Konował Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 I po co porównywać firmowy kask do Tornada, a co lepiej jezdzi komarek czy np. jakaś Aprila 50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plakatufka Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Witam! Zamierzam kupić kask. Jeżdżę motocyklem Kawasaki GPz900r . Mam zamiar kupić kask z otwieraną szczęką. a co Wy o tym myślicie? Np: SCHUBERT C2. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drogowiec Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Używam Schuberth Concept. Bardzo mi pasi ten beret :icon_razz: Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zrodził mi się w głowie pomysł do powstania tego posta, po tym jak przeczytałem post nowego forumowego kolegi ,który nadmienił ,że jeździ w kaku integralnym na virago 535. i wiecie co...pomysłałem sobie BARDZO SŁUSZNIE ! :]Otóż wydaje mi się ,że kask integralny jest o niebo bezpieczniejszy dla naszej głowy podczas uderzenia nią o asfalt w razie wypadku. Bezpieczeństwo to jedno, a komfort termiczny to drugie. Nie wyobrażam sobie jeździć w innym kasku niż integral/szczękowiec w naszej strefie klimatycznej. Nawet na skuter zakładam kask pełnotwarzowy. Lukasz z całym szacunkiem ale to teraz Ty bzdury gadasz, Oczywsite jest że Integrale mają przewagę pod względem bezpieczeństwa nad kaskami typu Jet.Do mnie też nie przemawia argumentacja Łukasza. Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Wy tu dywagujecie na temat rodzaju kasku i jego ochrony to ja wam powiem ze trzeba religie zmienic a Allah od wszystkiego juz was ochroni :icon_razz: Araby wierza ze ich ocali i na moto smigaja w tych ich szmatach na glowie bez zadnych problemow na moto... :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartic Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 eh ludzie, odbieracie sobie wrażenia z jazdy. integral jest nudny. jedyne czym w nim wieje, to nudą :icon_razz: otwarty to pełnia_życia :icon_razz: jazda jest jakby bardziej... odczuwalna!pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doozer Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Raz znajomy mojego ojca zostawił u nas Yamahe Virago 1100 a że kaski to u nas same crossowe(nie licząc białego integrala firmy tiger)to wziąłem swoj crossowy i poszedłem sie przejechać jakies 5 min.Troche dziwnie musiało to wyglądać jak ludzie patrzyli no ale co tam;) Cytuj nowadeba.com.pl- tor motocross/ATV-zapraszamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wats Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Raz znajomy mojego ojca zostawił u nas Yamahe Virago 1100 a że kaski to u nas same crossowe(nie licząc białego integrala firmy tiger)to wziąłem swoj crossowy i poszedłem sie przejechać jakies 5 min.Troche dziwnie musiało to wyglądać jak ludzie patrzyli no ale co tam;) Hehe no napewno :icon_razz: Ja ostatnio śmigałem w kasku crossowym na squterku kumpla więc tez to troche śmiesznie musiało wyglądać. Swoją drogą wkużają mnie ludzie mówiący że np kask otwarty to tylko do skuterów i choperów kask integralny na ścigacza a kask crossowy do motocykli enduro/cross. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weasel Opublikowano 1 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 Jakiś czas temu widziałem rozkład sił działających na kask w trakcie najczęściej wydarzających się wypadków. Większość uderzeń idzie na szczękę. Jestem za integralnym, bo nie podoba mi się perspektywa chodzenia na codzień w krawacie z własnego języka. "jazda jest jakby bardziej... odczuwalna!"A pewnie że jest. Bo jak dostać z krawężnika w szczenę przy 100km/h to nie to samo co nie dostać wcale :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi