IrekS Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Witam koledzy, jak juz niektorzy wiedza usilnie od kilku tygodni usiluje znalezc ZZR 1100. Dzisiaj bylem osobiscie ogladac jedna. Wg mnie extra, kilka rys na baku i oslonach, tlumik lekko rysniety itd,. widac , ze nic z nia raczej nie bylo kombinowane. Mam tylko jedno pytanie, wlasciciel kawy przywiozl ja z Niemiec z jakiegos salonu (widzialem zdjecia) i mowi , że Niemcy ze wzgledu na ich przepisy przykrecili jej moc na 110 km i predkosc, chyba na 240 , czy jakos tak, niewazne o szczegoly.Czy tak sie robi ? i jesli tak to np. gdzie i za ile mozna zdjac taka blokade ?POdaje link:http://www.allegro.pl/item83878922_kawasak...i_zzr_1100.htmlOgolnie jestem napalony :D [ Dopisane: 18-02-2006, 20:39 ]Acha i jeszcze jedno,mam dwa pytania, pod siedzeniem sa 2 zbiorniczki, ten blizej baku to chyba plyn hamulcowy do tylu, a ten blizej lampy po prawej stronie do czego jest ? I jak sprawdzic poziom oleju w silniku i chlodnicy ? I tak wogole ktoredy sie wlewa plyn do chlodnicy ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Duże Zygzaki dławione są na module - trzeba wymienić na wersję "otwartą". A czy ta blokada nie jest czasem tylko na papierze? Czasem też się tak zdarza... Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IrekS Opublikowano 19 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 Nie wiem czy na papierze czy na module, ten gosc od ktorego mam zamiar kupic kawe mowi ze ma zdlawiona moc i predkosc bo tak juz zrobili niemcy, poniewaz takie sa u nich pretensje. Czyli wynika z tego co mowisz , ze nie jestem tego wstanie sprawdzic. A moze jest jakis sposob na sprawdzenie tego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marshall Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 Te rolki w obrotomierzu to drugi licznik dzienny :?: Nie spotkałem się z tym :roll: Motocykl ładnie się prezentuje, ale ogłoszenie pisał chyba syn sprzedającego :) - BEZ WYPATKOWY, CHAMULCOWE, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 Czy tak sie robi ? i jesli tak to np. gdzie i za ile mozna zdjac taka blokade ? Irku, na razie nie zawracaj sobie głowy takimi drugorzędnymi pierdołami. Z tego co wiem miałeś długą przerwę w śmiganiu więc może i dobrze ze ten egzemplarz jest zblokowany (jeśli go kupisz). Tak z marszu skok na wersję otwartą :roll: :?: Ogolnie jestem napalony :? napalenie nie jest najlepszym doradcą przy zakupie ale... łatwo tak pisać :) Acha i jeszcze jedno,mam dwa pytania, pod siedzeniem sa 2 zbiorniczki, ten blizej baku to chyba plyn hamulcowy do tylu, a ten blizej lampy po prawej stronie do czego jest ? I jak sprawdzic poziom oleju w silniku i chlodnicy ? I tak wogole ktoredy sie wlewa plyn do chlodnicy ? Ten blizej baku, mały okrągły to zbiorniczek płynu hamulcowego. Ten większy po prawej stronie z tyłu to zbiorniczek płynu chłodzoącego i właśnie tam sprawdzasz poziom. Poziom oleju kontrolujesz w oczku na dole silnika przy dzwigni zmiany biegów. Ps. Byłes sam na ogledzinach moto :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stopmen Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 Siemano, wiesz apropos tej blokady to mogl byc blokowany ale do 98ps bo od tej granicy mocy sa juz znacznie wyzsze skladki ubezpieczeniowe wiec 110ps byloby bez sensu :) ps. nie martw sie o blokade to nie duzy problem lepiej dopilnuj zeby moto bylo faktycznie w bdb stanie bo jak kupisz padake to nawet z otwarta moca nie bedziesz zadowolony.ps.2. zwaz na to ze ZZR-y 1100 byly bardzo czesto uzywane do turystyki i dalekich tras dlatego tez ten przebieg to trzebaby x2 lub x3 liczyc conajmniej i liczyc sie z wydatkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał22 Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 Te rolki w obrotomierzu to drugi licznik dzienny Nie spotkałem się z tym Wszystkie zygzaki tak mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 zwaz na to ze ZZR-y 1100 byly bardzo czesto uzywane do turystyki i dalekich tras dlatego tez ten przebieg to trzebaby x2 lub x3 liczyc conajmniej i liczyc sie z wydatkami... Jak na rocznik 1995 to przebieg 50 tys. wydaje mi sie w miare realny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IrekS Opublikowano 19 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 Jak zwykle dzieki za informacje, faktycznie wiele sie musze jeszcze dowiedziec. A tak wogole to czesc "wujek", jak sie cos nie zmieni to chyba wezme go. Co do mocy to masz racje, na pewno na jakis czas w zupelnosci mi to wystarczy (10 lat bez jazdy na pewno nie zostalo bez niczego). Opony faktycznie nowe, klocki z tego co widzialem tez nowe, zebatka i lancuch tez, nie zdejmowalem oslon , troszke rysek na baku, prawym lusterku, gdzieniegdzie na oslonach , troszke porysowany lewy komin, troszke pozdzierany lakier wokol stacyjki itd. Cos mi sie wydaje , ze chyba nic jak narazie lepszego nie znajde. Ale jeszcze troszke pomyszkuje po internecie, 26.02 przejade sie do Wrocławia na motogielde, popatrze tu i owdzie, zobaczymy.Pozdro.Irek z Rawicza [ Dopisane: 19-02-2006, 22:10 ]wujek, bylem sam na ogledzinach, niestety jestem chyba zdany na siebie, jakos nikt z moich znajomych nie zna sie na moto bardziej niz ja, tzn. mam 2 kuzynow, ale oni siedza w starych moto, Iż , Harus i jeszcze cos tam maja, ale na tych moto o ktorych my rozmawiamy sie nie znaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 Witaj, a jak silniczyna :?: nie chodzi jak sieczkarnia :?: Zawory nie podparte, napinacz łańcuszka rozrządu ok :?: Łożyska główki ramy, wahacza nie mają luzów :?: itp. bylem sam na ogledzinach, niestety jestem chyba zdany na siebie Zawsze chłodne oko coś wypatrzy, namawiam gorąco do oblukania moto raz jeszcze z kumatym gościem, moze któryś z forumowiczów pomoże :!: 3maj sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IrekS Opublikowano 20 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 No tak, masz racje , na silniku to zupelnie sie nie znam, na sluch to chodzil ladnie, nic nie stukalo, dzwonilo itd. Chodzil rowno, nic nie przerywalo. Sam nie wiem, musze troszke ochlonac i zobaczymy za jakis czas co dalej. Jak mowilem w okolicy rawicza nie ma chyba nikogo kto by mi pomogl, a Poznan czy Wrocław to troche za daleko, aby ktos podjechal i zobaczyl.PozdrIrekS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 Poproś jakiegoś mechanika z okolicy, zapłacisz mu trochę ale zawsze będziesz miał większą pewnośc, że z maszyna jest ok bądź nie ok :) Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IrekS Opublikowano 20 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 Mechanik samochodowy wystarczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomassoo Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 Mechanik samochodowy wystarczy ? Raczej nie, najwazniejsze to:ocena czy jest prosty ( zdejmij owiewki obadaj rame uszy silnika czy nie spawane lagi czy nie maja zmarszczek od prostawania) itp zawiecha - jak tłumi przód tył itp czy nie ma wycieków itd skrzynia biegów - wiadomo, prace sprzegła, stan łancucha jak silnik chodzi rozruch koniecznie na zimno czy dymi jak dymi itpjakie papiery sa do moto itd czy cała elektryka działa wszystkie wskazniki duzo rzeczy mozna obejrzec.KOniecznie owiewki zdejmij i zobacz co sie tam kryje.Cena nie jest zbyt atrakyjna więc warto znaleźć jak najwięcej "słabych" punktów żeby ją obniżyć.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IrekS Opublikowano 20 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 Dzieki, wiem juz coraz wiecej, na pewno przy ogladaniu bede uciążliwy :)PozdrIrekS [ Dopisane: 20-02-2006, 14:07 ]Jakie powinny byc papiery do omawianego moto ? [ Dopisane: 20-02-2006, 14:53 ]Acha , jak sie zdejmuje boczne oslony, wystarczy tylko odkrecic te sruby ktore ida poziomo, czy jeszcze gdzies soa jakies pochowane, nie wiem, pod spodem, albo od srodka ? [ Dopisane: 23-02-2006, 07:28 ]Koledzy , stalo sie, wczolraj tj. 22.02.2006 kupilem ZZR 1100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi