biba24 Opublikowano 18 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 Witam Interesuje mnie jakie sa różnice pomiędzy kawasaki kmx a kx 125ccm.Chodzi mi o różnice w silniku.Czy silniki te Idzi zamienić miejscami, może wystarczy cos przemodyfikowac, aby kmx dorównał mocowo kx?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 18 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 Chyba nie ten dzial panie kolego;) Silnik Kx jest bardziej wysilony niz KMX, wiec to jest inna konstrukcja silnika. Nie wiem po co chcesz modyfikowac silnik KMX, jezeli chcesz na torze dorownac KX to daj spokoj, gra nie warta swieczki. Ja osobiscie nie widzialem jeszcze zadnych kitow tuningowych do KMX, nie wiem czym tam mozna podrasowac silniczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwas Opublikowano 18 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 Najprostszym rozwiązaniem bedzie kupić sobie kx :clap:A tak na poważnie kmx to lajtowe enduro i w żadnym wypadku nie nadaje sie na tor bo jest ciężkie, słabe i ma kiepską zawieche. Więc nawet zmodyfikowanie silnika niewiele da. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 18 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 Z tym, że jest słabe to tak nie bardzo bo odblokowane ma koło 30KM tylko zeby to wycisnąc jest sporo roboty - wiecej niż w DT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biba24 Opublikowano 19 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 A może ktoś poda przepis jak rozblokować ten wynalazek??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 A może ktoś poda przepis jak rozblokować ten wynalazek???http://www.kmx125.de/ tu jest większośc rzeczy ale nie wszytkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kali00 Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 Żeby porównywać KMX (LIGHT ENDURO) do kx (cross) to już przesada.. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 to jest jakby porównywać pande 4x4 do pajero dakar Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(Borys) Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 Z tym, że jest słabe to tak nie bardzo bo odblokowane ma koło 30KM tylko zeby to wycisnąc jest sporo roboty - wiecej niż w DT.Ma 25 koni ( brat sobie kupił własnie KMX ) powim szczeze jak sie nie ma duzych wymagań to w teren całkiem spoko a na ulicy kozacko sie jeździ ( zalezy jeszcze jakie oponki masz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biba24 Opublikowano 22 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Padło pytanie wiec pojawić się powinny konkretne odpowiedzi.Temat nie dotyczy porównań tylko różnicJak nie masz pojęcia to nie pisz chyba ze w ten sposób nabijasz sobie przebieg na forum.Za konkretne odpowiedzi dziękuję.Dokonałem przeróbki podanej na niemieckiej stronie jednak nie wiele to dało.Interesowało mnie czy można z tego wynalazku (kmx) zrobić cos mocniejszego?Być może wystarczyło wymienić parę elementów i motor nadaje się do agresywnej jazdy.Chodzi oto ze musze mieć cos rejestrowanego gdyż ludność mojej miejscowości ma zniżki na telefon zaufania 997 i bardzo chętnie z niego korzysta. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Jak chcesz miec cos rejstrowanego to najlepiej było by kupic kdxa to taki zdławiony kx z homologacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biba24 Opublikowano 22 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Trzeba będzie tak zrobić.Zanim do tego dojdzie będzie to trochę trwało(kiepski stan finansowy)Właśnie dzisiaj na torze motocrossowym w Głogowie widziałem jak jeden taki był.Widać ze jest bardziej masywniejszy. Musi mieć kopa.Wsunie kmx tez daje rady, co prawda po torze nie jeździłem, ale po poligonach lasach itd. całkiem całkiem. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 kmx na tor się nie nadaje mi nawet na zakrętach przód dobijał (olej 20W + podkładki na sprężyny), przedni hampel do d, ciężkie bydle ale w locie ładnie się steruje. po odblokowaniu musisz się liczyć z szybkim zużyciem zębatek i łańcucha, sprzęgło też nie daje rady, po 5000km tarcze do wymiany, na zbiornik trzeba uważać, u mnie się wcisnął od siedzenia(pewnie od zakrętów), ważne że spalanie u mnie nie przekraczało 6l Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stormraider Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Z tym, że jest słabe to tak nie bardzo bo odblokowane ma koło 30KM tylko zeby to wycisnąc jest sporo roboty - wiecej niż w DT. a znasz kogos w polsce co bylby w stanie to zrobic ? jak nie to wzorujac sie na tej stronie da rade samemu (majac jako takie pojecie o mechanice i elektronice) odblokowac ? znajomy ma okazje tanio kupic ale z niemiec i niby odblokowany,bo idzie 120km/h bez problemu ale moze jednak sa gdzies jeszcze blokady. Cytuj Bikepics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 a znasz kogos w polsce co bylby w stanie to zrobic ? jak nie to wzorujac sie na tej stronie da rade samemu (majac jako takie pojecie o mechanice i elektronice) odblokowac ? znajomy ma okazje tanio kupic ale z niemiec i niby odblokowany,bo idzie 120km/h bez problemu ale moze jednak sa gdzies jeszcze blokady. kmx po odblokowaniu zamyka szafe i dalej ciągnie więc chyba jeszcze jest zablokowana Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi