyślam. Nie poznaliśmy się na Kulikowisku. Na resztę rzucę zasłonę milczenia... :icon_twisted: