IrekS Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 Witam, mam pytanie jak jest zdławiona moja Kawa - wersja na Niemcy ?PozdrawiamIrek z Rawicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bread Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 Jeżeli jesteś na 1000% pewny że moto pochodzi z Niemiec, to jest dławione na gaźnikach.Aby się także upewnić możesz sprawdzić wymiary dysz (w dławionych gaźnikach wszystkie powinny być podwymiarowe), ponadto kształt iglic może być nietypowy (gruba-cieńsza-gruba!), do tego dochodzą twardsze sprężyny nad membranami lub/i inne membrany i jeszcze inne patenty + np zwężone króćce ssące.Reasumując cały środek jest inny.Najprostsze rozwiązanie to kupno używanych gaźników wersji otwartej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 Jeżeli jesteś na 1000% pewny że moto pochodzi z Niemiec' date=' to jest dławione na gaźnikach.[/quote']Terefere. Akurat duże Zygzaki od któregośtam roku dławione są na module. Poza tym skoro to sprzęt z Niemiec to powinno być napisane w Briefie jaką metodą jest zdławiony (o ile dławienie występuje rzeczwyiście, a nie tylko na papierze). Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IrekS Opublikowano 14 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Witam, no tak to 1995 r. i jest na 100 % z Niemiec. Tez gdzies juz slyszalem, ze dlawione sa na modółach. W Brieffie wyglada to tak, wydrukowana jest orginalna moc i na tym poprawiony nadruk juz mniejsza, tj. chyba 76 KW, ale czy jest podana metoda to nie wiem, nie znam j.niemieckiego.Zreszta traktuje to i tak jako ciekawostke, jesli chodzi o mnie i moje dotychczasowe doswiadczenie za kierownica to i tak uwazam ze te ok. 100 km to i tak jak dla mnie duzo. Ale chcialbym poprostu wiedziec jak to jest zrobione (w przyszlosci nigdy nie wiadomo - kto wie moze zamazy mi sie pelne 151 km :)PozdrawiamIrek z Rawicza [ Dopisane: 14-03-2006, 08:50 ]A szczerze mówiac to też gdzieś słyszałem o tym, że bynajmniej w dużych zygzakach to dławienie było właśnie na papierze, poprawiane w brieffie itd. (chyba chodzi o mniejsze opłaty czy coś tam) i tak naprawde to fizycznie nic nie było robione. Ale ja już tego raczej nie sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Ale ja już tego raczej nie sprawdzę. jak poleci tyle ile powinna otwarta wersja to nie masz zblokowanej. JAk poczujesz sie pewniej to sam zechcesz sprawdzic v-max wiec co najwyzej wtedy sie dowiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartusdr Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 tj. chyba 76 KW' date=' ale czy jest podana metoda to nie wiem, nie znam j.niemieckiego. [/quote'] zrób skan brief-u, a powiem ci co jest zrobione. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Wpadnij na otwarcie sezonu na Bemowo, sprawdzimy... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IrekS Opublikowano 15 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 Witam, dzieki za odpowiedzi, z ta max- szybkoscia to minie jeszcze troszke czasu az to sprawdze :)Skan brief`u zrobie i przesle.Za zaproszenie dziekuje, do w-wy ode mnie jest kawalek, ale kto wie ? ......PozdroIrek z Rawicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi