qdlaty2004 Opublikowano 26 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 czyli co kupić gatki z rodzimej produkcji czy zagraniczny produkt jeśli tak to co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol Opublikowano 28 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 Ledmar szyje dobre ciuchy. Mocne z miękkiej skóry.Jest jeszcze jedna polska firma szyjąca motocyklowe skóry - "Cobra western speed motors" z Leszna Górnego. Nie mają, niestety, strony internetowej, ale bywają na motobazarach. Kupiłem od nich spodnie. Mocne z dobrej skóry. Ceny niższe jak w Tarborze. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.Pastor Opublikowano 29 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 Szafir skóra świńska przemaka na deszczu bo ma dziurki po szczecinie coś jakby perforacja i często impregnacja nie pomaga. Do tego jest sztywniejsza i ogólnie bardziej siermiężna - stąd niska cena. A z Tarboru mam kurtkę ale już z bydlęcej skóry, skóra jest lepsza tylko wykonanie jest średnie. Pruje się podszewka choć wcale nie śmigam w niej codziennie, bo mam jeszcze drugą jakąś niemiecką używkę. Inna sprawa to fasony te z Tarboru ale to już rzecz gustu, mnie średnio sie podobają. Kupiłem jeden wzór od nich, bo są na każdym motobajzlu i chciałem spróbować, ale następną kurtałę kupię inną. W sumie Tarbor to według mnie średni towar za umiarkowane pieniądze, da się wytrzymać. Cytuj PASTOR GARAGE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kodi Opublikowano 29 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 Jeśli będziesz szył gacie w Tarborze to niech dobrze skroją Ci podszewkę bo po tygodniu pojedziesz na poprawki , ogólnie do przeżycia :) Cytuj " Im więcej jeżdzę tym mniej czuję się motocyklistą " . "The Nightrider, that is his name. The Nightrider. Remember him when you look at the night sky". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_siwy_ Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Używam spodni z tarboru od koło 7 lat i przez ten okres wymieniłem zamek w rozporku... :smile:Przemakać przemakają dość szybko, skóra bydlęca około 2mm grubość.Srednio w sezonie ronie około 12 tyś km i spodnie sprawują się ok. Jedyna różnica za za te spodnie 7 lat temu zapłaciłem 400 zł. przypuszczam, że dzisiejsze 360 jest powodem tych niedoróbek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szafir Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2006 przypuszczam, że dzisiejsze 360 jest powodem tych niedoróbek...360 to ze świniaka, normalnie 490. ale za taką cene /czyli ponad 100 Euro/ jest w czym wybierać... Cytuj http://www.hdceleven.pl/index.php/pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty2004 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2006 szafir co polecasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurfan Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 co polecasz?Ja ponieważ nie lubię chodzić w skórzanych spodniach (gorąco itp.) jeżdżę m.in. w chapsach z Tarbora (spodnie skórzane S-05 ze skóry cielęcej).Polecam taki układ - daje swobodę w wyborze gatków na moto, jednocześnie oferując właściwości skóry (oczywiście są pewne części ciała bardziej odsłonięte :P )).W każdej chwili można je zdjąć i schować np. w kuferku. Pzdr Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johny Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Czy macie jakieś sprawdzone pomysły na impregnacje skóry bydlęcej (Tarbor)?Wybieram się na przełomie VI/VII w dalszą trasę (Nordkapp) i prawdopodobnie przydałoby sie ciuchy pociągnąć jakimś sprawdzonym specyfikiem.Można wprawdzie postawić na sytntetyk z jakąś membramą ale to raczej ostateczność jak dla mnie.Proszę o pomysły.Co do jakości produktów w.w. firmy - średnia cena, to i średnia jakość. Puściło mi mocowanie protektorów na ramionach (może wina szlifu) ale poza tym raczej nie narzekam :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty2004 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 a jak tam oceniacie firme UTIKA ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi