yezoo Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 no ja juz sie caly trzese z niecierpliwosci..... mam nadzieje ze przed praca jeszcze zdaze odebrac tabliczki i buuuuuu do robotki :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komalo Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) Co czuję, że będzie tyle chętnych na zarejestrowanie motocykli i samochodów, że nie doć, że będš kolejki, to tablice szybko się skończš i trzeba będzie czekać kilka dni :-))).Dajcie znać jak było naprawdę... Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez komalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dybcio Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 O :) Teraz jeszcze mi się przypomniało o tablicach - od maja będą wydawane nowe tablice, a stare które zostały nie wydane w urzędzie zostaną spisane na straty :) Kolejny dowód na to, że tam na górze już ich kompletnie poje... pokręciło. Z tego co pamiętam to stare tablice miały być wykorzystane do końca. O ;) Znalazłem:Możliwy do realizacji harmonogram prac nad wprowadzeniem nowego wzoru tablic rejestracyjnych uzgodniono mając na uwadze: - wykorzystanie zapasów dotychczasowych tablic przez producentów tablic i organy rejestrujące pojazdy.A resztę możecie sobie przeczytać tutaj:http://www.mtib.gov.pl/moduly/aktualnosci_...019&opcja=pokazPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 No jak tam przygotowani do normalnej ceny karty pojazdu to juz od jutra :P, szkoda ze urzad zamkniety. A we wtorek nie ma co u mnie urzad jest od 7 30 to bede stał z 20 min przed otwarciem zeby odrazu wziac te blachy i smigac :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 No jak tam przygotowani do normalnej ceny karty pojazdu to juz od jutra :P, szkoda ze urzad zamkniety. A we wtorek nie ma co u mnie urzad jest od 7 30 to bede stał z 20 min przed otwarciem zeby odrazu wziac te blachy i smigac :crossy:Teraz można powiedzieć, że nawet ładnie zleciało do tego dnia :banghead: Sprzęt już miesiąc czeka na porządną przejażdżkę. Na szczęści plany już są i prawie 1000 się zrobi w następnym tygodniu :banghead:U mnie też będzie trzeba od rana postać po tablice. Ale czego się dla sprzęta nie zrobi :banghead: Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal750 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Ja tez odliczam godziny do jutrzejszego dnia. Wszystkie dokumenty juz przygotowane. Urzad otwieraja o 8 a ja planuje czekac od 7.30 (choc nie wiem czy bede pierwszy). Mam nadzieje, ze szybko zalatwie rejestracje, potem do PZU i szybko przykrecic tablice i na motocykl :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draco Fisher Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Jutro skoro świt, biegnę do Urzędu rejestrować moto :crossy: Urzędnicy pracę zaczynają o godz. 7.30, ale ja chcę być godzinę wcześniej, bo zapowiada się, że będzie big kolejka do rejestracji :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komalo Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 No ja mylę że trzeba być przynajmniej godzinę przed otwarciem. W kolejce będš stali motocyklici i puszkarze - więc będzie tłoczno. Zdajcie relacje jak wam poszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Chłopaki mam do Was prośbę. Rejestrując sprzęta podpytajcie się urzędników czy ktoś kto będzie rejestrował z czasowych blach na stałe będzie płacić 500zl czy 70 bo nie wiem czy wyciągać armatę czy spać spokojnie :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komalo Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Chłopaki mam do Was prośbę. Rejestrując sprzęta podpytajcie się urzędników czy ktoś kto będzie rejestrował z czasowych blach na stałe będzie płacić 500zl czy 70 bo nie wiem czy wyciągać armatę czy spać spokojnie :icon_mrgreen:Tak, tak. Ja też się dołączam do pytania. Też stoję przed tym problemem :icon_mrgreen: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal750 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Wlasnie wrocilem z wydzialu komunikacji gdzie udalo mi sie szybko i bezproblemowo zarejestrowac moj motocykl. Poszedlem godzine wczesniej niz otwieraja urzad i zastalem przed soba tylko 3 osoby. Pozniej juz sporo osob przybylo. O godz 8 wszedlem do biura gdzie zostalem szybko i sprawnie obsluzony. Musze przyznac, ze bylem bardzo dobrze przygotowany: wszystkie dokumenty zgromadzone i posegregowane, a poza tym bylem w urzedzie kilka dni wczesniej, aby pani ktora rejestruje pojazdy sprawdzila mi czy mam komplet wszytskich dokumentow. Tak wiec dzis pani wiedziala, ze moje dokumenty sa OK i nawet ich dokladnie nie przegladala. Uisciclem w kasie 200 zł i 50 gr (oplaty rejestracyjne, w tym karta pojazdu 75 zł :icon_mrgreen: ). Dostalem tymczasowy dowod rej i mam sie zglosic po sztywny dowod za 3 tygodnie. Dobrze,ze czlowiek przeglada forum i wertuje internet w poszukiwaniu najnowszych informacji, a to dlatego, ze mnóstwo ludzi ktorzy dzis rejestrowali samochody bylo strasznie zaskoczonych OPLATA RECYKLINGOWA :icon_mrgreen: Mysleli, ze zaoszczedza 500 zł a tu nici.Z wydzialu komunikacji udalem sie do ubezpieczalni. Tam rowniez zostalem szybko i sprawnie obsluzony, poniewaz kilka dni wczesniej, bylem tam i pytalem o ubezpieczenie motocykla. Tak wiec nastepna pani znala moja sprawe i szybko wypisala potrzebne dokumenty. Za ubezpieczenie OC na caly rok zaplacilem 41 zł. Przykrecilem juz tablice do motocykla i czekam az jezdnie troche obeschną :icon_mrgreen:To nara, ide "pogumkowac" :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komalo Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 No to gratulacje!!!A jakim cudem zapłaciłeś tylko 41 zł za cały rok za OC? Mi sie wydawało, że najmniejsza opłata to 108 zł (w PZU). No i czy ktoś się dowiedział jak to jest z zarejestrowaniem na stałe moto zarejestrowanego na czerwonych tymczasowych tablicach? Czy płaci się te 500zł czy tylko 75? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal750 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) A jakim cudem zapłaciłeś tylko 41 zł za cały rok za OC? Moj ojciec jest wspolwlascicielem i to na niego ubezpieczylem motocykl. Ojciec ma 60% znizki. Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez michal750 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klacia Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Poszedlem godzine wczesniej niz otwieraja urzad i zastalem przed soba tylko 3 osoby. Pozniej juz sporo osob przybylo. Jak dobrze mieszkać w dziurze i mieć mało oblegany urząd :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: Dziś koło godziny 10 wyruszyłam do wydziału komunikacji i już koło godziny 11 byłem z powrotem. Reszta tak jak napiszał Michał750. 190zł opłaty w urzędzie 3zł w banku i 9,50 za znaczki skarbowe! Teraz tylko ubezpieczenie, ale to pikuś! I do zobaczenia na drogach :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komalo Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Nikt więcej nie rejestrował dzisiaj moto? Nie ma więcej relacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi