Skocz do zawartości

"Koniec z wyścigami na warszawskich ulicach"

Rekomendowane odpowiedzi

Zabiorą czy nie zabiorą to nie tak ważne jak to, że takie wyścigi są bardzo daleko od O.K. wobec mieszkańców. I za to maja nas kochać??? Szanujmy innych, to oni też będą nas szanowali. A przecież pas lotniska w Modlinie /gdzie rozgrywaja sie wyścigi na 1/4 mili / nie jest tak daleko.

temat co roku powraca jak bumerang...

nie ma sie czym za bardzo podniecac...

co roku prasa napedza milicje do dzialania a milicja robi pokazowki, tak bylo i bedzie jak polska dluga i szeroka...

generalnie nic z tego nie wynika, jak jezdzicie spokojnie to nic wam nie grozi...

hehehehehehe dopiero teraz przeczytalem hahahahahahaha

funkcjonariusze w cywilu... hahahahaha

blokada na nastepnym skrzyzowaniu hahahahahahaha

nawet 200 na godzine hahahahahaha - tylko tyle? w nocy? cieniasy jakies tak jezdza...

a motocykl i tak mam w garazu oddalonym troche od domu hahahahahahaha

no ale w dzien mozna sie nie przejmowac - "namierzac" beda tylko w nocy...

pozdro

Edytowane przez streetstorm

Mieszkam nieopodal miejsca gdzie sie ścigają i powiem wam że siedząc na Tarasie z browarkiem, nie ma nic przyjemniejszego jak usłyszeć ryk jakiegoś ścigacza z daleka :D Piekny odgłos ;)

Mówią o nocnych wyścigach, a na Wiertniczej od rana śmigają wariaci i co? I nic :eek:

Mieszkam nieopodal miejsca gdzie sie ścigają i powiem wam że siedząc na Tarasie z browarkiem, nie ma nic przyjemniejszego jak usłyszeć ryk jakiegoś ścigacza z daleka :D Piekny odgłos ;)

Mówią o nocnych wyścigach, a na Wiertniczej od rana śmigają wariaci i co? I nic :eek:

Widocznie na Wiertniczej żaden PISior nie mieszka. A tu gdzie napisali jest jakiś, który spać nie może.

uuuhahahhhahahahahaha

chyba policja w ramach dokształcania dostała film "Za szybcy za wściekli".. hahahahahaha by się chociaż nie kompromitowali.......

ja chciałbym zobaczyć taką obławę z dwóch radiowozów....

nie mogę.... brzuch mnie boli.....

jezeli chodzi o chalasowanie po polnocy przed oknami blokow to jestem za surowymi karami i nie zrozumiecie tego do poki nie bedziecie mili malych dzieci ktore caly dzien wymagaja max uwagi i w nocy kiedy masz wkoncu te kilka godzin snu taki jeden z drugim co chwile ci dzieciaka budzi.... troche kultury panowie...

jezeli chodzi o chalasowanie po polnocy przed oknami blokow to jestem za surowymi karami i nie zrozumiecie tego do poki nie bedziecie mili malych dzieci ktore caly dzien wymagaja max uwagi i w nocy kiedy masz wkoncu te kilka godzin snu taki jeden z drugim co chwile ci dzieciaka budzi.... troche kultury panowie...

Na drogach przeznaczonych do ruchu pojazdów silnikowych można sobie hałasować o dowolnej porze dnia i nocy. Cisza nocna nie obowiązuje. Warunek jest taki, że pojazd musi mieć przegląd techniczny i nie może przekraczać normy hałasu. Ostatnio się do mnie jakieś babsko przyczepiło pod moim blokiem że sobie wyścigi urządzam i że hałasuję a była 17-ta godzina. Próba kulturalnej rozmowy nie miała sensu bo baba była uparta. Pozostało zlać ją ciepłym moczem, a wspierającego ją taksówkarza wyśmiać. Sąsiedzi już kochają dźwięki z mojej Duki :D

Warunek jest taki, że pojazd musi mieć przegląd techniczny i nie może przekraczać normy hałasu

tylko że jeśliby zbadać emisję hałasu wszystkich motocykli, to w normach zmieściły by się chyba tylko GoldWingi i kilka Beemek...

i zgadzam się z yezoo, że trzeba myśleć nie tylko o sobie. to co dla naszych uszu jest muzyką, może nieźle wku*wiać innego. a sąsiad może np. lubić odgłos udaru w wiertarce o 22. czy my musimy zrozumieć jego upodobania?

dyskutując na temat poziomu hałasu trzeba tez wziąć pod uwagę , że są dźwięki przyjemne dla ucha (głośne ale nie drażniące) i są też takie , przy których wiertarka z udarem po 22 się kryje ;) najczęściej to samoróbki.

I tutaj muszę się z kolegą YEZOO zgodzić że to przesada biorąc pod uwagę te drugie wyżej wymienione. :eek:

Mieszkałam jakiś czas przy ul. Świętokrzyskiej w Warszawie i to nie zaraz przy ulicy a w miejcu cichym gdzie nawet dzwięku tramwajów nie słyszałam, a jak przejechał w nocy motong z "wolnym" wydechem to aż się zrywałam z łóżka bo dzwięk był taki jak by co najmniej III wojna światowa się zaczynała :biggrin: :D

nie zrozumcie mnei zle, kocham dzwiek wysoko wkrecajacego sie sciga tak samo jak czopera z wolnym wydechem i jak dla mnie to sobie moga jezdzic i metr przed oknem ale kurde jak byscie musieli co chwile do dzieciaka wstawac to byscie zrozumieli o co chodzi.

A co do tego przegladu to nie wierze ze moto z glosnym wydechem przechodzi przeglad bez problemu, chyb a ze pan kazio sie nie dopatrzyl... wiec nie jest calkiem legalne ganianie w nocy tak halasujac