Piotrek Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 moj v-max jak ja prowadziłem to 120 katamaranem (matiz) bez prawka - wiem głupi byłem i nie wiem co mi odpier.oliło. A moto to 100 z L na plecach :-) w 2 przypadkach było na początku strasznie, a pozniej się przyzwyczaiłem do prędkości :-)] ale nigdy więcej nie wsiąde za stery bez prawka (nie licząć L) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 MZ 251 89r - ponad 140(z wiatrem w plecy)Gpz 500 94r- prawie 200(197) obwodnica ZZR- 600 92r- 230 na pasie w Koronowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekk Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 Mam taką mała prośbę... żeby nie pisać w tym temacie ile leci Passat Tatusia, Skoda cioci czy Wołga dziadziusia ... bo to nikogo nie obchodzi. od takich danych są inne foraTemat na pierwszy rzut oka może wydawać się głupi, jednakże można tu dowiedzieć się jakie są orientacyjne prędkości max konkretnych motocykli i odnieść te informacje do danych katalogowych. NO WŁAŚNIE - czy może mi ktoś powiedzieć dlaczego moja CBRF2 lata tylko 220 km/h i ni chu..a nie poleci więcej? Wpisane w danych ma 240 km/h - przyjechała z Niemiec może tam ją te patafiany zblokowali? A może ktoś ma inny pomysł jak odzyskać te 20km/h? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 (edytowane) jak jej by nalać normalnei benzyny a nie to produktu benzynopodobnego to pewnie by tyle poszła Edytowane 14 Lipca 2006 przez Piotreek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FuriatTL Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Hej, ja maluchem jechalem 140 i to z przyczepka wyladowana kartoflami :) no ze z gorki bylo to nie przecze, suzuki gsxf600 troche ponad 200, suzuki tl1000s 255 z pasazerem, kawasaki z400 (rocznik 81) 155 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doozer Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 NO WŁAŚNIE - czy może mi ktoś powiedzieć dlaczego moja CBRF2 lata tylko 220 km/h i ni chu..a nie poleci więcej? Wpisane w danych ma 240 km/h - przyjechała z Niemiec może tam ją te patafiany zblokowali? A może ktoś ma inny pomysł jak odzyskać te 20km/h? PozdroA może masz za krótką linkę od gazu ? Nobo wiesz,jak kupisz dłuższą linkę,to będziesz mogł więcej odkręcić manetkę i moto szybciej pojedzie :) Cytuj nowadeba.com.pl- tor motocross/ATV-zapraszamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hes Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 wątpię żeby to była przyczyna ale fakt że moja CBRka F2 też więcej nie chce iśćmyśle o zmainie tłumika i filtru powietrza może to coś da :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Słyszalem ze w niemczech jezeli ktos zrobi prawko na motocykl to ma przez dwa lata jezdzic zablokowanym sprzetem ... moze akurat takie nabyliscie... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astarte Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 NO WŁAŚNIE - czy może mi ktoś powiedzieć dlaczego moja CBRF2 lata tylko 220 km/h i ni chu..a nie poleci więcej? Wpisane w danych ma 240 km/h - przyjechała z Niemiec może tam ją te patafiany zblokowali? A może ktoś ma inny pomysł jak odzyskać te 20km/h? PozdroZależy to od warunków pogodowych... moją F2-ką na autobanie spokojnie osiągam 220 km/h, później jest coraz gorzej :wink: Tylko raz udało mi się pojechać szybciej, na liczniku pojawiła się magiczna liczba 245 km/h - pogoda wtedy była wyśmienita, późne popołudnie, mały ruch, przejrzyste powietrze, bez wiatru, no i oczywiście droga minimalnie pochyła ;) Więc poczekaj na dobre warunki na drodze, a twoja cebra też powinna osiągnąć katalogową prędkość :D pzdr @starte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni22222 Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 ja najiwięcej jechalem 90 hahhaha ja sie stosuje do przepisów :D hahaha :P :biggrin: ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Aj jakies slabe te wasze CBR -ki :P Mam F2 z 94 roku, jechalem kiedys poza miastem dobra dluga i prosta droga i postanowilem sprawdzic jak to przyspiesza przy wiekszych redkosciach i ile to pojdzie. Jecha;em jakies 140km/h zredukowalem do 4 zeby rozpedzanie nie trwalo zbyt dlugo, przy 200 km/h wrzucilem 5 bieg i ozpedzilem sie az odcielo zaplon na 5 biegu czyli 230km/h, 6 biegu nie mialem gdzie wrzucic bo musialem zwolinic zeby nie wjechac w bagaznik poprzedajacego samochodu.Takie byly warunki na drodze ze nie udalo mi sie rozpedzic wiecej. ale mysle ze na 6 biegu licznikowe 245 km/h spokojnie bym osiagnąl.W kazdym badz razie odpusczenie gazu na sekundke przy tej predkosci lub wychylenie sie spod owiewki powoduje piorunujacy efekt hamulacy. Moment i zamiast 230km/h jedziesz 180 :wink:Nie wiem czy to przez tamta pogode, czy slaba aerodynamike ale podmuchy wiatru niemal spychaly mnie z drogi. Cytuj Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 JA na GS wyciagnałem pod 180 max. Na cbr 900RR pozyczonej 230 i wiecej nie cisłem bo nie moj sprzet.Za pasazera - 270, w kasku enduro :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Ja tam nie pobijam jakoś szczególnie rekordów prędkości, ale nie o to chodzi. Jechałem sobie w pięknej okolicy, droga dojazdowa do centrum. Po lewej stronie las pod drugiej stronie ciąg drzew, super się jedzie, oraz mniej wieje jak się jedzie na nakedzie. Jechałem ok. 130 km/h i starczyło w zupełności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Paweł Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Mnie też nie bawią v-maxy. Najbardziej lubię jeździć, gdy jest pusto na drodze i jest na czym zawiesić oko, gwoli pozytywnego nastroju :P Mój aktualny rekord to niecałe 120/h, pewnie będzie więcej, jak dotrę moto i sytuacja albo potrzeba rozładowania stresu każe, ale nie ma większej radości niż spokojnie przelatywać przez wioski i lasy przy aurze wiosenno-letnio-jesienno-wieczorowej, kiedy ma się wszytko - łącznie z sobą samym - w nosie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuKu Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Więc tak:Mój pierwszy motorower to Motorynka po małym tiuningu wizualnym i po stłuczkach i glebach po tym jak sie uczyłem jeździc rozpędziłem sie do ok 40km/h tak mi sie wydaje bo licznik źle chodził od póki żem wjechał do rowu jak nocą jechałęm i po wypadku był liczniczek od rowera :D chzba oszukiwalPotem dostałem Ogara miałem radoche niesamowitą jechałem 60km/h i mi się pszczółka na szybce od kasku rozwaliła gdy miałem 60 km/h na blacie był ostry zakręt i polna więc nie chciałem ryzykować ślizgiem na asfalcie zacząłem hamować wyhamowałem do 30km/h lecz hamulce słabe były i żem wylądował na polnej lecz jakoś wyhamowałem w drodze powrotnej przez 5 km jechałem cały czas 30 km/h i strasznie sikać mi się to żem się zatrzymał i gdy go chciałem odpalić nie udało się patrzę paliwa nie ma telefon i mnie drugim ogarem 1 km ciągli na sznurku od snopków Potem kupiem WSK-e którą rozbujałem do 100km/h z góreczki a potem niezłe hamowanko :/ i żem w pole wjechał dobrze że ściernisko było Potem z Ojcem rozbujałem się do 200km/h Audi A4 i do 130 km/h z mamą Fordem Ka Drezyna spalinową 60km/h i jako pasażer na Yamaszce Aerox 70 km/h chce taka se kupić do jazdy po miescie lub Suzuki Katana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi