?ukasz_ Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 Witam. Mam pytanie. Czy ktos z Was ma sportowy wydech w swoim Simku? Nie chodzi mi o ten sportowy za 80zł ale o ten Leo Vince ( http://www.kemot.pl/data/motorowery/P1012020b.html ) za 360zl, lub 230zl (w zależności od źródła). Jak on się sprawuje, czy dużo mocy przybywa i czy za tą cenę opłaca się go kupić. Mam zestaw sportowy (ten polski tuning 60ccm 9KM ). Do moderatorów: Wiem, że to nie dział "Mechanika 2T". Myślałem żeby tam to umieścić ale mimo to stwierdziłem, że tu będzie lepiej bo nie chodzi mi o informacje w stylu 'jak naprawić silnik' tylko o opinie na temat wydechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy2108 Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 Witam!Jeśli chodzi o ten tłumik leo vince to poczujesz przyrost mocy a nie jak ten za 80 zł który tylko fajnie bzyczy. Więc jak masz kase to kupuj ten tłumik.A ten polski zestaw 60 ccm i 9 km tak naprawde to ściema więc 9 koni nie dostaniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?ukasz_ Opublikowano 17 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 O tym że to 9KM to już się przekonałem :) Fakt, na wysokich obrotach ma kopa ale to nie jest to bo to jest nie zgrane z seryjnymi częściami :) np taka różnica. Simson ma gaźnik jak wiadomo 16mm, a tam wlot jest 19mm :) Raz jeden koleś wsadził ten wydech do tego zestawu to mówił, że wtedy to dopiero to chodzi :) Dlatego myśle żeby go kupić, choćby na 1,5 sezonu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poonani Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 ale uważaj jeszcze na podróby bo jest Leo Vince i Leo Vinci pewnie z tego wynika taki skok cenowy PozdroPrzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?ukasz_ Opublikowano 17 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) Na zdjęciu jest Leo Vince :) i są jeszcze znaki na nim, a na podrubie chyba by nie było... Edytowane 17 Maja 2006 przez ?ukasz_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 Jezeli jest to oryginalny wydech leovince to dostaniesz do niego Atest, i bedzieszm ial wybite numery na nim i w papierkac ktore dostaniesz;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drops Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 Ale w 50-tce nie licz na jakieś szczególne rezultaty przy leo vince. Sama firma leo vince nie zaleca tego tłumika do standardowych 50ccm lub 70ccm, tylko do tuningowanych cylindrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeRRoRystA Opublikowano 18 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 no to jak kupisz ten tłumik, to odrazu proponuje hamulce tarczowe najlepiej brembo bo nie dasz rady tego zaprzęgu 9KM zatrzymać nie nabijam się, jak dla mnie to strata pieniędzy.. próbujesz oszukać niemieckich inżynierów którzy stworzyli simsona..? hmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markos Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 9 koni, to raczej z tego nie wyciągniesz... no dałoby sie, ale to dużo wiecej roboty niż tylko zmiana cylindra na 60ccm i wydechu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwichan Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 ale nie mniej jednak taki wydech to fajna sprawa-i nie jest to taki za 80 dych tylko dobrej firmy . Mysle ze warto ... a TERORYSTA (nie chce cie obrazac) ale cos nerwowy jestes w postach o simku :icon_rolleyes: A 9 KM to ty tez nie masz ŁUKASZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?ukasz_ Opublikowano 19 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 (edytowane) Wiem, że te reklamowne 9KM to tak naprawde nie jest 9KM:) Bo gdyby bylo 9KM to inaczej troche by sie simson zachowywał.... Ale to już inna sprawa:) Edytowane 19 Maja 2006 przez ?ukasz_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeRRoRystA Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 jestem nerwowy tylko dlatego że miałem simsona s51 enduro rok 84 który był 98% oryginalny, i miał dusze.. jeśli wiesz co znaczy że motorek ma dusze.. to zrozumiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek89 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 Witam!Jeśli chodzi o ten tłumik leo vince to poczujesz przyrost mocy a nie jak ten za 80 zł który tylko fajnie bzyczy. Więc jak masz kase to kupuj ten tłumik.A ten polski zestaw 60 ccm i 9 km tak naprawde to ściema więc 9 koni nie dostaniesz.Nie nazwalbym tego fajnym bzyczeniem. Moim zdaniem dzwiek z tego tlumika jest o wiele gorszy od komarka. Szkoda sobie tylko wstydu robic :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwichan Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 cinek nie wchodzmy w sfere gustów bo wyjda z tego nieprzyjemne rozmowy :icon_twisted: a szkoda by bylo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi