Skocz do zawartości

Wszystko o Simsonie !

Pawel
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Problem wygląda tak: Rano wyciąga simzłoma z garażu pali na ssaniu za pierwszym i można jeździć dopuki i jako tako jeździ , ale gdy zgaśnie nie można go w ogóle odpalić na ssaniu tęż dopiero z popychu idze. Dziś wróciłem nim z radomska (niecałe 60km) jak mi odpalił to chodził aż do samej włoszczowy jak go zgasiłem i odpaliłem godzine późnie w ogóle nie zapala :/.

Świeca jest nowa NGK jak wykręcam jest wypalona więc git nie mam pojęcia co jescze może być bo gaźnik raczej odpada dysze były wymieniane 2 mięsiące temu był czyszczony i regulowany i chodził idealnie jest filtr i paliwo też z reguły czyste.iskra jest zawsze sytuacja powtarza się na innych świecach na CHAMPION-ie i iskrze. Dziś wymieniłem kondensator i nadal to samo....

Problem wygląda tak: Rano wyciąga simzłoma z garażu pali na ssaniu za pierwszym i można jeździć dopuki i jako tako jeździ , ale gdy zgaśnie nie można go w ogóle odpalić na ssaniu tęż dopiero z popychu idze. Dziś wróciłem nim z radomska (niecałe 60km) jak mi odpalił to chodził aż do samej włoszczowy jak go zgasiłem i odpaliłem godzine późnie w ogóle nie zapala :/.

Świeca jest nowa NGK jak wykręcam jest wypalona więc git nie mam pojęcia co jescze może być bo gaźnik raczej odpada dysze były wymieniane 2 mięsiące temu był czyszczony i regulowany i chodził idealnie jest filtr i paliwo też z reguły czyste.iskra jest zawsze sytuacja powtarza się na innych świecach na CHAMPION-ie i iskrze. Dziś wymieniłem kondensator i nadal to samo....

identyczną sytuację miałem z kumplem...po wielu próbach i wymianach okazało się że to przerywacz się skończył...wypaliły się styki choć miał jeszcze rezerwę w regulacji...

Tak jest :) gajoss wczoraj wieczorem do tego doszedłem ale nasuwami się pytanie bo już przeczyszczałem raz platynki teraz drugi raz :/ szukać zwarcia czy po prostu te są lipne i trzeba nowe?

mogą mieć już styki wypalone...

Mam pytanie czy bagażniki/stelaże boczne od Simsona SR50 podejdą do S51? Albo czy od MZ pasją do S51? z góry dzięki za odp.

Pozdro

hmm ja mam podobny problem jak romek, raz odpali mi od pierwszego a raz na pycha ciezko go odpalic, jesli nie chce odpalic to wymianiam swiece i zazwyczaj jarnie od razu, ale czym moze byc to spowodowane ?? tym ze sie świece za bardzo grzeja ??