Koomi Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 WitamOd miesiąca bezskutecznie próbuję rozwiązać pewien problem, może ktoś pomoże, już naprawdę nie mam pomysłu co robić.Mam dosyć nietypowy skuter - Suzuki RAN, ukradziono mi dowód rejestracyjny (już ten nowy, unijny, z rejestracją nie było problemu) i gdy chcę wyrobić wtórnik, każą mi w urzędzie podać DMC i moc pojazdu, problem w tym że za nic nie mogę go zdobyć!!!!Próbowałem w stacjach diagnostycznych, u rzeczoznawcy z Polskiego Związku Motocyklowego, W Suzuki Motor Poland - Nikt nie jest w stanie podać mi tych danych, w internecie znalazłem jedną rosyjską stronkę w której jest podana jego moc, i nie wiem co teraz zrobić.Motorek jest w pełni sprawny a nie mogę już jeździć bo we wtórniku muszą być te dane (tak powiedzieli w urzędzie). Może wie ktoś co w takiej sytuacji można jeszcze zrobić?Z góry wielkie dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markos Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 :( Wyjście 1. odżałować 100 złotych i dać go panu, który siedzi za okienkiem (wtedy napewno cos poradzi).....Wyjście 2. ja bym sie ich zapytał co zrobić. w końcu powinni wiedziec, a skoro masz umowe i jakieś inne rózne papiery, że to Twoje moto, to powinni wydać ci taki zamiennik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Witam każą mi w urzędzie podać DMC i moc pojazdu, problem w tym że za nic nie mogę go zdobyć!!!!Próbowałem w stacjach diagnostycznych, u rzeczoznawcy z Polskiego Związku Motocyklowego, W Suzuki Motor Poland - Nikt nie jest w stanie podać mi tych danych, w internecie znalazłem jedną rosyjską stronkę w której jest podana jego mocA niewystarczy, że powiesz, zę masz tam te 3,5 konia, a DMC to nie jest dopuszczalna masa całkowita ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GT 80 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 dopuszczalna masa całkowita powinna być wybita na tabliczce znamionowej :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekkula Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 jesli każą Ci podać słownie tylko to podaj moc 3konie i dopuszczalna mase ze 150kg i bedzie git:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwichan Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 ale oni powiedza ze kW wiec jeszcze musisz podzielic przez 1,2 chyba czy jakos tak :( 1KM to 1,2 kW chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dybcio Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 (edytowane) markos16 - powiedz nam ile Ty już stówek odżałowałeś? Szkoda słów na dzieciarnię :( Ciekawe skąd takie rzeczy wiesz? Z doświadczenia czy z opowieści? A tak poza tym to odsyłam do wątku założonego przez Koomiego w dziale przepisy. PozdrCholera - tak się zdenerwowałem na durne wypowiedzi co niektórych "znawców", że nie zauważyłem że to jest właśnie wątek w przepisach :buttrock: Błagam o wybaczenie z powodu mojej pomyłki.Wątek o którym pisałem jest chyba dziale motorowery. A jednak nie pomyliłem się - Koomi napisała dwa razy to samo w dwóch różnych wątkach w dziale przepisy. Ten o którym pisałem wyżej jest tutaj: http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=45442&hl= Edytowane 28 Kwietnia 2006 przez Dybcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Moc ustalisz w stacji diagnostycznej, mase dopuszczalną tak samo. U mnie kiedy miałem Komara wyglądało to tak, ze pan zapytał sie ile ma mocy i jaką dopuszczalną mase, wydrukował karteczke i tyle. Zarejestrowało sie :) Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi