M a D a F a K a Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 Przy wtrysku nie musisz nic regulowaćJa bym nie wypowiadał tak smiałych tez bo nie jest to do końca prawda i w ogóle na jakiej podstawie podawane są "takie" teorie? P.S MAP nie jest czujnikiem mierzącym przepływ masowy powietrza i nie jest zastosowany do tego aby wykrywać zmiany w układzie wydechowym, odpowiedzialna jest za to poniekąd sonda lambda. Jeśli wymienia się cały układ wydechowy w sprzęcie w takową wyposarzony z reguły wycina się ją i zastępuje emulatorem. P.S. 2 Układy wtryskowe w motocyklach są w stosunku do samochodowych prymitywne, przypominają mi one układ elektryczno-elektroniczny D-jetronic, który działał wyśmienicie w silnikach w dobrej kondycji i bez zmian w układzie dolotu i wydechowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafauM Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 Zakładam, że mowa o samej końcówce wydechu - o tłumiku. Otóż w Gdańskim serwisie Kawasaki (nie wymienię z nazwy) twierdzą, że jak zmieniłem w ZRXie końcówkę na Sebringa to nic nie trzeba, przestawiać, ustawiać, regulować. Gdzie tkwi prawda? Co dalej ósma klaso? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 Dokładnie tak! MaDaFaKa ma rację, jak nie ma sondy lambda to samo się nie wyreguluje!!! Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 podstawowy zabieg przy wymianie wydechu- obserwacja świec :buttrock: tzn ich koloru- one duzo moga powiedzieć o tym jak silnik pracuje :cool: Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JĘDRZEJ Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 Sonda lambda jest w kolektorze wydechowym , tak że zmienianie tłumików jej nie przeszkadza,natomiast przy zmianie wydechów w silniku gaznikowym bezwzględnie trzeba wyregulować gażniki,czyli zmiana dysz głównych i regulacja biegu jałowego.Pcdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voti Opublikowano 8 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2006 Założyłem komin D&D i gada przepięknie !! Teraz na regulacje gaźników i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 8 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2006 wrzuć gdzieś dzwięk też chcemy posłuchać! :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voti Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 WYdech gada ale nie podoba mi się założenie tego. Po pierwsze po połączeniu puszki i rury brakuje do kolektora ok 16 cm ? :biggrin: puszkapuszka Wsunąłem więc rurke do kolektora max ile sie dało ale teraz rura przechodzi o 3 mm od podnóżka i ramy i podczas jazdy piętą dotykam puszkepuszkapuszka a puszka wisi na dorobionym uchwycie zamiast na oryginalnym ponieważ chcąc ułożyć puszke we właściwym położeniu rura w kolektorze jest b. krzywi i nieszczelnie.puszka Czy trzeba dorabiać jakiś kawałek przedlużki pomiędzy kolektorem a rurką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 (edytowane) pewnie będziesz musiał, a swoją drogą to raczej uniwersalny tłumik niż dokładnie do tego modelu motocykla.Inaczej nie było by tych jaj z mocowaniem. Katalog D&D nie przewiduje tłumika do GSF600 http://www.danddexhaust.com/catalog/2005/07/86321c.htm zapewne stąd te problemy Edytowane 9 Listopada 2006 przez leonstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voti Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 to jest tłumik do bandita 600 rocznik 95-99 i rura była w zestawie wg. producenta ,wiec też mnie to zdziwiło ... dlatego szukam opini kto robił coś podobnego przy swoim sprzęcie przy wymianei puszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Masz jakiś numer katalogowy tego tłumika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voti Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 848-12A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Witam.Mam zamontowany tłumik LeoVince z dorobioną z kwasówki rurą ( w koplecie od sprzedawcy).W moim przypadku spasowanie było dobre.Może ze względu na to ,że rura do puszki jest wsunięta i spięta dołączoną w zestawie sprężyną.Zatem możliwości spasowania i ułożenia zestawu są lepsze.Swoją rurę musiałem jeszcze skracać bo puszka zbyt mocno wysunięta była do tyłu.Moja rada do jedź do warsztatu gdzie spawają kwasówke i tam ułożysz tak jak być powinno.Jeżeli dorobienie nowego będzie w podobnej cenie to odspawaj odbojniki i rób nowy łącznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 http://www.exoticsportbike.com/bandit_600_(95-03).htm tu faktycznie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voti Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Katalog D&D nie przewiduje tłumika do GSF600 http://www.danddexhaust.com/catalog/2005/07/86321c.htm zapewne stąd te problemy tutaj podałeś tylko zdjęcia użytkowników a w katalogu jest ten model przewidziany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi