Alexx Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Mam 170 cm wzrostu i chcę kupić ER 5 albo GS 500 i zastanawiam się czy będę pasować do takiego moto. :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris02 Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 ER nie bierz słabe hamulce. GS wporządku. Ja polecam GPZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Tylko CB 500 ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komalo Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Czy to pierwsze moto? Jeśli tak - ja stałem przed podobnym dylematem kilka miesięcy temu. I zdecydowałem się na GPZ 500. Chociaż pozostałe opcje przez ciebie wymienione też są dobre. Poczytaj sobie na forum i w niecie, przymierz się do każdego moto w salonie lub komisie - i będziesz wiedział co ci się najbardziej podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsiekHonda Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Jasne ze CB rok temu też miałam taki dylemat, oglądałam Gsy i Er-5 ale kupiłam CB i jestem z tego dumna hehe :icon_razz: Porównanie Gsa do Er-5http://serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,56426,1910894.html W nr 2/2005 gazety Motocykl było porównanie tych trzech motocykli CB, GS I ER-5 niestety nie moge znaleźć żadnego linka do tego artykułu. W kazdym razie test wygrała CB :) Może komus uda sie to znaleść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 A ja osobiście bym wybrał GS500 bynajmniej z powodu bardzo dużej dostępności części na polskim rynku. A śmiga się tym bardzo sympatycznie. POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Też rózne opcje rozważałem(oprócz ER) trafiła się XJ,kupiłem i tez jestem zadowolony a mimo że to 600ccm to i tak najprędzej jej do powyższych 500ccm niż innych 600.Dobrze się prowadzi,pali może tylko troche więcej niż 500,mocy ma podobnie do GPZ i CB,i jest dośc spora(w porówaniu do np.GS) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d8-vid Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 GS 500 plusy:-dobrze sie prowadzi-dosc dynamiczny silnik-latwa budowie (ulatwia naprawe i serwisowanie)-trwaly i niezawodnyGS 500 minusy:-niska moc przy malych obrotach-troche kijowa pozycja za kierownica (mam 185cm a ER lepiej wypadla)-dluga "szóstka" ER-5 plusy:-komfortowa pozycja w porownaniu do GSa-mocny silnik-chlodzony ciecza!ER-5 minusy:-miekkie zawieszenie-slabe heble - jak juz wczesniej mowili-z tego co slyszalem czesto trzeba regulowac mu zawory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsiekHonda Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Słaba strona GS 500E to również1.Korozja ramy i układu wydechowego. Podczas oględzin lepiej więc zwróć uwagę na te elementy, niż na silnik czy podwozie, w których dzieje się zazwyczaj niewiele (choć też trzeba je sprawdzić).2.Szósty bieg nie użyteczny, nawet podczas małego podmuchu wiatru trzeba redukowac, a jadąc z pasażerem można go w ogóle nie wrzucać - troche męczące przy dłuższych trasach3. Największy minus który mnie osobiście odstraszył od Gs to kultura pracy silnika jak każdego olejaka4. Na 10 obejrzanych Gsów 10 kopciło jak mały czołg i brało duże ilości oleju... może miałam pecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Chyba to był pech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meydey Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 NIe wiem, może czytasz Ś.M., ale jeśli nie to w tym nr było porównanie właśnie GS z ER - http://serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,56426,1910894.html . Osobiście z tych dwóch wybrałbym GS-a :icon_razz: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexx Opublikowano 25 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 NIe wiem, może czytasz Ś.M., ale jeśli nie to w tym nr było porównanie właśnie GS z ER - http://serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,56426,1910894.html . Osobiście z tych dwóch wybrałbym GS-a :icon_razz: .Widziałem dzięks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foks Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Gs najbardziej popularny, stad bym go polecal. CB 500 w ogole mi sie nie podoba, te tylne zawieszenie przypomina mi pojazd listonosza, no ale coz, o gustach sie nie dyskutuje. Ja wybralem gpz ale to dlatego, iz mam zamilowanie do plastikow. Pozatym gs'a za te pieniadze ktore masz kupisz nowszego niz cb.Asiek: wspolczuje braku szczescia:), znam mase ludzi co jezdzi na gs'ach, a ze slychac "stuki puki"? toz to suzuki! :icon_razz: Cytuj Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sitars Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 To ja tradycyjnie dorzucę: Honda NTV 650 ( silnik V, kardan). Opis: http://www.prm-poludnie.motocykle.org/moto...50rev/index.htmPozdrawiam Cytuj SQ7NSQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Gs najbardziej popularny, stad bym go polecal. CB 500 w ogole mi sie nie podoba, te tylne zawieszenie przypomina mi pojazd listonosza, no ale coz, o gustach sie nie dyskutuje. Ja wybralem gpz ale to dlatego, iz mam zamilowanie do plastikow. Pozatym gs'a za te pieniadze ktore masz kupisz nowszego niz cb.Asiek: wspolczuje braku szczescia:), znam mase ludzi co jezdzi na gs'ach, a ze slychac "stuki puki"? toz to suzuki! :PZapewniam Cie foks, ze ten "pojazd listonosza : jest pod kazdym wzgledem nowoczesniejszy i trwalszy od Twojej kawy :) A zawieszenie, pomimo tradycyjnych amortyzatorow na pewno lepiej radzi sobie w winklach :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi