koks Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 szukam czegos taniego i niepsujacego sie z kardanem. slyszalem dobre opinie o tych dwoch motocyklach. moze znajdzie sie ktos na forum kto rozwinie ten temat i wyjasni moje obiekcje. to znaczy ile to pali jak to sie jezdzi itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Cześć,miałem do niedawna Kawasaki KZ 1100 Spectre, model ten jest podobny konstrukcyjnie do wspomnianych wersji.Najprawdopodobniej w mniejszych silnikach 550, 750 przeniesienie napędu jest łańcuchowe co powoduje hałas silnik na wolnych obrotach. Jednostki te są trwałe, wał napędowy ułatwia obsługę i obniża koszty eksploatacji. Niestety rama i zawieszenie nie najlepiej sprawdza się na naszych drogach, to jest problem wszystkich japońskich motocykli z początku lat 80, ich ramy są po prostu wiotkie a zawieszenia za mało sztywne. Spalanie w moim motocyklu wahało się po między 6,5 - 8 litrów. Jeździłem prawie zawsze w dwie osoby, doładowany bagażami upchniętymi w kufrach, które stawiały dodatkowy opór. Oprócz benzyny silniki te spalają również olej w zależności od obciążenia silnika spalanie może nawet dojść do 1 litra na 1000 km. Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 5 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2006 czy naprawde nikt nie ma gt 550 ? ludziska pomozcie mi wybrac. potrzebuje wiecej info o tym moto to naprawde nikt nic nie ma do powiedzenia o gt 550? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szafir Opublikowano 5 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2006 GT to po prostu kawa KZ na wał. w polsce rzadko była spotykana a teraz to już w ogóle archiwum... opisy kawasaki kz 550, 750 GT znajdziesz pod opisem KZ'a lut też GPZ'a. jeździłem KZ 750 E /napęd łańcuch/ więc jak coś więcej chciałbyś wiedzieć to pisz na PW. a tak w ogóle gdzie znalazłeś tego GT?zobacz tu:opisy kawasaki Cytuj http://www.hdceleven.pl/index.php/pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 5 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2006 zawsze bierz wiekszy bo "nic nie zastapi.....] :icon_twisted: Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 6 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 Akurat, ( jezeli mnie pamiec nie myli ) 550 byla o wiele lepszym motocyklem od 750, mniej palacym ale prawie rownie szybkim.Mowie tu o wersji na centralnym amorze z tylu, starszy model na dwoch amorkach byl innym i nie tak udanym motocyklem.Jezdzil tym moj kolega ze Skorpiona i byl bardzo zadowolony - stad to pamietam.Teraz wszystko zalezy od tego na jaki egzemplarz trafisz, zloma za grosze na pewno nie oplaca sie kupowac. Nie wiem jakie masz pojecie o starej japonii, ale nie jest to taka tania zabawa jak sie z pewnej odleglosci wydaje. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi