tomczykhbr Opublikowano 9 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 Czesc jestem posiadaczem motocykla K-750 (z wózkiem bocznym). Zrobilem remont generalny. Mam pytanie jaki uzywać olej do silnika. Obecnie zalalem go olejem Lubro 15W/40. Bo ktos mi kiedys mówil ze dolniaki wolą bardziej gęste oleje wiec kupilem najgestrzy (silnikowy oczywiscie). Ale nie wiem czy taki ma byc. Prosze o rade. :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anretam Opublikowano 10 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) Ja w swoim uralu od początku posiadania mam zalany olej :lubro 20w/50 (adres strony: http://www.orlen-oil.pl/modules/kat_show.php?id=122 ) i bardzo go sobie chwalę A poniżej masz również temat o oleju: http://forum.motocyklistow.pl/pytania-do-p...kow-t45087.html Edytowane 10 Maja 2006 przez anretam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 10 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 Ja zalewałem zawsze Lotosem<zielony minerał> 15W/40 i byłem bardzo zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepik Opublikowano 10 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 Ja również lałem mineralny Lotos 15W/40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 10 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 Co prawda Ural to nie Kaśka, a górniak to nie dolniak, ale ja jestem z 20W50 baaaardzo zadowolony, dodatkowa aluminiowa miska i przegrzanie motocykla na bardzo ubogiej mieszance jak dotąd nie następiło (przy prędkościach 100-120 km/h solo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 10 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 Jezeli jezdzisz z wozem to kupuj olej ktory ma ta druga liczbe jak najwieksza (najlepiej W50). Miska alu tez jest dobrym pomyslem do zaprzegu, gdyz te silniki pod pelnym obciazeniem grzeja sie jak cholera. Ja mam w uralu ta gleboka miske aluminiowa, ale do k750 lepiej brac ta plytka, bo silnik jest nizej zawieszony.A co do oleju to jezdze na mineralnym EuroWay 15W-40 Statoila, bo akurat mam go za free. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi