Lucass Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 Potwierdzam pasta TEMPO jest dobra na chromy, zwłaszcza jak są stare i pełne mikro rysek. Ale nie stosował bym jej za często bo jest w sumie ścierna i obawiam się czy do miedzi się nie przetrę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerb Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 witam zadnych weln zniszcysz se chromy beda kólka!!!!!albo i gozej,ja swoja wirowke czyscze plastmall,jest on ogolnie dostepny na stacjach(TAKIE BIALE MLECZKO) ,ale czasem ciezko znalesc taka czerwona butella z bialym kapslem.srodek ma tez inna nazwe jakos autopolitura.czy jakos tak??Tez uzywam tego srodka, jego nazwa to wlasnie "Autopolitura" (firmy Flastmal) polecany jest praktycznie do wszystkiego oprocz porowatych plastikow. Czysci sie nim bardzo dobrze i szybko (mozna uzywac od razu po umyciu, woda nie przeszkadza) no i nigdy nie ulega przeterminowaniu ;) Cytuj http://www.bikepics.com/members/cerb/ - moja stajnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Ja jak pucuję motocykl to najpierw myję silnik (benzyna ekstrakcyjna - środki do mycia silników zostawiają zacieki), potem woda z szamponem do lakierów i gabeczka. Jak wyschnie to Plastmal lub coś podobnego. Potem można już się przejechaci zacząć procedurę czyszczenia od początku :bigrazz: hej.. dla tych co maja glebszy problem z chromami...jesli na przyklad cos gumowego (podeszwa?) przytopilo sie na goracym wydechu albo inny syf chwycił i nie chce puścic. trzeba nalozyc margaryne i zostawic na jakis czas (kilka dni, moze tydzien) co jakis czas uzupelnoiac warstwe margaryny. potem patyczek po lodach i heblujemy. powinno pomóc..potem oczywiscie mycie sprejowanie i polerka. pzdr Ciekawa procedura tylko że troszkę czasochłonna. Weź i odstaw motocykl na tydzień... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Jak zastosuje się margarynę do smażenia to można jeżdzić ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptd Opublikowano 28 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 Co natomiast zrobic z glebszymi ranami (calkowicie zniszczona powloka)? Wyszlifowac je i co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzior Opublikowano 28 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 Do chromów stosuje się najprostszy środek jaki tylko można dostać na kazdej stacji benzynowej a mianowicie PŁYN DO SPRYSKIWACZY jest bardzo dobry poniewaz czyści i nie pozostawia smug, na niecc gorsze sprawy stosuje się pastę automax i sciereczkę aż do bólu ale nalezy pamietac ze nie nalezy zbyt czesto powtażać tej czynnosci poniewaz nooszczy powłokę chromu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roboi Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 Witam!Do czyszczenia chromów polecam środek firmy Kleen-flo Chrome Cleaner. Na opakowaniu jest opis mówiący o tym że nadaje się rownież do czyszczenia powierzchni aluminiowych oraz innych metali kolorowych. Czyści bardzo skutecznie. Gdy go nabyłem testowalem na kawałku starego pochromowanego złomu - zaciera nawet drobne wykwity rdzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 A ja wynalazłem coś takiego. trzeba spik english, ale tylko popatrzcie na zdjęcia, również na dalszych stronach tego postu http://www.vintagebmx.com/cgi-bin/ultimate...ic;f=4;t=004702 To jest kwas szczawiowy, jak widać usuwa wszelaką rdzę, ale trzeba moczyć przez noc. POdobno nawet naklejki zosatwia w idealnym stanie. Tak czy inaczej juz tego szukam w polsce. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi