Belgu Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 w poniedziałek jadę obmacać cienia vt600 z 88'. Powiedzcie mi towarzysze jak ogólnie wygląda sprawa z tymi shadowkami? Czy jest to prawdziwy czoper w którym właściciel spokojnie jest w stanie zająć się każdą mechaniką, wymianami limfy, a nawet rozwiercaniem cylindrów ;) ? czy też jednak lepiej z każdą usterką i po przeglądy cisnąć do ASO?Generalnie jest to motor przy ktorym prawie wszystko zrobisz sam. o ile sie na tymznasz i chcesz to robic. Ja np sie nie znam stad jezdze do serwisu.VT600 to raczej delikatna maszyna i raczej dla 1os. Sa klopoty z dobrym mocowaniem stelarzy podsakwy no i przy starszych modelach 4biegowa skrzynia... Waska przednia opona tez ma swoje wady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArT_B_ Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 (edytowane) To są pewnie Hard Kromy 3" Big Straights, tak na moje oko.jak sobie wlazłem na stronkę Hard Krome'a to na moje już też :biggrin:3'' porządnego pierdnięcia ]:-> Edytowane 6 Sierpnia 2007 przez ArT_B_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fender Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Jako że to mój pierwszy post to: -witam wszystkich posiadaczy Shadowek.Ostatnio dołączyłem do grona posiadaczy tego motocykla. :biggrin: Honda Shadow 750 C4 2006( z zerowym przebiegiem.) ;) I od razu pytanko:-na co zwrócić uwagę przy docieraniu?-czego przestrzegać by w przyszłości shadowka nie pogniewała się na mnie na drodze:icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zima33 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 elo zima i rocker :biggrin:słodziutka jest ta twoja niebieska księżniczka;) a żebym to ja wiedział... nikt się do nich nie przyznaje... ani to cobra ani V&H... podejrzewam że to jakieś hondowskie tuningowe... sound maja extra dlatego żałuję że będę musiał je wymienić ;) (są przetarte) wrzuć na www.yousendit.com i daj linka ;) jeżeli chodzi o foty twojego X'a to fajnie się wrzuca na www.bikepics.com WitamWrzuciłem parę fotek mojej srebrnej strzały:http://www.bikepics.com/members/zima33/04vtx1300/ Co do serwisówki - całóść ma około 300MB - jak ktoś wie gdzie mogę to wrzucić to dajcie znać -bo na yousendit.com można tylko do 100MB pozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadok Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 -na co zwrócić uwagę przy docieraniu?-czego przestrzegać by w przyszłości shadowka nie pogniewała się na mnie na drodze:icon_question: Stare przysłowie mówi: "Wolno docierasz, wolno będziesz jeździł" :P . Czyli docieraj bez zbytniego "mulenia", nie stosuj zbyt monotonnej długiej i jednostajnej pracy silnika. Zresztą pogmeraj na forum, jest tu kilka tematów o tym traktujących.Z eksploatacji najważniejsze rzeczy: olej (poziom), ciśnienie w oponach (!!!), technika jazdy (zmiana biegów z przegazówką, redukcje biegów). O resztę (regulacje, klocki, stan płynów, wymianę) pewnie zadba na razie serwis, bo wnoszę z postu, że masz nowy motocykl z serwisem gwarancyjnym. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulugula Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 czy ktoś z bractwa cienia nie posiada wersji elektronicznej poniższego dobra: Honda Shadow VT600 and 750 (88-00) (Haynes Owners Workshop Manuals) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belgu Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 czy ktoś z bractwa cienia nie posiada wersji elektronicznej poniższego dobra:Honda Shadow VT600 and 750 (88-00) (Haynes Owners Workshop Manuals)Mam tylko wersje drukowana. Przykro mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadok Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 W kwestii formalnej: Shadowisko Bis odbędzie się w miejscowości Tresta Rządowa, w terminie 31.08-02.09.2007Więcej informacji: TU :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArT_B_ Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 (edytowane) Co do serwisówki - całóść ma około 300MB - jak ktoś wie gdzie mogę to wrzucić to dajcie znać -bo na yousendit.com można tylko do 100MBto podziel winrarem na 3 po 100MB :>niezua ta twoja szczała :) gdzie kupiłeś to cuś do podniesienia kierki? Shadowisko Bis odbędzie się w miejscowości Tresta Rządowa, w terminie 31.08-02.09.2007ooo jakże bym chciał tam być... ale...po pierwsze primo jako właściciel X'a nie wiem czy będę mile widziany... bądź co bądź to Shadowisko a nie X'owiskopo drugie primo nie opatrzyłem jeszcze ran mojego malutkiego X'ika a nie będę robił siary przyjeżdżając takim podrapanymi po trzecie primo mam 10-cio miesięczną córcię przy której nie jesteśmy w stanie czegokolwiek zaplanować... ehhhhale jeszcze się tam pokażę... I promise You :) Edytowane 7 Sierpnia 2007 przez ArT_B_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zima33 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 to podziel winrarem na 3 po 100MB :>niezua ta twoja szczała :P gdzie kupiłeś to cuś do podniesienia kierki? WitamSerwisówkę podzieliłem na trzy części. Kto chce to podawać emaile -;)To cuś do podniesienia kierki sam sobie zrobiłem - z pręta o40 z gwintem w środku + pomalowane proszkowo w kolorze aluminium. Za...ista różnica - kark i ręce nie bolą podczas :icon_mrgreen: pzdrzima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArT_B_ Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 maila daję na PW :Pto jak... wybiera się ktoś na shadowisko bis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igner Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam!jak narazie na Shadowisko jedzie około 26 osóblista jest tutaj VTX jaknajbardziej mile widziane w końcu VTX to "prawie" jak VT tylko gratis jeszcze macie X :P a prawie nie robi róźnicy :icon_twisted: Pzdr. Edytowane 9 Sierpnia 2007 przez igner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArT_B_ Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 ależ mnie ciągnie.... zrobię wszystko żeby wpaść choć na godzinkę pod warunkiem że uda mi się do tego czasu opatrzyć te "poważniejsze rany" mojego biednego X'ika... btw polećcie jakiś tani sklep internetowy w którym znajdę risery do kierki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cielak Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Witam!jak narazie na Shadowisko jedzie około 26 osóblista jest tutaj VTX jaknajbardziej mile widziane w końcu VTX to "prawie" jak VT tylko gratis jeszcze macie X :icon_mrgreen: a prawie nie robi róźnicy :icon_razz: Pzdr. Witam. przepraszam za głupie pytanie, ale czy mogę otrzymac jakieś szczegóły gdzie, kiedy i ile jedzie osób z Warszawy? Ta lista się nie otwiera. Przynajmniej ja nie mogę :icon_razz: pzdrCielak Kto jedzie z Warszawy? A w ogóle to jest tu ktoś z Chotomowa albo okolic Legionowa? pzdrCielak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draniec Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 przepraszam za głupie pytanie, ale czy mogę otrzymac jakieś szczegóły gdzie, kiedy i ile jedzie osób z Warszawy? Ja chciałbym podlecieć tylko na parę godzin. Może jeden nocleg. Będę jechał z Piastowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi