rad3k Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 buziaczki i do zobaczenia :D Ja Ciebie też :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xj 600 n Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Z opisów wynika, że to był obywatel Niemiec. Moim zdaniem dlatego wykonał manewr, bo miał taki nawyk wyniesiony z własnego kraju- nie wziął pod uwage jak ludzie korzystają w Polsce z dróg i to go zgubiło. Zal i smutek, ale 150 prawym pasem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaco Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 150 ? :| Jadąc z taką prędkością trzeba się liczyć, że ew. nieprzewidziana sytuacja na drodze może nas sporo kosztować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Szybko, zbyt szybko... I jak tu ludzi przekonać, że ludzie na motorach nie jeżdżą jak wariaci po takiego typu zdarzeniach... Przykro mi z powodu tego człowieka. A jeszcze bardziej gościa z ciężarówki. Jako Wrocławianin mogę dodać jeszcze, że nasza [i nie tylko nasza] A4 jest niezbyt szcześliwą trasą. Niedawno zabito człowieka, który chyba naprawiał samochód, czy coś takiego na poboczu A4 i został potrącony [mogę dodać, żę miał na sobie kamizelkę] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awful Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Taryfikator: Zatrzymanie lub postój pojazdu na autostradzie lub drodze ekspresowej w innych miejscach niż wyznaczone w tym celu art. 49 ust. 3 300zł Nieusunięcie z jezdni pojazdu unieruchomionego z przyczyn technicznych oraz nieostrzeganie innych uczestników ruchu art. 49 ust. 3 300zł Niesygnalizowanie lub niewłaściwe sygnalizowanie postoju pojazdu silnikowego z powodu uszkodzenia lub wypadku na autostradzie lub drodze ekspresowej art. 50 ust. 1 pkt 1 lub ust. 2 pkt 1 300zł choć motocyklista też nie był bez winy :) tez pomyślałem o sygnalizacji postoju...ale z drugiej strony, przy 150 łatwo przegapić takiego pryszcza jak trójkąt ostrzegawczy... z resztą mandat za brak trójkąta nikomu nie przywróci życia... liczy się nauka dla nas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Szybko, zbyt szybko... I jak tu ludzi przekonać, że ludzie na motorach nie jeżdżą jak wariaci po takiego typu zdarzeniach... Dziś byłem w Carrefour i już więcej tam nie pojadę. Sieć ta wspiera wizerunek motocyklisty jako dawcy/wariata poprzez naklejanie na każdym filarze plakatu "Nie bądź obojętny na ryk silników motocyklowych". Na tych plakatach są zamieszczane wystrzelone z kosmosu dane z których jasno i czytelnie wynika ,że jesteśmy zagrożeniem, zapie*dalamy na maxa i powodujemy wypadki w których ginie masa osób. Akcję tę rozpoczeła Komenda Stoleczna Policji. I jak tu ludzie mają zmienić zdanie jak w ten sposób pierzę im się mózg. Chociaż z drugiej strony jak to ktoś powiedział "poza sferą zawodową w dupie mam co ktoś o mnie myśli" i chyba tak trzeba do tego podchodzić , niestety. PzdrRadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Z opisów wynika, że to był obywatel Niemiec. Moim zdaniem dlatego wykonał manewr, bo miał taki nawyk wyniesiony z własnego kraju- nie wziął pod uwage jak ludzie korzystają w Polsce z dróg i to go zgubiło. Zal i smutek, ale 150 prawym pasem?Ciekawe rzeczy pan piszesz-bo z tego co mi wiadomo, to w Niemcolandii wyprzedzanie z prawej strony jest zabronione(w odroznieniu od Polski). Dozwolone jest na drogach o trzech pasach poza obszarem zabudowanym, i dwoch w obszrze zabudowanym. iTeraz pytanie do tych, co tak najezdzaja na tego chlopaka-czy Wam NIGDY nie zdarzylo sie wyprzedzac z prawej strony na autostradzie?? Same idealy na tym forum siedza, nooo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xj 600 n Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Ciekawe rzeczy pan piszesz-bo z tego co mi wiadomo, to w Niemcolandii wyprzedzanie z prawej strony jest zabronione(w odroznieniu od Polski). Dozwolone jest na drogach o trzech pasach poza obszarem zabudowanym, i dwoch w obszrze zabudowanym. iTeraz pytanie do tych, co tak najezdzaja na tego chlopaka-czy Wam NIGDY nie zdarzylo sie wyprzedzac z prawej strony na autostradzie?? Same idealy na tym forum siedza, nooo... Oj a słyszał pan o braku ograniczenia predkości na tamtejszych autostradach? Choć obecnie jest zalecana jazda 130. Ja nie napisałem, że facet się wyprzedzania prawym pasem się w Niemczech nauczył tylko, że możliwości drogowe w Niemczech i predkości tam rozwijane są inne niż w Polsce. I stąd moja hipoteza, że liczył na mozliwość wyprzedzenia, ominięcia w wykorzystaniem prawego pasa- sądząc że nikt nie zatrzyma się na nim. Niestey nie przewidział, że w Polsce to wygląda inaczej jak w jego kraju.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Oj a słyszał pan o braku ograniczenia predkości na tamtejszych autostradach? Choć obecnie jest zalecana jazda 130. Ja nie napisałem, że facet się wyprzedzania prawym pasem się w Niemczech nauczył tylko, że możliwości drogowe w Niemczech i predkości tam rozwijane są inne niż w Polsce. I stąd moja hipoteza, że liczył na mozliwość wyprzedzenia, ominięcia w wykorzystaniem prawego pasa- sądząc że nikt nie zatrzyma się na nim. Niestey nie przewidział, że w Polsce to wygląda inaczej jak w jego kraju.Pozdr.Prawdziwy Niemiec nawet nie pomysli o wyprzedzaniu z prawej strony, wiec naprawde nie wiem o czym piszesz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 ja, ja niemcy to wogole zloty narod bez wad i przywar... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 ja, ja niemcy to wogole zloty narod bez wad i przywar... :)Skoro tak twierdzisz-to na pewno masz racje. W koncu jestes am besten. A tak BTW to ty w ogole masz czas sie wys*ac chociaz poza siedzeniem na forum i pisaniem gowno wielkie wnoszacych postow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzwa2 Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 :) no pewnie, samochod to wg Ciebie ostatnia rzecz jakiej mozna spodziewac sie na poboczu "autostrady" ? Gratuluje wyobrazni. A co gdyby tam stal kierowca tej ciezarowki? Nie wiemy jak to wygladalo ale z pewnoscia gosc podjal najgorsza decyzje w swoim zyciu. Po prostu czasem warto odpuscic. Aha i nie wierze ze sytuacja na drodze go do tego zmusila.. Nie rozumiesz tu nałożyły się 2 sytuacje to że w tym samym momencie na długości drogi która ma sporo km w tym samym miejscu zdecydował się na wyprzedzanie prawą stroną i tam tez stała cięzarówka.... 2 sytuacje!!! Ja zdaję sobie sprawę że to raczej nienormalne wyprzedzać prawą więc nie pisz ze nie mam wyobraźni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Skoro tak twierdzisz-to na pewno masz racje. W koncu jestes am besten. A tak BTW to ty w ogole masz czas sie wys*ac chociaz poza siedzeniem na forum i pisaniem gowno wielkie wnoszacych postow? akurat w tym przypadku moje posty odnosza sie wylacznie do twych wnaszacych az tak wiele.... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz zzr Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 (edytowane) Taryfikator: Zatrzymanie lub postój pojazdu na autostradzie lub drodze ekspresowej w innych miejscach niż wyznaczone w tym celu art. 49 ust. 3 300zł Nieusunięcie z jezdni pojazdu unieruchomionego z przyczyn technicznych oraz nieostrzeganie innych uczestników ruchu art. 49 ust. 3 300zł Niesygnalizowanie lub niewłaściwe sygnalizowanie postoju pojazdu silnikowego z powodu uszkodzenia lub wypadku na autostradzie lub drodze ekspresowej art. 50 ust. 1 pkt 1 lub ust. 2 pkt 1 300zł choć motocyklista też nie był bez winy :) . Jeśli uważnie czytasz to ciężarówka była uszkodzona i na miejscu była już pomoc drogowa która po nią przyjechała.Uważam iż niestety była to brawura . Koledzy naprawdę trzeba uważać. Edytowane 30 Kwietnia 2006 przez mariusz zzr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sofik Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 (edytowane) ja, ja niemcy to wogole zloty narod bez wad i przywar... :) ale robia świetne motocykle ...jak tylko bede mial na to fundusze przerzucam sie na BMW Pozdro Edytowane 30 Kwietnia 2006 przez Zawalidroga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi