peter Opublikowano 12 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 WitamSkad wziac uszczelniacze lag do nietypowego sprzetu? Posiadam KX 250 z 80 r. i zaczynaja cieknać lagi,Czy mozna je gdzies dorobic? Bo jak sadze w sklepach internetowych nie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozio Opublikowano 12 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 Napisz jaki wymiar uszczelniaczy potrzebujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter Opublikowano 12 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 Teraz tego jeszcze nie wiem ;) zaczeły cieknąć i sie zastanawiam skad takie wytrzasnac :P czyli wyjąć i zmierzyc srednice zewnętrzna i wewnętrzną?Da sie je dorobic w jakims zakladzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 12 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 pewnie ze sie da:) tylko je zmierz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KML Opublikowano 12 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 Na uszczelniaczu bęsziesz miał wybity rozmiar (średnica wew., zewn. i wysokość), jak to będziesz wiedział to możesz kupić np. tu:http://www.allegro.pl/item89691707_uszczel..._motocykla.html Ja kupiłem u tego gościa do RX-a Anety i pasują idealnie, paczkę też wysłał szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 12 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 nie ma sily napewno dostaniesz bedziesz znal wymiar to nie bedzie problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 12 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 Dostaniesz w każdym sklepie z łożyskami/ simmeringami itp. O ile taki sklep masz w okolicy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter Opublikowano 13 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 dzieki wszystkim za wypowiedzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobuz1 Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 Siema ;) http://www.allegro.pl/item89691707_uszczelniacze_zawieszenia_do_twojego_motocykla.html -jak to zobaczyłem to myślałem że upadnbe ze śmiechu :!: - jak moznma tak ludzi obrabiacc z kasy!!?? za dwa zimmeringi biora se 25zl :) Ja kupuje identyczne zimmeringi w sklepie z łożyskami po 2zł za sztuke :mrgreen: Więc kolego "Peter" nie kupuj tej drozyzny z allegro tylko idż do sklepu z łożyskami (napewno masz taki w swojje okolicy) i wez ze sobą stare zimmeringi i oni Ci daja nowe takie same :!: I będzie tanio i dobrze :mrgreen: POzdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 tak sie sklada ze uszczelniacze zawieszenia do zachodnich motocykli nie dostaniesz w takim sklepie ze symerinagmi poniewaz sa to specjalizowane uszczelniacze produkowane do celow branzy motocyklowej a pozatym to nie sa symeringi tylko menszety tak precyzyjnie sie wyrazajac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobuz1 Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 No może masz racje, ale widzę że te simmeringi z allegro różnią się od zwykłych tylko tym że od górnej strony maja dodatkowo zgarniacz...ale jeśli ktos nie ma kasy to smiało może zastosować zwykłe simmeringi i będzie oki :mrgreen: zawsze można zmienic na lepsze :) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltecek Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 a do tematu :) to jezeli dopiero zaczynaja cieknac to mozna wcisnac miedzy uszczelniacz a lage szczelinomierz i kilka razy obrocic go jest duze prawdopodobienstwo ze piasek sie dostał miedzy lage a simering i dlatego przepuszcza u mnie wrecz ciekło ale to pomogło moze i u ciebie pomoze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter Opublikowano 13 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 jeszcze raz dzieki najprawdopodobniej pujde do sklepu z łożyskami szkoda mi 25 zl na moj wynalazek, a tak przy okazji KX 250 silnik minska, wydaje sie ze szmelc ale zabawa jest :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 A wogole z tego co wyczytalem na stronce przedstawiciela Ariete koles z allegro sprzedaje stare uszczelniacze, teraz wychodza jakies nowe ze specjalnym smarem. Przeczytajcie sobie ta stronke : http://ariete.motocykle.pl/forkoil/forkoil_xnbr.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KML Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 -jak to zobaczyłem to myślałem że upadnbe ze śmiechu Nie wiem co w tym śmiesznego że wolałem zapłacić 25 zł. za uszczelniacze przeznaczone specjalnie do motocykli, niż jakieś grosze za badziewie ze sklepu z łożyskami.Tym bardziej że uszczelniacze były do RX-a, który będzie latał głównie w terenie, więc zawiecha będzie ostro używana. Patentów bo taniej staram się nie używać przy swoich motocyklach, tym bardziej jeżeli chodzi o takie grosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi