monkey Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 ;) jak w temacie, planuje wybrac sie tam w najblizsze wakacje, gdzie pojechac koniecznie, co zobaczyc, gdzie sie zatrzymac? trasa? ceny? przegladalem wczesniejsze posty, ale niewiele tego a jeszcze mniej konkretow..dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 Spędziłem w Słowacji trochę czasu pracując i jeżdżąc 8) . Najlepszą rzeczą jaką możesz zrobić to kupić Przewodnik Pascala, są bardzo dobrze opisane najlepsze miejscówki do zobaczenia. Mogę ci polecić okolice Jeziora Oravskiego, czyli Slanicka Osada, Namestowo, Zamek Oravski a także trochę dalej Slovacki Raj. Polecam też park wodny z gorącymi źródłami w Mnikowki Mikulasz.Jeżeli chodzi o ceny to już w sezonie letnim czy zimowym są takie jak u nas, więc za pokój czy za łóżko zapłacisz podobnie jak w PL. Żarcie i browar (no może ten trochę tańszy :) ) prawie to samo co u nas, jak ja byłem to paliwo było droższe niż w PL więc proponuje zatankować na full przed wjazdem na SK. Można w przygranicznych miejscowościach płacić złotówkami ale po przeliczeniu przez sprzedawcę i doliczeniu tzw.prowizji :) wychodzi trochę wiecej. Nie wiem w jakim miesiącu tam jedziesz ale uważaj na wszelkiej maści jeżdżące maszyny rolnicze(kombajny, traktory itd.)jeżdżą całą szerokoscią drogi ;) , więc można się czasem zdziwić wychodząc z zakrętu 8O . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarianKa Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 Polecam też park wodny z gorącymi źródłami w Mnikowki Mikulasz. A nie Liptowski Mikulasz?i Besenova - ciepłe baseny, ale młody jesteś, to ci pewnie jeszcze niepotrzebne :lol: Cytuj Nie ma co płakać nad rozlanym szambem. Wsiąknie i smród minie [michoa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 Polecam też park wodny z gorącymi źródłami w Mnikowki Mikulasz. A nie Liptowski Mikulasz?i Besenova - ciepłe baseny, ale młody jesteś, to ci pewnie jeszcze niepotrzebne :lol: faktycznie się pomyliłem, młody duszą tak ale nie ciałem, większość "chorób motocyklowych" mam za sobą i sanatorium też :? . Powiem tak na moje korzonki działają kąpiele zbawiennie 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolkan Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 W połowie maja też planuje pośmigać po Słowacji :lol: oraz podreptać szlakami Słowackiego raju, Tatr po Słowackiej stronie. Mam przewodnik Pascala Góry Słowacji i przewodnik Bezdroża Słowacja Karpackie serce Europy brakuje mi jeszcze dobrej mapy. Cytuj wieczny włóczęga... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilwizard Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 chętnie podłączę się do kogos na wyjazd na Słowację, byłem tam kilka razy w zimie i 6 razy w lecie ale samochodem tewraz planuje to zmienić.Jak by ktos jechał to niech coś do mnie napisze, pasił by mi środek Maja a najleliej Sierpień (mam Drag Stara 650) więc raczej sobie spacerowe prędkości zapuszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel-SV Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Po słowacji śmigam często bo mam do granicy 20 km, tak że chętnie mogę się z kimś przejechać. Dajcie tylko znać kiedy... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Polecam Tatranska Lomnice i wjazd kolejka na sam szczyt Lomnickego Stitu (po naszemu Łomnica) tyle że czasem trzeba z wyprzedzeniem bilety zamawiać. W ubiegłym roku w połowie sierpnia brodziłem tam w śniegu do pół uda... Oprócz tego jak wspomnieli koledzy Liptowsy Mikulasz, jak ktoś lubi to zamek w Starej Lubovni, Crveny Klastor i parę innych zabytków.Generlanie Słowacja jest extra, kocham ten kraj. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 jak ktoś lubi to zamek w Starej Lubovni, .chyba winke prowadzace do niego (TT Piwniczna) i piwo w pobliskiej karczmie :) Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAMASSU Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Z moja ekipą praktycznie co niedziele zaliczamy Słowacje bo po polsce to juz nie ma gdzie jezdzic .Przynajmniej nie ma tych dziur i ruch samochodowy kilka razy mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel-SV Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Lamassu, to może byśmy się kiedyś wybrali na słowację, może za tydzień, w jakiś dzień świąt byśmy pośmigali?? i przy okazji RABKA GP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilwizard Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 A zna ktoś może jakieś daty sierpniowych zlotów na słowacji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qgel Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 Ja byłbym chętny (5-15 maja mogę) - tylko przelotowa prędkość mojej Suzi to ok.90 km/h.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi