kobuz1 Opublikowano 16 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 Aha, rzeczywiscie.. "Zbig" masz racje! Widocznie to jest jedna i to samo.. Producent "fiamm" a nazwa aku "wind".. chyba tak to trzeba wytłumaczyc:0Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbig Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 No i q---a ;) wykrakaliscie tymi swoimi postami. Padlo mi aku. Zamowilem tego Fiamma- Winda od kolesia z allegro, Roznica miedzy cena sklepowa a allegro z przesylka to ponad 3 dychy, po ulicy nie chodzi. Czekam, jak dostane i uruchomie to dam znac. Zastanawia mnie jedno, mialem JMT i nigdzie nie znalazlem oznaczenia roku produkcji, zwykle bylo wybite na +zacisku, a tu nic pusto, jest inny sposob na sprawdzenie daty produkcji? Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbig Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 No i mam dostalem na 2 dzien zalalem elektrolitem i odczekalem pol dnia aby plyty zmiekly, przez noc ladowalem, 1,5 A. Zalozylem i kreci pieknie. Mam nadzieje ze dluuuuugo mi posluzy. Wie ktos jak jest oznaczony rok na aku?Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robakkk Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 No i q---a :buttrock: wykrakaliscie tymi swoimi postami. Padlo mi aku. Zamowilem tego Fiamma- Winda od kolesia z allegro, Roznica miedzy cena sklepowa a allegro z przesylka to ponad 3 dychy, po ulicy nie chodzi. Czekam, jak dostane i uruchomie to dam znac. Zastanawia mnie jedno, mialem JMT i nigdzie nie znalazlem oznaczenia roku produkcji, zwykle bylo wybite na +zacisku, a tu nic pusto, jest inny sposob na sprawdzenie daty produkcji? Pzdr. Witam!I coś więcej już wiesz na temat tego aku?Nosze się z kupnem(chyba od tego samego allegrowicza) Fiamma Wind i się zastanawiam, jak się spisuje.Widzę też, że aku sprzedawane są bez elektrolitu- gdzie go kupowałeś?PozdrawiamRobakkk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belgu Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 Polecam Yuasa!! Fabryczny aku padl mi tej wiosny po 10 latach!!I to tylko dlatego, ze o niego nie zadbalem jak nalezy!!Dlatego teraz tez kupilem Yuase i to zelowa. Niestety kosztowalo mnieto ponad 200zl ale jestem pewien, ze wart jest swej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriss.g Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 (edytowane) Polecam Yuasa!! Fabryczny aku padl mi tej wiosny po 10 latach!!I to tylko dlatego, ze o niego nie zadbalem jak nalezy!!Dlatego teraz tez kupilem Yuase i to zelowa. Niestety kosztowalo mnieto ponad 200zl ale jestem pewien, ze wart jest swej ceny.... i tu mnie ucieszyłeś ... tez kupiłem Yuasę ... bo w sklepie zachwalali że najlepsza ... sam dałem dwie tówki ... bo mi Saito padł o dwóch latach ... a na mikołaje bez aku nie pojechałbym ... Edytowane 14 Grudnia 2006 przez kriss.g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 a ja kupilem najtansze aku kwasowe i 2 sezony bez ladowania i nic zero problemow. co do yuasy to jest firma ktora sprzedaje te same akumlatory po inna nazwa ale o polowe taniej. zapytam kolegi jak sie nazywaja i dam cynk. Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belgu Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 co do yuasy to jest firma ktora sprzedaje te same akumlatory po inna nazwa ale o polowe taniej. zapytam kolegi jak sie nazywaja i dam cynk. Chetnie sie dowiem pod jaka nazwa. Oczywiscie, ze ten sam producent czesto robi pod kilkumarkami swoje produkty. Rzecz w tym, ze najczesciej jednak poza logiem roznia sie jeszczejakoscia. Nie zawsze ale najczesciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robakkk Opublikowano 19 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 W takim razie czekam na wieści, co to za aku.Zakup odkładam co prawda do wiosny,ale rozglądam się już teraz: co, gdzie i za ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 ja kupiłem niedawno NITRO, kumpel mi w serwisie polecił, więc mu zaufałem, on w tym temacie dłużej siedzi. Pozyjemy zonaczymy, na wiosne sie okzaże czy był wart tej kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 20 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 Siemka ! Pytanie pierwsze czy chodzi o Bosh czy o Bosch ??? Znam osobiscie produkty Bosch. do SUZI ( obydwoch uzywalem SAITO - Louis ) zo chyba 20,- € Dwa lata gwarancji jak padna to wymiana jak przetrzymaja 2 lata to tez ok. Co do zelowego to do Enduro - Cross ( do uzywania w terenie mozna polecic ) Zelowy nie oddaje w ( zimie / chlodnych temperaturach pelnego natezenia ) poza tym wole kupic trzy nowe - tansze kwasowki niz jeden zelowy. pozdrawiam :eek: P.S. Co do ladowanie innymi niz zwyklymi ladowarkami nigdy nic nie slyszalem i nic mi na ten temat nie wiadomo. Wszystkie wypasione fury z gornej polki sa z regoly wyposarzone w kwasowke i zelowke. Trudno tez sobie wyobrazic aby producent wstawil dwie rozne pradnice. Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 24 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 (edytowane) Sorry ze odswiezam stary watek, ale pragne poinformowac zreinkarnowanego znawce tematu akumulatorowego mattira ze WIND jest obslugowym modelem akumulatora firmy FIAMM natomiast STORM jest akumulatorem bezobslugowym tegoz samego producenta.P.S. Ale mattir nie przejmuj sie, jak tez kiedys myslalem ze Yamaha to jeden z modeli Hondy :) Edytowane 24 Grudnia 2006 przez zajc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raff Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 a unibata ktos uzywa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzik Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 moze sie przyda:http://www.akumulator.pl/motocykle/wyszuki...ocyklowych.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 A ja używam akumulatora firmy "SZNAJDER" :icon_twisted: I na razie jestem bardzo zadowolony a używam już pół roku. Ciekaw jestem czy jeszcze jakiś forumowicz ma aku tej firmy??? :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi