pit Opublikowano 10 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 podobno sondy lambda nie nadaja sie do silnikow wysokoobrotowych i dlatego w przecinakach ich nie ma a co do wydechu to mi powiedzieli w serwisie ze na wtrysku tez trzeba podregulowac Pozdro Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 a co do wydechu to mi powiedzieli w serwisie ze na wtrysku tez trzeba podregulowac Pozdro a to akurat normalne, mi w serwisie pan ściemniał że po wymianie manetek trzeba gaźniki regulować :icon_exclaim: Wiadowo- wizyta- faktura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deebo Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 sonda lambda musi chodzić od kilkunastu do kilkudziesięciu sekund na tych samych obrotach żeby mogła poprawnie działać więc w motocyklach wysokoobrotowych to raczej nie przejdzie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 sonda lambda musi chodzić od kilkunastu do kilkudziesięciu sekund na tych samych obrotach żeby mogła poprawnie działać więc w motocyklach wysokoobrotowych to raczej nie przejdzie:-)Litości, różni ludzie czytają to forum i niektórzy mogą w to uwierzyć co f a c h o w c y tu piszą - lambdy jak najbradziej wystepują w motocyklach i nie wiem skąd biorą się informacje o aż takiej (kilkunaście sekund) inercji tego czujnika :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deebo Opublikowano 11 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 Tak mi w szkole mówili :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voti Opublikowano 11 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 No i rozwiązałem problema, wstawiłem rurke z kwasówki solution i sound bedzie na serwerze o ok 16sound Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal750 Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 Zalozylem do swojej CBRki pusty wydech (wlasnej produkcji). Pojawila sie dziura w obrotach.Wiem, ze czeka mnie regulacja gaznikow,ale:-czy musze wymieniac dysze glowne? -czy nie wystraczy wyregulowac wakuometrami i sruba paliwo-powietrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek1 Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Zalozylem do swojej CBRki pusty wydech (wlasnej produkcji). Pojawila sie dziura w obrotach.Wiem, ze czeka mnie regulacja gaznikow,ale:-czy musze wymieniac dysze glowne? -czy nie wystraczy wyregulowac wakuometrami i sruba paliwo-powietrze? Regulacja śrubkami od składu mieszanki i powinno być ok. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal750 Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 A czy ktos podpowie mi jak wykonac taka regulacje? Czy mam zwiekszyc czy zmniejszyc dawke powietrza czy paliwa?Krecic srubka w prawa czy w lewa strone? Pol obrotu czy wiecej?To chyba bedzie metoda prob i bledow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 voti dzwięk że tak powiem rasowy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Zwieksz dawkę paliwa (wykręć śrubki) . 0,5 obrotu to dobry punkt wyjścia. Dziura moze wynikać nie ze złej regulacji gaźników tylko ze złej konstrukcji wydechu (zbyt pusty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi