tomekkula Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 w simku mechanik wyregulował mi obroty (zmniejszył je) przejechałem 25km i postawiłem simka w garażu.dzisiaj odpalam a tu dziwne stukanie. a i jeszcze nie chciał zapalić od pierwszego:(kiedy troche go rozgrzałem stukanie ustałoponiżej filmprosze o pomoc!z góry dziekihttp://www.megaupload.com/?d=GNMJF4M4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajoss Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 i to po tej regulacji raptownie zaczął tak pracować? ja bym powiedział że masz jakieś łożyska zwalone...ale z filmiku to tak trudno określić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 (edytowane) wez ty lepiej to rozbierz bo ci pół silnika rozwali , ja bym sciągnoł dekiel od sprzegla i zobaczył moze cos tam lata, na filmie nie slychac z ktorej to strony ...... Edytowane 30 Kwietnia 2006 przez Bubu Goryl Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekkula Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 (edytowane) ale dlaczego jak się silnik rozgrzeje to przestaje stukać? Dopisano:właśnie wróciłem z garażu i co zaobserwowałemjak zapale chodzi dobrze i dopiero kiedy zaczyna dostawać bardzo małych obrotów i gasnąć to stuka,i jak gasnie i stuka to troche też skacze kopniak.czy możliwe że jest to od za niskich obrotów po tej regulacji? Edytowane 30 Kwietnia 2006 przez djkula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omka Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 brzmi jak byś miał luzy na korbowodzie ale dokładnie i tak nie da się tego przeanalizowac na odległośc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 mi sie wydaje ze to lozyska na wale, znaczy sie te, na ktorych trzymaja sie czopy(?). mialem to samo w jawce, ale smigalo jeszcze z 1000km bez zadnej naprawy i nie wiem napewno jak teraz, ale mysle ze dalej smiga:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekkula Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 to jak myslicie moge sie dzisiaj troche przejechać czy lepiej nie? jak jest rozgrzany i na obrotach to nie stuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepik Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 A może masz za wczesny zapłon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack-Jawa Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Jeśli mówisz że skacze kopniak to może w mechanizmie kopniaka coś się spieprzyło np zębatka od kopniaka ociera o zębatkę w siliku, może sprężyma zdechła itd...Może zajżeć pod dekiel od sprzęgła czy wszystko ok. A jak z poziomem oleju w silniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekkula Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 olej okpod klapą sprzegła okjutro zajrze do skrzyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 1 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 To moze byc 150 powodow:Pmoze obcierac gdzies magneto o klape,mogla sie odkrecic sluba od sprzegla i lata,moze stukac tlok o glowice,moze stukac sworzen bo jzu ma luz w lozysku igielkowym,lozyska na wale.Powodow jest wiele popsrawdzaj wszysko:)sciagnij glowice zobacz czy na tloku nie ma jakis sladow.odrazu zobacz czy ma luz na boki i gora dul.sciagnij klape od oleju zobacz czy wszytko tam gra.od magneta tak samo;]Ja stosowalem technike eliminowania niepewnych rzeczy:D i jezdzilem simsonem caly sezon bez problemu nie oszczedzając go:)pozdrawiam(oczywiscie w gre niewchodza dwa zuzyte tloki:D) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi