aLLy Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 ja mam z przodu oponke ktora wcale nie jest w zlym stanie . Jednak ida do wymiany na dniach. Chyba pobije wszystkich , przod jest z 1998 . Moj motocykl chyba rzeczywiscie malo jezdzil bo opona nie jest strasznie zjechana -.- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
match Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 witamja w fazerze 600 jezdze na dunlopach d207 na obu kolach i jestem zadowolony. Zawsze zakladam nowe i nie starsze niz rok. Nie bardzo wyobrazam sobie jazde na gumach 5cio letnich badz starszych. Po pierwsze jak w cytacie wyzej, po sezonie(10-15 Kkm) sa zwyczajnie zuzyte- przy czym mam wrazenie ze ma to zwiazek z inna charakterystyka asfaltu- na poludniu Europy (w Niemcach rowniez) asfalt jest znacznie bardziej szorstki, ostry, poprawia to przyczepnosc, ale zuzywa gumy szybciej. Zgadzam sie z Piotrem na calej lini, mi w niemczech na autobanach opony wrecz w oczach znikaly. A tak na marginesie to jak tu uzywki zalozyc skoro z reguly są zjechane na srodku i kanciaste :icon_mrgreen: nie wiem ja wy ale ja bym sie na takich gumach nie skladal w winkle:)Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek69 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Fajnie Ci ta fura chodzi, co to za auto i jaki silnik, bo widze ze grasz w "mojej" lidze :smile: well, po prawdzie to "chodzila" - auto bylo sluzbowe hehehe, jak sie przenioslem z PL tu, to dali mi golfa tdi :crossy: - nie ma to jednak jak robota w Kraju :smile: VOLVO S60 T5 - 2,3 l high turbo, po odblokowaniu ogranicznika obrotow i lekkim przeprogramowaniu chipa- na charakterystyke jaka wrzucaja do wersji "R" - katalogowo model ma ok 250km ale po "ci*-tuningu" troche jeszcze dalo sie wykrzesac :flesje: Opony GoodYear Eagle F1 (na prawde super gumy!- szczerze polecam :wink: ) bo seryjne przy tej mocy, czy na mokrym nadawaly sie raczej do pieca... rozmiar bodaj 255 na 17stkach - stad co tydzien bylo kol wazenie i sprawdzanie cisnienia, ale za to czulo sie droge dobrze I niech mi ktos powie ze Volvo to marka dla tetrykow!... :icon_mrgreen: pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 A tak na marginesie to jak tu uzywki zalozyc skoro z reguly są zjechane na srodku i kanciaste nie wiem ja wy ale ja bym sie na takich gumach nie skladal w winkle:) To jest opis zuzytych opon a nie uzywanych. Ja ma 5 letnie i jakos nie ma parapetu a w winkle skladaja sie jak trzeba. Na bazarze tez widzialem troche opon uzywanych w dobrym stanie. Skad takie przeswiadczenie ze uzywki z reguly musza byc zajechane na amen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
match Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 To jest opis zuzytych opon a nie uzywanych. Ja ma 5 letnie i jakos nie ma parapetu a w winkle skladaja sie jak trzeba. Na bazarze tez widzialem troche opon uzywanych w dobrym stanie. Skad takie przeswiadczenie ze uzywki z reguly musza byc zajechane na amen? Napisalem "z reguly" bo jak mowisz nie kazda, ale mialem ciekawe doswiadczenie z wlasnymi uzywkami tzn zmienilem opony na ktorych mi się już źle jeżdziło (nie byly juz obłe i przy składaniu był moment że sie ze tak powiem motocylk zapadał się w zakręt, może nizbyt groźne jesli jesteś na to przygotowany, ale tez niezbyt przyjemne, poza tym przód miał ząbki i kiera trzęsła się jak ja puściłem) wg mnie wytrzymaly by moze jeszcze 2, max 3 tys km czyli niewiele. U wulkanizatora powiedzialem żeby je wyrzucili bo ich nie potrzebuje i zgadnij co...? Po miesiacu złapałem kapcia, jade do wulka z tyłem, a tam moje oponki na stojaku "używane" przód za 80, tył za 100pln. I powiem że na oko to jeszcze wyglądały nieźle, na oko..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SirAdam Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Opony GoodYear Eagle F1 (na prawde super gumy!- szczerze polecam :icon_mrgreen: ) potwierdzam bo sam na takich jezdze :wink: tyle ze "tylko" 215/40-17Ok, bo bedziemy OT i mod nas przechrzci, jak co to na PW. SirAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzwa2 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Ja mam oponki z 2003 r tył 2005 przód ale model ten sam! Stawiam na DUNLOPDługo nie odp bo mnie nie było wyjechałem na świeta i teraz nadganiam :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Metzeler MEZ4 przod-2003 i tyl-2004.Moim zdaniem bardzo dobre gumy :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Pirelli Diablo Supercorsa przód koniec 2005tył 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 cb750 na metzelerach 3 sezoncb900 tył na haidenau (nigdy k... więcej) przód na dunlopie. na tył dunlop już kupiony, nie było czasu zminićcbx1000 jakieś stare kapcie (moto jeszcze w remoncie)junak 26-io letnie Stomile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowak Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Przod - Dunlop D208 - 2004 (11,7tys km jeszcze z babryki :wink:)Tyl - Dunlop D208 - 2005 na wakacje jak bedzie kasa nowy komplet Metzeler Sportec M1 a jak nie bedzie to tylko nowy tyl D208. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GANER Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 WitamNo cóż ja juz 3 sezon jestem zakochany w Bridgestone 020 ;) ,Wczoraj załozyłem komplecik z 2006 :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gossy Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Przod Pirelli Scorpion - 2 lataTyl Michelin Anakee - 1 rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 Aktualnie komplet D207, ale nie za długo bo przednia kwalifikuje się do wymiany, tylna także długo nie pociągnie więc nowe oponki zakupić czas :D Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lombardo Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Witam wszystkich,w przyszłym tygodniu zmieniam na Conti Force nówki przód i tył(2005) poprzedni sezon śmigałem na odzyskach i nie polecam mimo że były to Michelin Pilot Sport,na suchym ok ale na mokrym i w nocy małe problemy.Mam nadzieję że Conti mnie nie zawiodą. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi