KML Opublikowano 15 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 Ja Myszkowego Rx-a zalałem Mobil 600, polecił mi go Karol1001 z Forum.Na opakowaniu jest napisane że można stosować do dozowników.Widzę że sporo osób poleca Castrol r2, taki dobry czy taki tani? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszon Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 humor wie - poprostu jest to dobry markowy olej do tego typu sprzetow zalecany przez producentow maszynek. cena 1L ok 40zl +/- 3 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 Widzę że sporo osób poleca Castrol r2, taki dobry czy taki tani?To i to dobry i tani ;) .Ale na olejach nie powinno się oszczędzać :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 Widzę że sporo osób poleca Castrol r2, taki dobry czy taki tani?To i to dobry i tani ;)No Castrol R2 za tani nie jest kosztuje ok.40zł litr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 No Castrol R2 za tani nie jest kosztuje ok.40zł litr I bardziej nadaje się do dozownika bo slabo sie miesza z benzyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 Cytat: No Castrol R2 za tani nie jest kosztuje ok.40zł litr I bardziej nadaje się do dozownika bo slabo sie miesza z benzynąOn własnie dobrze miesza sie z bezyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kali00 Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 Ja tam jeżdżę na Mobil Racing 2T , jeszcze nigdy mnie i moich kolegów nie zawiódł..Kosztuję 50 zł / litr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 krzychu-985 napisał: Cytat:No Castrol R2 za tani nie jest kosztuje ok.40zł litr I bardziej nadaje się do dozownika bo slabo sie miesza z benzyną On własnie dobrze miesza sie z bezyną ja miałem i starsznie kiepsko sie mieszal.. tyle ze to byl pol syntetyczny a za 40 dychy jest pewnie syntetyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kali00 Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 Krzychu,takie pytanie mam.. Latasz z dozownikiem czy sam robisz mieszankę..?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 Strzalek napisał: krzychu-985 napisał:Cytat:No Castrol R2 za tani nie jest kosztuje ok.40zł litr I bardziej nadaje się do dozownika bo slabo sie miesza z benzyną On własnie dobrze miesza sie z bezyną ja miałem i starsznie kiepsko sie mieszal.. tyle ze to byl pol syntetyczny a za 40 dychy jest pewnie syntetycznyCastrol r2 jest tylko jeden i jest syntetyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 No lej Motula 600 lub R2, i sie nie przejmuj, to sa dobre, sprawdzone oleje. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fik554 Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 Ja tam jeżdżę na Mobil Racing 2T ' date=' jeszcze nigdy mnie i moich kolegów nie zawiódł..Kosztuję 50 zł / litr[/quote'] Z calym szacunkiem... PRZESADA :PMialem dt80 jezdzilem na POLSYNTETYCZNYM ORLENIE "2t" sie nazywal kosztowal az 12,50zł Po 20tys zobaczylem tlok i nagaru nie bylo jakos kosmicznie duzo, mechanik z salonu powiedzial mi ze to normalka. Uwazam ze lanie do dt80 czy innych starych konstrukcji olejow super hiper za gruba kase mija sie z celem... Zastanowcie sie czy inzynierowie Yamahy projektujac silnik np. dt80 dysponowali tak dobrym olejem jak Castrol R2 czy Motule :?: :?: :?: Nawet im sie nie snilo o takich wlasciwosciach smarnych jak dzisiaj... Wiec spokojnie zamiast wydawac pieniadze bez sensu kupcie sobie pozadne ochraniacze, buty itp. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 Castrol r2 jest tylko jeden i jest syntetyczny. dobra mniejsza ztym mialem jakiegos castrola slabo mieszal sie z benzyna Krzychu' date='takie pytanie mam.. Latasz z dozownikiem czy sam robisz mieszankę..??[/quote']Robie mieszanke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kali00 Opublikowano 18 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2006 Zastanowcie sie czy inzynierowie Yamahy projektujac silnik np. dt80 dysponowali tak dobrym olejem jak Castrol R2 czy Motule Może i masz racje.. A jak do silnika do dt80 zaleje hipol'a orlenowskiego to będzie tak samo jak zalałbym jakiegoś mobila..?? Chyba nie..?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi