KUBI Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zakupilem CBR 600 F3 z 1998 roku, motocykl jest po wszystkich regulacjach i spisuje sie wzorowo (przebieg 13 000km NIE KRECONY). Jest tylko jedna sprawa, ktora mnie nie pokoi. Motocykl na jalowych obrotach wydaje "szum"(nie jest to metaliczny dzwiek, raczej cos przypominajacego wirowke ;>) - jest to bezposrednio zwiazane ze sprzeglem, gdyz po wcisnieciu sprzegla do oporu "szum" ustaje. Jaka diagnoze widzicie?? Jedynka wskakuje z normalnym szrpnieciem.....nastepne biegi wskauja z lekko mocniejszym szarpnieciem, ale obawiam sie ze w tej kwestii jestem przewrazliwiony. Zdaza sie ze nie wysprzegla mi biegow, ale to chyba wystarczy regulacja na lince...Nie jestem poczatkujacym i mialem wczensiej CBR 600 F1, tam nie bylo takiego dzwieku...Pomozcie - bede wdzieczny za kazda sugestie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper_84 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Ja tez mam taki szum na "N" w chwili wcisniecia sprzegla faktycznie szum ustaje. Serwis HONDY uznal to za rzec normalna. Ja sie nie przejmuje :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Nie ma sie co przejmować, u mnie też czasami coś szumi, w Hondzie, po sprawdzeniu, powiedzieli że to normalne, więc nie masz co sie niepokoić :buttrock: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki_YZF Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2006 to standart w cbr zarówno F2 jak i F3 więc spokojnie możesz to olać!pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2006 u mnie też szumi i nic się nie dzieje Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBI Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Dzieki PANOWIE!! Jednak na BRAC MOTOCYKLOWA mozna LICZYC!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Dzieki PANOWIE!! Jednak na BRAC MOTOCYKLOWA mozna LICZYC!!Pewnie ze tak, bo w wiekszosc Hond sprzeglo napieprza-a i tak jezdza ,jezdza i stanac nie chca :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubryn Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zakupilem CBR 600 F3 z 1998 roku, motocykl jest po wszystkich regulacjach i spisuje sie wzorowo (przebieg 13 000km NIE KRECONY). Jest tylko jedna sprawa, ktora mnie nie pokoi. Motocykl na jalowych obrotach wydaje "szum"(nie jest to metaliczny dzwiek, raczej cos przypominajacego wirowke ;>) - jest to bezposrednio zwiazane ze sprzeglem, gdyz po wcisnieciu sprzegla do oporu "szum" ustaje. Jaka diagnoze widzicie?? Jedynka wskakuje z normalnym szrpnieciem.....nastepne biegi wskauja z lekko mocniejszym szarpnieciem, ale obawiam sie ze w tej kwestii jestem przewrazliwiony. Zdaza sie ze nie wysprzegla mi biegow, ale to chyba wystarczy regulacja na lince...Nie jestem poczatkujacym i mialem wczensiej CBR 600 F1, tam nie bylo takiego dzwieku...Pomozcie - bede wdzieczny za kazda sugestie!!!braciak mowilem Ci ze jestes z tym sprzeglem przwrazliwiony....jak to mowia LAC I JEZDZIC :buttrock: :crossy: heheheheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andre-20 Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Witam u mnie jest to samo, tez mam cbr z 98 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
synek Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 moja z 96 i też mam szumik, luzik, pozdro :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal750 Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Ja rowniez potwierdze, ze w kazdej CBRce ktora mialem zawsze szumial kosz sprzeglowy. Nie przejmowac sie i jezdzic :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejdubis Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 (edytowane) Jeśli Cię to dodatkowo uspokoi to napiszę, że w VFR też tak jest :) Edytowane 12 Lipca 2006 przez maciejdubis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flisert Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 We wszystkich cebrach tak jest u mnie również różnica jest tylko taka ze w jednych troche glosniej w drugich ciszej. Wytlumaczenie jest jedno caly kosz sprzeglowy zawieszony jest na bardzo malym lozysku i dlatego tak bardzo je slychac na ,,N,,- lozyska (z tego co sie dowiedzialem) wymienic sie nie da - trzeba by wymienic caly kosz sprzeglowy !! A PO CO ???? jak ktos slusznie zauwazyl ze z Hondami juz tak jest ze : jezdza ,jezdza i stanac nie chca :flesje:Pozdrawiam flisert P.S.Z tym przebiegiem troche mi sie nie chce wierzyc !!Wychodzi na to ze przejezdzala ~1.600 kilosów w sezonie Sorki ale ja juz w tym sezonie zrobilem nieco ponad 6.000 a sezon w pelni ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 We wszystkich cebrach tak jest u mnie również różnica jest tylko taka ze w jednych troche glosniej w drugich ciszej. Wytlumaczenie jest jedno caly kosz sprzeglowy zawieszony jest na bardzo malym lozysku i dlatego tak bardzo je slychac na ,,N,,- lozyska (z tego co sie dowiedzialem) wymienic sie nie da - trzeba by wymienic caly kosz sprzeglowy !! A PO CO ???? jak ktos slusznie zauwazyl ze z Hondami juz tak jest ze : Pozdrawiam flisert P.S.Z tym przebiegiem troche mi sie nie chce wierzyc !!Wychodzi na to ze przejezdzala ~1.600 kilosów w sezonie Sorki ale ja juz w tym sezonie zrobilem nieco ponad 6.000 a sezon w pelni ;) a co w tym dziwnego ? może ktoś miał np 2 motocykle do jazdy ? Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi