Pimpek Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 Witam! Problem jest taki. Mialem kupiony nowy zaplon do wsk 125 ale to byl zaplon do tego nowego typu silnika a ja mam ten stary z zaplonem jak w W-F-M. Poprzekladalem cewki na ten moj stojan lecz nie mialem takiego przerywacza i wlozylem stary. Moto palilo wszystko bylo cacy lecz postanowilem wlozyc nowy przerywacz. Wlozylem nowy poskladalem jak trzeba styki skladaja sie rowniutko i DUPA moto nie ma iskry pokazala sie raz i nic. Ustawialem przerywacz i mniejsza przerwe i mniejsza i nic co moglo sie stac :?: :?: :?: :?: :?: :?: POMOCY Aha zaplon i cewki 100000% nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macbrus Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 Zwarcie przy przerywaczu. Musisz zadbac aby śruba mocujaca go nie miała nigdzie przebicia . Cytuj Macbrus Shl M17 Gazela, Junak B20, WSK M21 S1 Sport, WSK M06B3, BMW R1200GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 9 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 no tak ale sruba nie ma nigdzie styku dalem na nia takie plastikowe oryginalne podkladki i jeszcze dalem do srodka gume Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianek_spox Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 sprawdź pokręcając kołem magnesowym ,czy przerywacz sie rozwiera, oraz jaką ma maksymalną przerwę . Obczaj sobie kabelek ,najlepiej sprawdzaj czy jest iskra ale bez fajki. Sprawdź czy sprężyna przerywacza nic nie dotyka i czy jest odizolowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 Tak jak napisal macbrus - gdzies Ci cos zwiera do masy kabelek ktory idzie z cewki do przerywacza, badz podlaczyles jakos niefortunnie. Masz tam jakos zrobione gaszenie ? Moze tam cos do masy dotyka w kolko. Odlacz gaszenie narazie calkiem i proboj - tam zadnych cudow nie ma skoro wszystko nowe. Zobacz czy styki przerywacza sa czyste i czy czegos pomiedzy nimi nie ma. Mozesz wziac omomierz badz jakas kontrolke i zobacz jaka jest reakcja gdy przeywacz otwarty i zamkniety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 9 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 macie panowie racje moze gdzies mi do masy przywiera i nie daje iskryjutro lub w sobote polece do piwnicy i napsize potem co bylo przyczyna :buttrock: [ Dopisane: 17-02-2006, 17:51 ]powiem tak. zdjełem stojan wzielem woltomierz. jak rozwieralem styki skazówka opadała jak zamykałem skazówka szła do gory. nigdzie do masy nie przywiera. jak obracalem kolem magnesowym to przerywacz sie rozchylal a iskry jak nie bylo tak nie ma a jak byl stary przerywacz to bylo dobrze powiedzcie moi co moze byc przyczyna :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: [ Dopisane: 17-02-2006, 18:22 ]powiedzcie mi o co moze mu chodzic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 zobacz czy klin nie jest sciety bo chyba na to wyglada jak masz dobrze ustawiona przerwe i zaplon to musi miec iskre nie ma h.. chyba ze glowna cewka ma jakies przebicie ale zerknij na ten klin :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 18 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 klin jest wporzadku cewka nowka przed wymiana przerywacza motor palil i wszystko grało [ Dopisane: 18-02-2006, 11:43 ]mysle ze to troche dziwne jest ze tak nagle iskra zgineła tak jak mowilem przedtem wszystko bylo oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sovietek Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 zdjełem stojan i to był Twój błąd :D posprawdzaj raz jeszcze miernikiem - ale nie zdejmując statora(u??). kiedyś robiłem simsona , za cho**rę niecicał chodzić - a wszystko było powymieniane na nowe - tak jak u Ciebie. okazało się, że po założeniu statora robiło się zwarcie i pomimo mechanicznego rozwarcia platynek - obwód był zamknięty. skutek wiadomy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundy Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 jak mimo to nic nie pomoże -to sprawdź głowną cewkę zapłonową(ja kiedyś kupiłem nową ,pojeździłem 3 tygodnie i ją szlag trafił :lol: ,heh i tak samo szukałem we wszystkim tego nie podejrzewając),jak już powiedziano nie ma cudów. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 18 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 no tak ale na tej cewce motor nie przepracowal nawet godziny tyle co go przepalilem kilka razy moze popracowal raz na wolnych obrotach 10 min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundy Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Mogłeś źle podłączyć kable przy kowadełku(cewka,gaszenie,kondensator),tam masz dwie podkładki między nimi i muszą one dobrze izolowac śrube od kowadełka,Sprawdź jeszcze kondensator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 18 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 musze jeszcze przy tym podlubac ale mowie przedtem wszystko normalnie chulalo a moze byc przyczyna kabel WN bo jeego nie wymienialem a mi sie wydawal dobry?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundy Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 kabel raczej nie,sprawdź połączenia kabel-fajka i kabel-cewka :) .Ja tam i tak brał bym pod uwagę cewkę zapłonową-te prywaciarskie części nie są godne polecenia :D . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpanerq Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 a moze poprostu fajka ci sie zsunela z kabla ?:]wyjmij fajke i sprawdz samym kablem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi