Skocz do zawartości

pytanie do posiadaczy rx125

hz10
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

Powinieneś lać około 1:40, może troszeczkę więcej. Chyba wiem od kogo kupiłeś sprzęta :D . Jeśli to ta o której myślę, będzie chodzić długo i bezawaryjnie. Pozdro

no i wykrakałeś dziś umarlo łożysko na korbie (dolne) :D

Ciekawe dlaczego, jaką mieszankę lałeś? Olej w silniku był?

olej był (zaraz po kupnie uzupełniłem) a mieszanke robiłem 1:40 z syntetykiem.no cóż stało sie teraz pozostaje zakup nowych elementow i jak najszybszą wymiane w celu :D bo sezon przed nami

ps masz może namiary na sklep z częściami "pewnymi" do rx bo jak podzwoniłem w pare miejsc i usłyszeli że pollini to :D z korbą problem a o tłoku można zapomnieć :D

olej był (zaraz po kupnie uzupełniłem) a mieszanke robiłem 1:40 z syntetykiem.no cóż stało sie teraz pozostaje zakup nowych elementow i jak najszybszą wymiane w celu :D bo sezon przed nami

ps masz może namiary na sklep z częściami "pewnymi" do rx bo jak podzwoniłem w pare miejsc i usłyszeli że pollini to :D z korbą problem a o tłoku można zapomnieć :D

Kupowałem tłok polini w motoromie (tel. 0-22 6449349) i nie było problemów, korbę też można u nich zamówić. U Mielocha też pytałem i były do zamówienia, z tym że był dłuższy czas oczekiwania więc wziąłem z motoromy. Wiem, że koleś (wcześniejszy właściciel RXa od którego kupiłeś) wymieniał korbę i tłok, są albo u mnie w garażu albo u chłopaka od którego kupiłeś. Mam swoją starą korbę razem z wałem (kupiłem wtedy drugą używaną z bitka z zagranicy), tylko jest do regeneracji, jak chcesz mogę ci ją wysłać gratisowo bo leży u mnie od zeszłego roku i do niczego się nie przyda. Pozdro i życzę szybkiej naprawy

Edytowane przez kristi_rx125