Bartos_SzPaQ Opublikowano 17 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2006 mam jawke i spada mi jedynka jak ją trzymam noga i odpalam na zapych to jak odpali spada na luz, a jak jest odpalona i prubuje wrzucic jedynke to niechce wejsc i zgrzyta. co to moze byc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaburas Opublikowano 17 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2006 mogly by byc wypusty na zembatkach zjechane, ale w jawce to raczej nie mozliwe bo sa dosc masywne i wytrzymałe.mozliwe ze odłamal ci sie kawałek aluminium w karterze.jest tam takie miejsce zeby włozyc koniec tego mechanizmu do zmiany biegow. u mnie to sie oblamało i ten mechanizm latał sobie i nie mozna bylo wlozyc biegu. to miejsce jest obok sroby ktora sie skreca kartery. ja podlozyłem nakretke i skreciłem i wszystko gra. pzdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nerlst Opublikowano 17 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2006 Jak u mnie biegi wyskakiwały i się np. luz włączał to wodziki miałem do wymiany. Najpierw sprawdź w jakim stanie jest automat zmiany biegów, jak tam będzie wszystko oki tj. stan sprężynek itp. to będziesz musiał silnik rozbierać niestety. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 17 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2006 sproboj reka wrzucic ta jedynke nie ciagnac za dzwignie zmiany biegow czasem jest tak ze poprostu ma za duzy luz i nie daje rady automat przeskoczyc, nie wiem jak to inaczej wytlumaczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Spróbuj dokręcić automat (takie dwie śrubki na górze silnika). Miałem kilka przypadków wypadania biegów i zawsze to pomagało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magnum 200 Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Sprawdź czy nie odkręciła sie zębatka obok kosza sprzęgła http://www.bikepics.com/pictures/475209/ (ta po lewej :)) Ja też tak miałem i to był powód :D Cytuj Romet Pony 50 M2 '81 -> Romet Ogar 200 Cafe Racer '85 -> Honda NTV 650 '96 -> Yamaha TRX 850 '98 -> Honda FMX 650 '08 -> Yamaha TDM 900 '03 www.bikepics.com/members/magnum200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejtomecki Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Spróbuj dokręcić automat (takie dwie śrubki na górze silnika). Miałem kilka przypadków wypadania biegów i zawsze to pomagało. doklanie, swego czasu jak mialem ogara z silnikiem jawki to tez tak bylo i dokrecenie zawsze pomagalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartos_SzPaQ Opublikowano 18 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 a reguluje sie w jawce jakos biegi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 a reguluje sie w jawce jakos biegi?? Nie wiem czym ja nigdy nie regulowalem i zawsze bylo ok. I z tego co wiem nie ma zadnej regulacji 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 tam gdzie masz przypiętą nuzke od biegow idzie pręt do takiego ucha ktore z gory jest zabezpieczone ,Wyjmij zabezpieczenie wyjmij to do gory,To bedzie na frezie(żąbkach) jezeli wyskakuje ci jedynka przestaw o 2-3 żabki w prawą strone:PJezeli bedzie dobrze to zostwaw:)Jak to nic nie da to juz spokojnie mozesz sobie siadać i rozpolawiać silnik po padl aparat od zmiany biegow bądź wodzik:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filu Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 Bartos_SzPaQZadawaj z łaski swojej te pytania w jednym temacie zamiast zakładać do każdego problemu oddzielny temat !.Do tego poszukaj trochę w archiwum bo problemy w jawce są nie od dziś i na takie prozaiczne pytania napewno są odpowiedzi :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi