karlo Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 witam wszystkich posiadaczy shadow :icon_razz: mam do was pytanie dotyczące shadow 600 z 1992r w UK, ponieważ właśnie zastanawiam się nad jej kupnem. ma bardzo mały przebieg i podobno stan idealny,zastanawia mnie tylko to, czy opłaca się ją kupić i sprowadzic do polski,czy nie lepiej dać sobie spokój i poszukać już na miejscu jak wróce za kilka miesięcy :icon_exclaim: cena jej to jakies z transportem7500zł plus później dojdą jeszcze opłaty za rejestrację w kraju. wyjechałem z kraju z dwóch powodów-jeden z nich to własnie zarobienie na motocykl,proszę doradzcie :icon_mrgreen: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/10b24d833026d54d.html Cytuj SHL M11 -> CB 500 -> R1100R -> XRV 750 -> GSF 1200 -> XRV 650 HRC -> XL600V-> Polski Bandyta GSF 1200S :biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piters Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 CZESC WSZYSTKIM. CZESC WSZYSTKIM.WYBIERAM SIE Z CANADY DO POLSKIPRZESLALEM MOJA HONDE 1100 ACE .MAM ZAMIAR ZWIEDZAC POLSKE ,CZY KTOS WIE KIEDY I GDZIE SA ZLOTY MOTOCYKLISTOW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierwoszow Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 CZESC WSZYSTKIM.CZESC WSZYSTKIM.WYBIERAM SIE Z CANADY DO POLSKIPRZESLALEM MOJA HONDE 1100 ACE .MAM ZAMIAR ZWIEDZAC POLSKE ,CZY KTOS WIE KIEDY I GDZIE SA ZLOTY MOTOCYKLISTOW.Cześć kolego odpowiedż na swoje pytanie masz w innym dziale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadok Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 witam wszystkich posiadaczy shadow :) mam do was pytanie dotyczące shadow 600 z 1992r w UK, ponieważ właśnie zastanawiam się nad jej kupnem. ma bardzo mały przebieg i podobno stan idealny,zastanawia mnie tylko to, czy opłaca się ją kupić i sprowadzic do polski,czy nie lepiej dać sobie spokój i poszukać już na miejscu jak wróce za kilka miesięcy :) cena jej to jakies z transportem7500zł plus później dojdą jeszcze opłaty za rejestrację w kraju. wyjechałem z kraju z dwóch powodów-jeden z nich to własnie zarobienie na motocykl,proszę doradzcie :) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/10b24d833026d54d.html Witaj Motor śliczny, pewnie w rzeczywistości wygląda jeszcze lepiej. Cena wydaje się rozsądna, koszty rejestracji w kraju nie są tak znowu duże. A z kupowaniem w kraju - może być różnie.Do czego głównie planujesz wykorzystanie motocykla? Musisz pamiętać, że VT600 jest ciut słabowita w porównaniu do swoich sióstr i braci, i np. turystyka czy wyjazdy w dwie osoby będą męczące. Jeśli planujesz głównie solo na niewielkich dystansach to już ciekawiej.Niezaprzeczalnym walorem tego moto jest niewątpliwie sylwetka - chyba najlepsza z całej serii. Ocena stanu - to już musisz abo sam, albo najlepiej znaleźć jakiegoś bikera na miejscu.Pamiętaj też, że po przyjeździe do kraju będziesz musiał wymienić wkład reflektora, to też trzeba niejako wliczyć w koszt sprowadzenia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlo Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Do czego głównie planujesz wykorzystanie motocykla? Musisz pamiętać, że VT600 jest ciut słabowita w porównaniu do swoich sióstr i braci, i np. turystyka czy wyjazdy w dwie osoby będą męczące. Jeśli planujesz głównie solo na niewielkich dystansach to już ciekawiej.motocykl ma mi służyć do spokojnej turystyki krótszej jak i dalszej ;) jazda raczej solo,chociaż może nieraz moja narzeczona przejedzie się ze mną (czego raczej się boi :) ),z tego co napisałeś to jestem w kropce.od dawna myślałem o shadow,tylko finanse nie pozwalały,teraz jest szansa na zrealizowanie marzenia,ale naprawdę nie wiem co robić.poza tym ogólnie jestem chory na hondy,nie wiem w sumie dlaczego ;) .w tej kategorii cenowej macie może jakieś inne propozycje,dzięki za odpowiedz :) Cytuj SHL M11 -> CB 500 -> R1100R -> XRV 750 -> GSF 1200 -> XRV 650 HRC -> XL600V-> Polski Bandyta GSF 1200S :biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadok Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 No... Zdecydowanie nie chciałem Cię zniechęcać! VT600 to naprawdę fajny motor. Niektórzy po prostu z czasem narzekają na brak mocy i wtedy np. przesiadają sie na mocniejsze modele, inni nie narzekają i jeżdżą bo im to nie przeszkadza. Jak widzę na fotografii, motorek ma oparcie - to ważne dla wygody Twojej Pani, oparcie doskonale "steruje" pasażerem i przez to jeździ się z tyłu łatwiej i przyjemniej.A VT-eki Hondy to naprawdę wyjątkowa klasa motocykli i silników, słynie z niezawodności, dobrej pracy, długich przebiegów i są, że tak powiem, jak prawdziwy wierzchowiec - odwdzięczają się właścicielowi za dobre traktowanie... :D A jeździłeś już nim? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willydon Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 KIEDY I GDZIE SA ZLOTY MOTOCYKLISTOW.jak napisal pierwoszow. zajrzyj do specjalnego dzialu:http://forum.motocyklistow.pl/Zloty-imprez...jazdzki-f4.html shadow 600 z 1992r w UK,(....) cena jej to jakies z transportem7500zł plus później dojdą jeszcze opłaty za rejestrację w kraju. moim zdaniem jezeli stan jest dobry i rzeczywiscie maly przebieg to cena wydaje sie atrakcyjna. zerknij na allegro jak stoi taki model u nas. http://www.allegro.pl/search.php?string=shadow+600&order=pdoplaty rejestracyjne i przeglad "0" to z tego co pamietam ok 500 - 600 zl choc nie wiem czy cos sie ostatnio nie zmienilo z oplata za karte pojazdu (to znaczy mili ja obnizyc)pamietaj anglicy tez nie sa w ciemie bici i lepiej sprawdzic moto niz wierzyc angolowi na slowo. oni tez na ogol znaja realna wartosc pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxshadow Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 oczywiście jestem jak najbardziej za :icon_rolleyes:potrzebna jakaś naszywka klubowa i miejsce spotkań , ja jestem z okolic krakowa i polecam Myślenice i zarabie co do "klubu" to wiem ze istnieje shadow owner club w europie i odłam , skromny u nas :biggrin: http://www.shadow.org.pl http://www.hsocuk.com/ http://www.shadow-mc.dk/ MC z Danii( w sumie mają ladną naszywkę ) wiec ..... na co czekamy zróbmy zjazd pomoge zorganizować baze noclegową w razie potrzeby po około 30 zł od osoby tylko kiedy ???i kto sie zajmnie naszywką klubową ?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belgu Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 motocykl ma mi służyć do spokojnej turystyki krótszej jak i dalszej :lapad: jazda raczej solo,chociaż może nieraz moja narzeczona przejedzie się ze mną (czego raczej się boi :) ),z tego co napisałeś to jestem w kropce.od dawna myślałem o shadow,tylko finanse nie pozwalały,teraz jest szansa na zrealizowanie marzenia,ale naprawdę nie wiem co robić.poza tym ogólnie jestem chory na hondy,nie wiem w sumie dlaczego :wink: .w tej kategorii cenowej macie może jakieś inne propozycje,dzięki za odpowiedz :icon_mrgreen: Powiem tak... do jazdy we dwojke na wieksze odleglosci ten motor nie bardzo sie nadaje.Niestety moc 39 KM przy dosc niedobrze skonstruowanym tylnym blotniku i slabych stelazachna kufry boczne (nie mozna porzadnie obciazyc) pozwola co najwyzej na weekendowe wypady.Ja VT600 jezdze od 2 lat i jako pierwszy motor dla jazdy solo po miescie i niedalekich okolicach.Poza tym siodelko jest dosc niewygodne a wersje VT600 sprzed 1996 roku maja tylko skrzynie4biegowe co nie jest najszczesliwszym rozwiazaniem przy predkosciach przekraczajacych 90 - 100 km/h.Ja jeszcze ten rok sobie na swoim motorku pojezdze bo i tak nie planuje wielkich przejazdzek.No moze zajade na Shadowisko 29.06.Ale w przyszlym roku przesiadam sie na wieksze cacko i chyba odrazu wezme VTX 1300 retro(jak uzbieram kase). wiec ..... na co czekamy zróbmy zjazd pomoge zorganizować baze noclegową w razie potrzeby po około 30 zł od osoby tylko kiedy ???i kto sie zajmnie naszywką klubową ?" O ile wiem do Shadok robi zlot pt. Shadowisko na przelonie czerwca i lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Globi Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 na co czekamy zróbmy zjazd pomoge zorganizować baze noclegową w razie potrzeby po około 30 zł od osoby tylko kiedy ??? Jak na razie działamy z Shadowiskiem - 29.06 - 1.07 w Powidzu:http://www.shadow.org.pl/forum/viewtopic.p...er=asc&start=15http://forum.motocyklistow.pl/SHADOWISKO-2007-t72488.htmlPrzyjeżdżaj. A twoja propozycja jest do rozważenia :flesje: Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierwoszow Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Przypominam że będzie to drugie spotkanie.Pierwsze odbyło się ub.roku w Kroczycach.Było super. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szatri Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Przypominam że będzie to drugie spotkanie.Pierwsze odbyło się ub.roku w Kroczycach.Było super. :) potwierdzam, spotkanie bylo super, to bedzie jeszcze bardziej super, wiec nie zwlekajcie i potwierdzajcie swoje przybycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleczyk Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Czy ktos ma instrukcje serwisowa do Honda VT 600C Shadow r.prod 1992 ?Najlepiej wydawnictwa Haynes.Co prawda sciagnalem kilka ale rysunki w nich sa nieczytelne. Moze ktos ma cos lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlo Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 dzięki za wszelkie rady i odpowiedzi...licytacja kończy się za 6 dni,zobaczymy czy uda mi się wygrać,jeśli tak odrazu poinformuję :icon_question: dzięki :icon_question: Cytuj SHL M11 -> CB 500 -> R1100R -> XRV 750 -> GSF 1200 -> XRV 650 HRC -> XL600V-> Polski Bandyta GSF 1200S :biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cielak Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Jak na razie działamy z Shadowiskiem - 29.06 - 1.07 w Powidzu:http://www.shadow.org.pl/forum/viewtopic.p...er=asc&start=15http://forum.motocyklistow.pl/SHADOWISKO-2007-t72488.htmlPrzyjeżdżaj. A twoja propozycja jest do rozważenia :icon_mrgreen: Pozdr Witam, jestem szczęśliwym posiadaczem VT500C od jakiegoś miesiąca, kończę kurs na kat. A. Może zdążę przed zlotem. P.S.Jeśli ktoś potrzebuje serwisówki do tego modelu to służę. Jedynie w ang. wersji. Pozdrawiam. Cielak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi