hunter_etz_251 Opublikowano 16 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 nie dziala mi licznik co to morze byc ??? wiem tylko tyle ze przy wada jest przy tylnim kole ale nie wiem co tam moglo wysiasc i co mam wymienic !! prosze o pomoc morze ktos mial podobna sytuacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 16 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 No jęsli przy tylnym kole to napęd prędkociomierza. Zdemontuj wylne koło, zebatkę i sprawd. Nikt tutaj jasnowidzem nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 16 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 W pierwszej kolejnosci sprawdz linke, nastepnie przy odkreconej lince przy liczniku najlepiej pokrec kolem ktore przekazuje naped przez slimak na linke nastepnie postepuj w zaleznosci od tego co zaobserwujesz.... :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 16 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 Odkręć linkę przy kole i zakręć nią, jeżeli wskazówka licznika poruszy się skup sie tylko na napędzie prędkościomierza. Jeżeli się nie poruszy sprawdz połączenie linki z licznikeim. Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hunter_etz_251 Opublikowano 16 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 jutro zobacze co to dokladnie sie popsulo wedlug waszych pomyslow jak dam rade to wrzuce jakies foty morze mi ktos opisac lub zapodac zdjecie jak jest zrobiony naped szybkosciomierza ?? z gory dziekuje pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 16 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 Sprawdz czy naped dobrze siedzi w obudowie lancucha z tylu, czy nie wylazi na zewnatrz. Tam z boku zdaje sie ze powinna byc srubka ktora trzyma ten caly naped. Aby to wyciagnac oczywiscie nalezy srubke uprzednio wykrecic.A jak to wyglada to najlepiej przekonaj sie sam, nic skomplikowanego.Jezeli chcesz dokladnie wszystko obejrzec to bedziesz musial wyciagnac tylne kolo i odkrecic tylna zebatke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hunter_etz_251 Opublikowano 23 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 Sprawdz czy naped dobrze siedzi w obudowie lancucha z tylu, czy nie wylazi na zewnatrz. Tam z boku zdaje sie ze powinna byc srubka ktora trzyma ten caly naped. Aby to wyciagnac oczywiscie nalezy srubke uprzednio wykrecic.A jak to wyglada to najlepiej przekonaj sie sam, nic skomplikowanego.Jezeli chcesz dokladnie wszystko obejrzec to bedziesz musial wyciagnac tylne kolo i odkrecic tylna zebatke. A wiec naped "siedzi luzno w obudowie lancucha rusza sie do przodu i do tylu mam jeszcze pytanie jak sciagnac linke przy liczniku bo kilka razy prubowalem ale mi nie chcialo zejsc a nie chce na sile zeby czegos nie uszkodzic !!!1 pozdro :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 nie wiem jak to jest u ciebie :D ale normalnie to jest linka przykrecona do licznika, wystarczy odkrecic nakretke i wyjac linke pociagajac w dol... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 A wiec naped "siedzi luzno w obudowie lancucha rusza sie do przodu i do tylu mam jeszcze pytanie jak sciagnac linke przy liczniku bo kilka razy prubowalem ale mi nie chcialo zejsc a nie chce na sile zeby czegos nie uszkodzic !!!1 pozdro buttrock.gif jw odkrecasz nakretke i wyciagasz linke. Naped nie moze sie ruszac luzno przod, tyl. Zobacz czy masz z boku srobke zabezpieczajaca wkrecona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hunter_etz_251 Opublikowano 27 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2006 jw odkrecasz nakretke i wyciagasz linke. Naped nie moze sie ruszac luzno przod, tyl. Zobacz czy masz z boku srobke zabezpieczajaca wkrecona. sorki ze tak pozno ale nie mialem ostatnio czasu srubki nie ma !!!! wykrecilem linke z tylu i wyjolem to do cego byla przykrecona i jest dziwnie to "cos" nie wiem jak to sie dokladnie nazywa poprzycierane przez zebetka tak mysle a pozatym jest zakrutkie zeby to moga utrzymac to srubka ktora znajduje sie z boku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hunter_etz_251 Opublikowano 30 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 mam jeszcze jedno pytanie czy naped licznika z etz 250 jest taki sam jak w etz 251 ???? :buttrock: bo znalazlem na allegro naped tylko ze on jest od 250 i zastanawiam sie czy go nie kupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 mztkami sie za bardzo nie interesuje (kiedys tam mialem jedna), ale cos mi sie przypomina ze byly mztki z kolami tylnymi 18cali i 16cali (chyba 251 mialy mniejsze kolka ?). Tak wiec moze byc roznica w przelozeniach napedu ? Chyba ze zalatwili to jakos inaczej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hunter_etz_251 Opublikowano 31 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 mztkami sie za bardzo nie interesuje (kiedys tam mialem jedna), ale cos mi sie przypomina ze byly mztki z kolami tylnymi 18cali i 16cali (chyba 251 mialy mniejsze kolka ?). Tak wiec moze byc roznica w przelozeniach napedu ? Chyba ze zalatwili to jakos inaczej ? tak 251 ma z tylu 16 !! ale zebatka chyba jest taka sama i naped licznika tez morze byc taki sam ale nie jestem pewny dlatego pytam jakby ktos mial zdjecie tego nepedu i calego tylnego kolo od 250 to juz cos bym w tedy wiedzial ! pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saska251 Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 napęd prędkościomierza się różniinny jest w 250, a inny w 251 :icon_twisted: pozdro251 Cytuj Tchórze zostali w domu, słabi zginęli po drodze, przetrwali emzeciarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hunter_etz_251 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 napęd prędkościomierza się różniinny jest w 250, a inny w 251 :bigrazz: pozdro251 dzieki jak bys dal rade oczywiscie to zrobil bys mi jego zdjecie zebym wiedzial co kopic ??? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi