Czarny Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 KIERUNKOWSKAZY JAWA TS350 (instalacja 12V)Problemem jest to że częstotliwość migania rośnie razem z obrotami silnika co sprawia że powyżej 4 tyś obrotów migacz świeci prawie światłem ciągłym. Co może być tego przyczyną dodam również że wszystkie kontrolki które są w danym momencie włączone tez rozżarzają się jaśniej. Dodam jeszcze że mam dwa przerywacze kierunkowskazów i różni się tylko tym że inna szybkość jest w innych momentach obrotowych. POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omka Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 albo masz uszkodzony regulator albo za słabe lub za mocne żarówki od kierunków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek775 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Regulator masz trupawy i pewnie trza by zmienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kali00 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Regulator - kolega miał taki sam przypadek.Żarówki raczej nic tutaj nie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madras30 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 reg to pierwszeII mozliwe, ze masz nieamortyzowany (pewnie brak gąbki )regulator- jaksie domyslam mechaniczny, a 4000 obr to moto drży całkiem całkiemwstaw sobie z malucha elektroniczny- dałem 5 PLN na złomie, cyka slicznie, nie ma opóźnienia i cyka niezaleznie od obrotów polecam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik D. Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Miałem taki sam problem(świecące kierunkowskazy na większych obrotach). Zmieniłem przerywacz kierunkowskazów i po problemie. Tylko nie kupuj jakiegoś podbieranego z poloneza itp. To nic mie da. Ja mam przerywacz Motocraft-a lub jakoś tak. Działa już ze 3 lata! Cytuj Iż56_JunakM10_JawaTS_YamahaXJ_Honda CB 1000 BigOne_BMW K1200R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anarch Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgadzam się z przedmówcami, to wina przerywacza, najlepiej żeby był dopasowany tzn powinna być na nim napisana moc żarówek, one nie są drogie :icon_mrgreen: ale niestety do 6V nie produkują w ogóle tego...więc musze mieć zwykły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 co do żarówek to jestem pewien że to nie ich wina następnie co do gąbe przy regulatorze to też raczej nie możliwe następnie tak jak napisałem zmieniałem przerywacze kierunkowskazów tylko to że one są dwa mechaniczne i jeszcze jedna sprawa wsumie nie może być to wina przerywacza bo kontrolki i światła jaśniej świecą na wysokich obrotach. POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anarch Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Tak bo idzie większe napięcie, to prawdopodobnie wina przerywacza, radziłbym kupić elektronika, przerywacz mechaniczny tak działa że na wyższych obrotach migają szybciej kierunkowskazy, elektroniczny jest od tego niezależny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajoss Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 a ja mówię mimo wszystko że to regulator czemu? bo światła i kontrolki ze wzrostem obrotów jaśniej świecą :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHIWHIWHAIWHI Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 A nie swiaca one jasniej na wyzszych obrotach dlatego bo alternator daje wiecej powera ? Tak jest tez w maluchach (mocniej swieci wszytsko co daje swiatlo, niewiem jak w innych samochodach bo trudniej zauwazyc)... Szybciej sie ustrojstwo kreci to produkuje wieksza moc... Tak mi sie wydaje, tylko przypuszczam i pytam czy to mozkiwe... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 W Jawie zawsze tak było że po dodaniu gazu wszystko świeciło TROCHĘ jaśniej niż na wolnych obrotach. Ale jeżeli wzrost napięcia w instalacji jest duży to jest to ewidentnie regulator. Zresztą istnieje coś takiego jak miernik napięcia... Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi