kaburas Opublikowano 5 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 witam!chciałem sie dowiedziec jak to jest z przejsciem prawa jazdy kategori A1 na A. czy jak mam juz A1 to jak skoncze 18 lat,to bez zadnych egzaminow przejdzie mi na A, czy trzeba ponownie zdawac teorie i praktyke?? i płacic za kurs??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eszczyk Opublikowano 5 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 Z tego co się orientuje to trzeba zdać egzamin teoretyczny i praktyczny ale bez kursu płacisz tylko za egazmin Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszm Opublikowano 5 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 Wszystko trzeba robić od nowa (kursy, lekarz, egzamin). Czyli tak jakbyś robił od podstaw A. Mnie to właśnie też czeka w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuu_ktm Opublikowano 5 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 chciałem sie dowiedziec jak to jest z przejsciem prawa jazdy kategori A1 na A. czy jak mam juz A1 to jak skoncze 18 lat,to bez zadnych egzaminow przejdzie mi na A, czy trzeba ponownie zdawac teorie i praktyke?? i płacic za kurs??? w zeszłym roku mając kat. A1 zdawałem na kategorię A.Trzeba robić kurs od nowa, badania lekarskie, a na egzaminie jesteś zwolniony tylko z części praktycznej jeżeli wraz z wnioskiem o prawo jazdy dodasz kserokopię prawa jazdy A1 czesc praktyczna jest to koszt chyba 30 zł, a reszte trzeba robić od nowa, więc nieciekawie. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwichan Opublikowano 5 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 ja niedawnoi przegladalem ksiazke w ktorej mam zawartą ustawe PRAWO O RUCHU DROGOWYM i gdzies znalazlem zapis o tym ze jesli mamy A1 to wystarczy zdac egzam a kurs jest juz niewymagany.ale wszystko sie zmienia.Jak znajde t oznowu to podam dokladny numer tego przepsiu. Stan prawny tej że ksiazki to 1 marca 2004r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszm Opublikowano 5 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 Trzeba robić kurs od nowa, badania lekarskie, a na egzaminie jesteś zwolniony tylko z części praktycznej Czyli muszę zrobić kurs na kat. A i zdaję tylko teorię na egzaminie? ja niedawnoi przegladalem ksiazke w ktorej mam zawartą ustawe PRAWO O RUCHU DROGOWYM i gdzies znalazlem zapis o tym ze jesli mamy A1 to wystarczy zdac egzam a kurs jest juz niewymagany Jakby tak było, to bym chyba skakał z radości :D Zostało by mi w kieszeni kilkaset złotych.Z ciekawości przejdę się w tygodniu do Ośrodka Ruchu Drogowego i zapytam jak teraz jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuu_ktm Opublikowano 5 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 krzychuu_ktm napisał:Trzeba robić kurs od nowa, badania lekarskie, a na egzaminie jesteś zwolniony tylko z części praktycznej Czyli muszę zrobić kurs na kat. A i zdaję tylko teorię na egzaminie? sory ! wprowadziłem Cie w blad bo zle napisalem, oczywiscie zdajesz praktyke a jestes zwolniony z czesci teoretycznej czyli przepisow ktore na A1 i na A są takie same. Co do kursu to gdy robilem kat A i B instruktor dowiadywał się w ORD i musialem miec od nowa kurs, za kurs placilem grosze bo robilem po znajomosci i nie jezdzilem w ogole moto bo i po co? najlepiej gdybys zapytal sie Tomka Kulika z forum, on ma szkole jazdy wiec powinien chyba wiedziec dokladnie, pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszm Opublikowano 5 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 OK, dzięki. Jak się tylko czegoś dowiem, to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 5 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 to co mi wiadomo to trzeba w ten cały cyrk sie od nowa bawić, najlepiej jka masz znajomego w osrodku szkolenia, podbije kwitek ze wyjezdziłes godziny i i dzesz na egzamin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomaszek Opublikowano 5 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 Moim zdaniem to wszystko jest bez sensu. Po co w takim razie A1 robić... Mogli to jakoś uprościć i zmniejszyć koszty... No, ale jak kolega może zarobić dwa razy to się tak robi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mx_filip_mx Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 a ile kosztuje takie prawko a1?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwichan Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 jak normalne a:) ja planuje zdawac za 2 lata ale chce dorwac nie szkole jazdy a jakiegos goscia co uprawnienia jakis dziadek czy co i np. powiedzec mu ze dam mu 300zł a na takie prawko malo ludzi chodzi itp:) moze przejdzie) na moto troche do teg oczasu pojezdze a jak nie bede pewny to kupie sobie doszkalajace w normalnej szkole:) tyle mysle na teraz ale do szesnastki to moze zmienie zdanie i zaplaca 600zł za porzadniejsza:) normalnie bym nie robil a1 ale nie wiadomo jak bedzie z kasa na 18 a prawko b trzeba miec bo bez tego jak bez reki (choc by do pracy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomaszek Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 Ja nie robiłem A1, bo i po co... Wytrzymam jeszcze rok ;). Jak robić to A+B odrazu :buttrock:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteck Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 Nikt nic nie wie a każdy pisze :/ porażka.Odpada ci teoria, ezgamin praktyczny to nie 30 zł tylko 96+ nowe podwyżki.Proponuje nie wymyślać własnych przepisów i nie wprowadzać innych w błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuu_ktm Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 Nikt nic nie wie a każdy pisze :/ porażka. Odpada ci teoria' date=' ezgamin praktyczny to nie 30 zł tylko 96+ nowe podwyżki. Proponuje nie wymyślać własnych przepisów i nie wprowadzać innych w błąd[/quote'] moze przeczytaj dokladnie bo o posta niżej sie poprawilem ze nie egzamin praktyczny tylko teoretyczny odchodzi i to jest to ok. 30 zł. Czytaj dokładniej żeby się wypowiadać o innych. Jeśli ty wiesz wszystko to napisz. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi