Szuryga Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Witam czy może mi ktoś podać jaka jest wartość cieplna swiec do Dniepra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Z tego co wiem jeździ się na iskrach F95 chyba. Ja takie mam w Uralu i bardzo sobie chwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macbrus Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Fabryka zaleca F55 , F95 sa za zimne (Wieczny student ty masz troche stuningowany silnik) Cytuj Macbrus Shl M17 Gazela, Junak B20, WSK M21 S1 Sport, WSK M06B3, BMW R1200GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Masz rację, trochę mam. Jeśli to ma rzeczywiście wpływ, to racja. Pisząc to myślałęm, że Dniepr ma również większe od seryjnego Urala sprężanie. Poza tym możliwe, że nie orientuję się zbytnio w tych ciepłotach, i sam sobie tego jeszcze nie uświadomiłem ;-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anretam Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Jeśłi chodzi o świece to ja w tej chwili w uralu mam założone CHAMPION L92YC i bardzo je sobie chwalęGdzieś znalazłem zalecane świece do urala i dniepra.Wszystkie po kolei mają tą samą charakterystykę: ZAZ A14B ; DELCO 43FS ; AUTOLITE 275 ; BERU 14-8C ; BOSCH W8BC ; CHAMPION L92YC ; EYQUEM 550S ; ISKRA F55PS MOTORGRAFT AE42 ; NGK B5ES ; DENSO W16ES ; PAL N17YC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blucha Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 A do dolnozaworowego 750?Podobno Iskra F50 i zamienniki. Ale właśnie jakie te zamienniki i gdzie je nabyc w Warszawie bo byłem w paru sklepach/hurtowniach i niektórzy nawet odważnie twierdzą że tego już nie robią pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sovietek Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 blucha: ja moją katarzyną śmigam na NGK B5ES. od chwili jak je wkręciłem - zapomniałem co to świeca :Dpo pół roku śmigania wykręciłem żeby je obejrzeć- wyglądały idealnie, książkowo :] jeżeli w wawie Ci nikt ich nie załatwi to odezwij się na prv - wysle Ci takowe cośko. w moim miasteczku takie ustrojstwo kosztuje około 10-12 zł/ sztuke ps. B5ES proponuję dla wredniachów - jak jedziesz przez osiedle to połowa ludzi ma zakłucenia w TV ;-)jeżeli chcesz tego uniknąć- tyo wkręć BR5ES <---- posiadają rezystor przeciwzakłuceniowy a ja tam nadal fkoorfiam ludzi na B5ES :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepik Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Kaską jeździłem na świecach marki AWINA - ziemi nie tykała, elektrody - wzór książkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Jak robiłem przegazówki na iskrach F95 to też w telewizorach szumy były :icon_biggrin:. Ludzie mi mówili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) Zależy od stylu jazdy.F 55 dla dolniaków przy spokojnej jeździe, do 75 dla górnozaworowych trochę bardziej męczonychF95 troche za zimne, moga nie osiągac temperatury samooczyszczania. Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez Pipcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kg666 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Powiem tyle ze sam mam F 65 w Dnieprze i jestem bardzo szczęśliwy z nich Co do F 95 to naprawde odradzam na nich to idzie tylko zęby spiłować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi