Blinek Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Dzieki wszystkim za porady! Mam jeszcze jedno malenke pytanie: Czy mając 16lat mogę na siebie zarejestrowac simsona???? Czy to musi być zarejestrowane na ojca???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
publius Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgadza się, że w PZU jest tańsze OC, natomiast Allianz ma zdecydowanie tańsze AC i to o około 35% !!! W PZU ubezpieczenie motocykla o wartości przypuśćmy 30 000 pln kosztuje 4800 pln a w Allianz 3000. Ja na razie nie zdecydowałem się na żadną z opcji :banghead:pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dybcio Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Dzieki wszystkim za porady! Mam jeszcze jedno malenke pytanie: Czy mając 16lat mogę na siebie zarejestrowac simsona???? Czy to musi być zarejestrowane na ojca????Możesz zarejestrować na siebie ale będzie potrzebna pisemna zgoda jednego z rodziców lub opiekuna. W praktyce wygląda to tak, że idziesz rejestrować moto razem z mamą/tatą/opiekunem, podczas rejestracji pisze się stosowne oświadczenie i to wszystko.Po więcej szczegółów odsyłam jak zwykle do właściwego urzędu w którym nastąpi owa rejestracja ;) Zadzwoń po prostu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapcon Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 mam pytanie chciałbym sie dowiedziec jaki jest całkowity koszt rejstracji motocykla przywiezionego z zagranicy bede wdzieczny za informacje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 mam pytanie chciałbym sie dowiedziec jaki jest całkowity koszt rejstracji motocykla przywiezionego z zagranicy bede wdzieczny za informacje pozdrawiam dział przepisy znalazłeś, to teraz jeszcze zapoznaj się z jego zawartością. wszystkie wiadomości tam są :) jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Ja za OC motocykla płacę 46zł. Za cały rok oczywiście. Grosze dosłownie :icon_mrgreen: Mam oczywiście multum zniżek, nawet za posiadanie gospodarstwa rolnego i żywego inwentarza ( dwa psy i kota ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaleSatan Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Jak w maju zeszlego roku rejestrowalem to placilem tak: Najpierw US i VAT25 -> 162 zeta (ale placisz to tylko jezeli ty jestes tym ktory pojazd przywiozl z zagranicy).Tlumaczenia chyba 30 zeta strone a mialem 3 strony do przetlumaczeniaPierwszy przeglad cos kolo 120 zetaRejestracja wraz z karta pojazdu prawie 190 zeta.No i ubezpieczenie wyjdzie Ci zaleznie od znizek (lub zwyzek :P ). W PZU stawka podstawowa to 120 zl. I jak na to patrzec to calkiem niezla sumka sie uzbiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 jak to teraz jest z tymi briefami, ma byc maly i duzy ? a co jak matocykl zostal sprowadzony przed zmiana przepisow ? i jest tylko jeden brief , da sie go wtedy zarejestrowac ? Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 a co jak matocykl zostal sprowadzony przed zmiana przepisow ? i jest tylko jeden brief , da sie go wtedy zarejestrowac ? o ile pamiętam, to nie. chyba, że ktoś się postara o uzupełnienie tych papierów. proszę skorzystać z wyszukiwarki - kwestia była na początku roku wielokrotnie poruszanajsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi