cytryna ( bandit 400 ) Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 (edytowane) co jest potrzebne do tego aby poruszac sie po drogach, chodzi mi o to czy potrzebne sa: lusterka i obrotomiez z predkosciomierzem ? a tak ogolnie bez czego mozna poruszac sie bez problemow po drogach i jak scignie nas policja to czy sie do tego nie dopierniczy ?? Edytowane 27 Kwietnia 2006 przez cytryna ( bandit 400 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_vip Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Z tego co wiem to musisz mieć sprawne oświetlenie, lustra, papiery, a ogólnie to motocykl, który posiada homologacje (który został dopuszczony do ruchu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazybiker_ Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Wszystkie elementy które są odpowiedzialne za sygnalizowanie twojej obecności w ruchu drogowym oraz lusterka w które musisz "ziorać".....obrotomierz z prędkosciomierzem nie jest wymagany ale lustra tak......pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cytryna ( bandit 400 ) Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 ok dzieki :( czyli teraz wiem ze zegary moge sobie narazie przy remoncie odpusicic :buttrock: P.S musze miec 2 lusterka czy wystarczy 1 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaszpir Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 (edytowane) .....obrotomierz z prędkosciomierzem nie jest wymagany Czy aby na pewno prędkościomierz nie jest wymagany? W samochodach jest to wyposażenie obowiązkowe.Pozdro Edytowane 27 Kwietnia 2006 przez Kaszpir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Wystarczy jedno - lewe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poonani Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 ok dzieki :( czyli teraz wiem ze zegary moge sobie narazie przy remoncie odpusicic :buttrock: P.S musze miec 2 lusterka czy wystarczy 1 ?? styka tylko lewe, w końcu boby miały na serii tylko lewe;) u mnie obowiązkowym sprzętem przy moto jest klucz do świec, dwa razy targałem skuter do domu :/ :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor_ Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Czy aby na pewno prędkościomierz nie jest wymagany? W samochodach jest to wyposażenie obowiązkowe.Pozdro maluchy, seciento nie maja a sa dopuszczone do ruchu !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaszpir Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 maluchy, seciento nie maja a sa dopuszczone do ruchu !? Pytałem o predkościomierz (pokazuje w km/h) a nie obrotomierz (pokazuje w obr/min czasem x100) Czytaj dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy600 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Może i jedno lustro wystarczy ale dla bezpieczeństwa i wygody lepiej mieć dwa. Zwykłe lusterka kosztują grosze.No i prędkościomierz też by sie przydał. Zawsze możesz założyć rowerowy... :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cytryna ( bandit 400 ) Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 pomysle nad tym :(a co do lusterka to po tych kilometrach co przejechalem stwierdzam ze zadko go uzywam, choc jak beda fundusze to napewno sie je zalorzy :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Do mnie przemawia teza: jak się jedzie szybciej od innych, to lusterka są niepotrzebne :( :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pierun Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 A do mnie: "jak jezdze po miescie, to czesciej patrze w lusterka niz przed siebie" :( (no, prawie :buttrock:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stary Sierżant Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zobacz w "warunkach technicznych" dopuszczających pojazd do ruchu.A najlepiej kopnij się do najbliższej stacji diagnostycznej - tam muszą mieć aktualne przepisy .Poza tym jeśli pojazd który ma homologację na terenie Polski, powinien być wyposażony we wszystkie elementy składowe które homologacji podlegały.Tak więc licznika i pozostałych elementów nie mozesz się pozbyć . Sprawdż ewentualnie u dealera.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cytryna ( bandit 400 ) Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 ale licznik musi byc taki sam jak byl czy moege zalorzyc jak na razie np. rowerowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi