AddaM Opublikowano 6 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 Witam! Mam problem tym razem z Simsonem! Mianowicie gdy jadę i wciskam sprzęgło żeby np. zahamować (nie zrzucając z biegu) to słychać takie dziwne dzwonienie (jakby łańcuch tarł o obudowę – karter , ale słychać wyraźnie ze to od strony sprzęgła a tam nie ma żadnego łańcucha). Co to może być? Sprzęgło działa normalnie , nie ciągnie dobrze wysprzegla. Jeszcze jedno nie świeca mi się światła w simku ani z przodu(tylko długie) ani z tyłu. Kierunki działaja ale one idą z akumulatora? Cos musi być uszkodzone w pradnicy? Tylko co?? :icon_twisted: Mam jeszcze jeden problem tym razem z silnikiem Mz etz 250. Ślizgają mi się łożyska na wale , po prostu nie trzymają się w karterach tylko się kręcą .Wału tez nie trzymają. Swobodnie (no może przesadzam) obraca on się w tulei łożyska. Słyszałem że można podkładać żyletki ale mam troszkę obawy. Co z tym da się zrobić?? Może pomoże wymiana łożysk?? Pozdrawiam Adam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypek41 Opublikowano 6 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 Rozbierz stronę od sprzęgłą i zobacz czy się nic nei poluzowało albo odkręciło. Co do tych świateł to posprawdzaj kable czy się gdzieś nie doerwał. nie wiem czy to jest skuter czy zwykły ale mi w skuterze to cześto przy stacyjce się kabelki odrywały i albo nie było z przodu albo z tyłu swiatła jeżeli tu by było wszystko ok to zobacz do iskrownika na kable Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki_YZF Opublikowano 6 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 łożyska możesz wkleić do karterów na specjalny klej, gdzieś słyszałem o takim cudzie do wklejania takich rzeczypozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 6 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 Witam! Mam problem tym razem z Simsonem! Mianowicie gdy jadę i wciskam sprzęgło żeby np. zahamować (nie zrzucając z biegu) to słychać takie dziwne dzwonienie (jakby łańcuch tarł o obudowę – karter , ale słychać wyraźnie ze to od strony sprzęgła a tam nie ma żadnego łańcucha). Co to może być? Sprzęgło działa normalnie , nie ciągnie dobrze wysprzegla. Jeszcze jedno nie świeca mi się światła w simku ani z przodu(tylko długie) ani z tyłu. Kierunki działaja ale one idą z akumulatora? Cos musi być uszkodzone w pradnicy? Tylko co?? :D Mam jeszcze jeden problem tym razem z silnikiem Mz etz 250. Ślizgają mi się łożyska na wale , po prostu nie trzymają się w karterach tylko się kręcą .Wału tez nie trzymają. Swobodnie (no może przesadzam) obraca on się w tulei łożyska. Słyszałem że można podkładać żyletki ale mam troszkę obawy. Co z tym da się zrobić?? Może pomoże wymiana łożysk?? Pozdrawiam Adam. nie wiem dokladni jak jest w simsonie ale odpowiem na przykladzie etkimoze slychac lozysko ktore jest w obudowie koszyczka albo jest juz na granicy naciagu linki i o cos tlucze koncowka wysprzeglika najprostszym sposobem jest napunktowanie karterow punktakiem z walem juz gorzej ale nie polecam tego rozwiazania :D tak jak mowi Dziki_YZF sa takie kleje do wklejania lozysk ich zaleta jest to ze wkleisz lozysko rowno i nie bedzie przesuniete wzgledem walu musisz wkleic lozyska i odrazu skrecic kartery z walem wrazie ponownej rozbiurki powinno sie dac rozebrac silnik wklejalem kiedys lozyska w skrzyni tym klejem bylo OK ale nie powiem ci nazwy bo zalatwil mi go stary mialem troche w butelce po amolu hehe Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peti Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 Najlepszym sposobem jest ocynowanie łożyska dokoła pomaga bo mam tak zrobione w Simsonie już 3 rok i siedzi sztywno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 Wam wszystkim gniazda sie wyrabiaja bo wybyjacie lozyska na zimno, co innego jakbyscie to robili na cieplo... Ja bym tulejowal gniazda lozysk....A nie bawil sie w kleje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 Najlepszym sposobem jest ocynowanie łożyska dokoła pomaga bo mam tak zrobione w Simsonie już 3 rok i siedzi sztywno dobry pomysl Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AddaM Opublikowano 9 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 Chciałbym to zrobić jak najtanszym kosztem! Ile kosztuje tulejowanie na czym polega?? Gdzie mozna dostać klej do łożysk (chyba nazywa sie loktait czy cos takiego?). Jak wyglada sposob z cynkiem??pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhoo Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 Co do świateł, sprawdz cewke świetlna przy zapłonie, albo posprawdzaj żarówki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajoss Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 ja punktowałem piasty w kołach i na poxipol dodatkowo i trzyma już 6kkm...w silniku w simsonie sr2 też na poxipol na wale...trzymało dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi