lysy2108 Opublikowano 18 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2006 Też miałem takie coś, że jak przeżucałem z 2 na 3 to miałem taki luz, ale nic z moto nie robiłem i teraz jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobi Opublikowano 18 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2006 u mnie było to samo. ale po pewnym czasie to ci sie samo ustawi. a jesli nie to wtedy sie pomysli co tu zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gurufarmi Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 :banghead: która cewka od czego była ? simson 12 V mam 2 cewaki różnią się grubością... stop, zaplon, lampy która jest do czego? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek :) Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Problem wygląda tak: Rano wyciąga simzłoma z garażu pali na ssaniu za pierwszym i można jeździć dopuki i jako tako jeździ , ale gdy zgaśnie nie można go w ogóle odpalić na ssaniu tęż dopiero z popychu idze. Dziś wróciłem nim z radomska (niecałe 60km) jak mi odpalił to chodził aż do samej włoszczowy jak go zgasiłem i odpaliłem godzine późnie w ogóle nie zapala :/.Świeca jest nowa NGK jak wykręcam jest wypalona więc git nie mam pojęcia co jescze może być bo gaźnik raczej odpada dysze były wymieniane 2 mięsiące temu był czyszczony i regulowany i chodził idealnie jest filtr i paliwo też z reguły czyste.iskra jest zawsze sytuacja powtarza się na innych świecach na CHAMPION-ie i iskrze. Dziś wymieniłem kondensator i nadal to samo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajoss Opublikowano 22 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2006 Problem wygląda tak: Rano wyciąga simzłoma z garażu pali na ssaniu za pierwszym i można jeździć dopuki i jako tako jeździ , ale gdy zgaśnie nie można go w ogóle odpalić na ssaniu tęż dopiero z popychu idze. Dziś wróciłem nim z radomska (niecałe 60km) jak mi odpalił to chodził aż do samej włoszczowy jak go zgasiłem i odpaliłem godzine późnie w ogóle nie zapala :/.Świeca jest nowa NGK jak wykręcam jest wypalona więc git nie mam pojęcia co jescze może być bo gaźnik raczej odpada dysze były wymieniane 2 mięsiące temu był czyszczony i regulowany i chodził idealnie jest filtr i paliwo też z reguły czyste.iskra jest zawsze sytuacja powtarza się na innych świecach na CHAMPION-ie i iskrze. Dziś wymieniłem kondensator i nadal to samo.... identyczną sytuację miałem z kumplem...po wielu próbach i wymianach okazało się że to przerywacz się skończył...wypaliły się styki choć miał jeszcze rezerwę w regulacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek :) Opublikowano 23 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2006 Tak jest :icon_exclaim: gajoss wczoraj wieczorem do tego doszedłem ale nasuwami się pytanie bo już przeczyszczałem raz platynki teraz drugi raz :/ szukać zwarcia czy po prostu te są lipne i trzeba nowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajoss Opublikowano 23 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2006 Tak jest :) gajoss wczoraj wieczorem do tego doszedłem ale nasuwami się pytanie bo już przeczyszczałem raz platynki teraz drugi raz :/ szukać zwarcia czy po prostu te są lipne i trzeba nowe? mogą mieć już styki wypalone... Mam pytanie czy bagażniki/stelaże boczne od Simsona SR50 podejdą do S51? Albo czy od MZ pasją do S51? z góry dzięki za odp. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukass102 Opublikowano 23 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2006 Romek kupuj i sie nie zastanawiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobi Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 hmm ja mam podobny problem jak romek, raz odpali mi od pierwszego a raz na pycha ciezko go odpalic, jesli nie chce odpalic to wymianiam swiece i zazwyczaj jarnie od razu, ale czym moze byc to spowodowane ?? tym ze sie świece za bardzo grzeja ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek :) Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 mobi może zła ciepłota świecy lub kondensator jak jak u mnie był. U mnie podobnie przekręcilem świece to dopalił a potem to samo i tak w kółko.A świece to miałem NGK i CHAMPIONA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas22 Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 Musze wymienić wał w simku . Mozecie mi polecic jakis sprawdzony .Czy te z allegro niby japonskie lub na licencji niemieckiej sa cos warte ? Cytuj http://sklep.gps.wroclaw.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajoss Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 podobno są nienajgorsze ale nie polecę go na 100% bo nie mam ani nie miałem takiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobi Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 mój kolega ma taki i narazie nie narzeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas22 Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) Który ma ten http://www.allegro.pl/item115837043_wal_ko...iej_zobacz.html czy moze ten http://www.allegro.pl/item115231892_nowy_w...ka_jakosc_.html Edytowane 25 Lipca 2006 przez przemas22 Cytuj http://sklep.gps.wroclaw.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobi Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 ten drugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi